Rád bych upozornil na nepříjemnou uzavírku na D1, která trošku komplikuje příjezd k Touratechu (a bude komplikovat celý letošní rok)...
Starý most přes dálnici na 11.km D1 budou v nejbližší době bourat a stavět tam nový. Díky tomu se čekají na D1 v těchto místech kolony. Horší je, že exit ze směru od Brna i od Prahy je uzavřený. Směr od Brna bude někdy během roku otevřený na Říčany a směr od Prahy na Jesenici ale nikdo zatím neví kdy. Každopádně nejlepší možnost, jak se k nám z D1 aktuálně dostat, je odbočit na exitu 6 - Průhonice. To platí pro směr z Brna i z Prahy. Sjedete pod dálnici na kruhový objezd vedle benzínky Tank&Go u Aquaparku a projedete rovně celou nákupní zónu Průhonice-Čestlice (vlevo budete mít Electroworld, Makro, vpravo Hypernovu a Gigasport...). Po dvou světelných křižovatkách jedete paralelně s dálnicí směrem do kopce kolem různých obchodů (Hanák, Kinarps...) a přijedete na menší most přes dálnici, za kterým je nový kruhový objezd. Pokračujte rovně do vesnice Dobřejovice. Uprostřed vesnice je odbočka doleva do kopce (na návsi za fotbalovým hřištěm které míjíte po pravé ruce). Po asi kilometru na této odbočce přijedete na křižovatku se silnicí 101 (Říčany - Jesenice) prakticky u odbočky k nám vedle haly Schenker. Odbočíte tedy na 101 doleva a po 50m za mostem doprava a sjedete do Modletic podél haly Schenker a první doprava na zámkovou dlažbu k nám.
Pokud jedete z Prahy, můžete úplně vynechat dálnici a jet po staré benešovské na Jesenici, kde žádné omezení není (pokud jedete po novém okruhu tak opět doporučuji exit Jesenice a dojet k nám po 101) a nebo z Prahy jde použít alternativní silnici přes Šeberov, Rozkoš, napříč průhonickým parkem do Dobřejovic, kam přijedete z opačného směru než v první trase a na návsi tedy odbočíte doprava do kopce a vyjete u nás..
Pokud na D1 přejedete exit 11 na výjezdu z Prahy, jde odbočit na Stránčice (u Mountfieldu) a dojet k nám okreskami přes Radimovice, Nebřenice a Popovičky. Vyjedete v Modleticích u servisu B-Land, kde se dáte doleva a u zrcadla na návsi doprava a vyjedete k hale Schenker z druhého směru. Je to mizerná cesta ale když už přejedete, je to asi rychlejší než se otáčet a vracet do Průhonic, kam vedou šipky objížďky.
Jinak D1 bude letos asi peklo, podle toho, co jsem četl ve zprávách z obce, tak chystají v některých termínech i uzavírku ze 6 pruhů do 2, protože se budou stavět pilíře nového mostu. Takže možná dobré vědět o tech alternativách, jak to objet.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Sry za OT, ale jako by uz takhle byla D1 skvele prujezdna kvalitni dalnice, tak dalsi omezeni.
chodit pesky, chodit pesky, choti pesky, je to levne a zdrave
I cesta je cíl!
Dračice F800GS a obývák s postelí VW Sharan
HTC - HSPL,flash ROM, odemykani map TT
Koukal jsem na to, já jsem stihnul svou návštěvu ještě před uzavřením. Jinak bych asi býval pěkně zíral a byl ......án
Upravil Sema dne 22.03.2011 13:27
Není to taková tragédie - já jezdil do Prahy od nás už pravidelně tou cestou přes Dobřejovice, protože kruháč u dálnice byl pořád zasekaný a fronta na 101 stávala často až k nám.. A zpátky to samé.
Jen je potřeba vědět, kudy jet, protože značení je nulové. Včera jsem jel po oficiální objížďce kudy mají jezdit tisíce aut do skladů v Modleticích a vede to na exit Stránčice, tam zpátky na dálnici směr Praha, exit 6 na Průhonice a na ten kruháč u Tank&Go a dál nic. Prostě šipky tam končí... Vtipný...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
parizek: asi ano ale chtěl bych tě vidět, jak jdeš pěšky z Prahy třeba do Benešova nebo dál. Většina aut z Prahy a do Prahy asi nejezdí jen proto, že se lidi chtějí projet nebo chtějí utratit peníze za benzín. Most který opravují byl v katastrofálním stavu a byla by asi otázka času, než by se tam něco stalo. Kdyby spadnul kus betonu na nějaké auto na D1, tak by to byl asi větší průser. Omezení na D1 už bylo a bude... Nic s tím asi nenaděláme, kousek za Shellkou mezi exitem 11 a 6 se chystají další mosty, předpokládám že tam bude napojení na druhou část toho okruhu a kdo ví, kdy to bude celé hotové...
Já jezdím do TT taky přes Průhonice, ale ne skrz obchodní zónu, ale pěkně na náměstí a pak zatáčkama kolem parku a do Dobřejovic přijíždím z druhý strany. Je to docela pěkná "projížďka" a nikde ani noha
Maiali nel Fango!
Řešením je do TT nejezdit a je pokoj. Když budu potřebovat, TT přijede za mnou. Prostě objednám a klidně si na poštu dojdu pěšky
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Medik napsal:
Řešením je do TT nejezdit a je pokoj. Když budu potřebovat, TT přijede za mnou. Prostě objednám a klidně si na poštu dojdu pěšky
Tak to máš svatou trpělivost.... Já se poště snažím vyhýbat snad ještě důsledněji než berňáku. Neznám "instituci" která by fungovala blbějc
Lísteček buď nehodí, nebo naopak i potom, co už jsi si zásilku vyzvedl, věčně fronta důchodců co si potřebujou popovídat a sotva jedno okýkno v provozu, pak to nemůžou najít, načež buší několik minut do počítače a nakonec se zeptaj, jestli nemáš menší (bankovku).... To, že jsou tam všichni přívětiví jak nájemné netřeba našich končinách zdůrazňovat... Děkuji nechci.
Já si rád vyzvedávám zboží osobně, prohlídnu, popovídám (že už bych začínal stárnout ) a ještě se projedu. Navíc předejdu případným pozdějším reklamacím a k tomu to mám hned.
Maiali nel Fango!
Vjetrnik napsal:
to Medik: ale to přijdeš o Alpskou mlhu...
Co je to Alpská mlha? Nemáš na mysli ten sajrajt z Práglu a D1?
morabo napsal:
Medik napsal:
Tak to máš svatou trpělivost.... Já se poště snažím vyhýbat snad ještě důsledněji než berňáku. Neznám "instituci" která by fungovala blbějc
Lísteček buď nehodí, nebo naopak i potom, co už jsi si zásilku vyzvedl, věčně fronta důchodců co si potřebujou popovídat a sotva jedno okýkno v provozu, pak to nemůžou najít, načež buší několik minut do počítače a nakonec se zeptaj, jestli nemáš menší (bankovku).... To, že jsou tam všichni přívětiví jak nájemné netřeba našich končinách zdůrazňovat... Děkuji nechci.
Já si rád vyzvedávám zboží osobně, prohlídnu, popovídám (že už bych začínal stárnout ) a ještě se projedu. Navíc předejdu případným pozdějším reklamacím a k tomu to mám hned.
No, já to tak napsal, bo jsem byl línej to rozepsat. Samozřejmě, že si všechno nechávám posílat do firmy a nikam pro to nechodím. Poštu sem několikrát vyprudil a poslat tam kontrolu, takže do firmy doručují poctivě. No a než vlezu do TT tak mě bude muset přejít nasranost. Mám jednu pozitivní (první) a jednu negativní (druhou) zkušenost s TT a jako člověk poučitelný upřednostním negativní dokud nejsem přesvědčen o opaku. Mám rád svůj čas i peníze. Navíc jsem podruhé měl sebou velitelku, tak jsem byl nejen nasrán, ale ještě zpruzen polovičkou, kam jí to tahám.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Proto jsme už před pár lety přestali věci posílat poštou a přešli jsme k PPL. Ne že by byli moc ochotnější ale alespoň jdou zásilky sledovat (a procento ztracených se radikálně snížilo) a alespoň pro ty zásilky přijedou a teoreticky to příjemci dovezou i večer.
morabo napsal:
Já jezdím do TT taky přes Průhonice, ale ne skrz obchodní zónu, ale pěkně na náměstí a pak zatáčkama kolem parku a do Dobřejovic přijíždím z druhý strany. Je to docela pěkná "projížďka" a nikde ani noha
No a kdybys jel z Chodova rovnou na Šeberov přes Rozkoš, tak přijedeš k tomu parku silnicí zprava na to téčko, na které se napojuješ a odbočuješ doleva do parku.. Je to celkem dobrá varianta když dálnice stojí už u Průhonic.
TomasTT napsal:
No a kdybys jel z Chodova rovnou na Šeberov přes Rozkoš, tak přijedeš k tomu parku silnicí zprava na to téčko, na které se napojuješ a odbočuješ doleva do parku.. Je to celkem dobrá varianta když dálnice stojí už u Průhonic.
No to samozřejmě jako antidálniční typ praktikuju taky, podle času, nálady a situace, jen mi to přišlo na vysvětlování ještě delší
Maiali nel Fango!
Proto jsme už před pár lety přestali věci posílat poštou a přešli jsme k PPL. Ne že by byli moc ochotnější ale alespoň jdou zásilky sledovat (a procento ztracených se radikálně snížilo) a alespoň pro ty zásilky přijedou a teoreticky to příjemci dovezou i večer.
My jsme přešli ještě o kousek dál - od PPL k Intimu. PPL byla léta spolehlivá, ale poslední rok se to změnilo, nestíhali k nám zajíždět (vyzvedávat i doručovat), zboží doručovali i 3 dny z depa...... Možná je to důsledek toho, že se snaží více konkurovat Poště i v doručování občanům . Dokud jeli jenom firemní klientelu a občas občanskou, tak to šlo. Stále nám vozí, ale někdy v 17 hodin, někdy v 18 a někdy vůbec.
Pošta je čiré zoufalství. Jak pro odesílatele, tak pro příjemce.
Možná by k souřadnicím byla dobrá mapka - link. Je to na oko přehlednější. Moje úchylka. Jsem prostě mapař Navigaci nemám a souřadnice umím jenom na grafu.
Upravil Medik dne 23.03.2011 15:34
TomasTT napsal:
No a kdybys jel z Chodova rovnou na Šeberov ...........
No to samozřejmě jako antidálniční typ praktikuju taky ........
Já jezdím nejraději Šeberov, Zdiměřice, Osnice......přes Rozkoš to bylo teď dlouho rozkopané.
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
TomasTT napsal:
No a kdybys jel z Chodova rovnou na Šeberov ...........
No to samozřejmě jako antidálniční typ praktikuju taky ........
Já jezdím nejraději Šeberov, Zdiměřice, Osnice......přes Rozkoš to bylo teď dlouho rozkopané.
To bylo, ale dalo se to tam pěkně offroadově prokličkovat mezi bagry
Jinak moje další náhradní trasa je třeba podél vody kolem Modřan a na Točnou a Vestec.
Nebo taková zkratka přes Vrané, Okrouhlo, Záhořany, Radlík, Křížkový Újezdec a Popovičky
Maiali nel Fango!
Dneska byl sjezd z D1 ze směru z Prahy otevřený. Sjezd z okruhu (ze směru z Plzně) by měl být otevřený vždycky a o uzavření se prý neuvažuje...