sem si v pátek koupil tuto helmu,v sobotu test,v neděli v dešti test
voco mi de,prodavačka tvrdila že se nemlží,měla pravdu,nemlží se ,akurát se mi tam vytvořila zevnitř vodní clona,vidět přesto bylo,ale přesto za ty prachy,musel jsem celkem často vysouvat plexi dopředu aby to uschlo.
v sobotu bylo večer něco kolem nuly.
jak to řešíte vy,nebo moc funím,dělá vám to taky,dik
nazdar, ja mám C2 rok, najazdených s ňou cca 23 000 km v rôznych podmienkach(zima, dážď, teplo) a musím povedať že som max spokojný skús si otvoriť vetranie hore na temene a v predu. niekedy sa mi stane že je trošku zamlžená ale to je pri veľkýkch teplotných rozdieloch a vždy iba na začiatku jazdy, keď som dlhšie na moto tak aj to malé zamlženie zmizne. tak fakt neviem, neviem ako sa ti môže spraviť rosa. ono je niekedy lepšie mať zo začiatku trošku pootvorené plexi aby sa ti to teplo s hlavy dostalo von a potom je všetko ok
Béďo
Zdar, potvrzuju, je to jako bych koukal přes křivý sklo a nestačí větrání větrákem na náhubku.
Pomůže perfektní Šubrtvychytávka předsunutí plexi dopředu, tím ti vznikne kolem celého plexi fuk asi 4 mm a netáhne ti tolik do obličeje jako při pootevřeném plexi.
A bacha, na ten protimlžící nátěr nesmí prilít voda (jízda v dešti s otevřeným štítem) A prej jde úplne smýt mýdlovou vodou, když tě naštve.
Mařa
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
já mám teda concept a neřekl bych že se nějak extrémně mlží je pravda že levnější helmy co sem měl se mlžily míň ale to proto že i zavřený celkem slušně větraly
concept je zespoda dost zavřenej tak že co nadejchám zustane v helmě nemá to kudy utýct jinak antifog by s vodou mít problémy neměl nesmí se to matlat a mydlo tomu dolu fakt pomůže celkem rychle ještě taky má vliv motorka na nahačovi se mi to nemlžilo to stačilo vyfoukat i těma pruduchama za plexištítem je to už horší
allroad napsal:
Předpokládám, že "soused..Bistrické", si plexi nahoře předsunul, ale v dešti to taky není úplně ideální.
Hlavně předsunutím plexi si odjistíte mechanizmus vyndavání plexi a mohlo by dojít k tomu,že se uvolní ty kolečka na boku co drží plexi a ztratíte je. Ne že by se mi to stalo,ale šance tu je. Obzvlášť když budou kolečka špatně zajištěný(otočený).
Jinak se mi mlží jen malinko,když je zima a zastavim na semaforu. Ale to se asi mlží každá. Při jízdě vůbec.
Upravil BIGR dne 17.03.2008 19:28
Jsem na tom podobne, kdyz nemam vysunute plexi, tak se mi behem chvile udela zevnitr na plexi takovej vodni filc. videt presto je, ale tak trochu pokrivene.
Antifog maka celkem dobre, ale chtelo by to k tomu jeste nejakej antiwasser.
Problem s mlzenim se mi presunul z plexi na bryle. Zastavim a najednou nic nevidim. )
Mám ji dva roky a naprostá spokojenost. Když prší hodně, tak je to samozřejmě problém, ale ten byl zatím s každou helmou, co jsem měl. A jinak jak píše Bigr. Když je kosa a zastavím na světlech, trošku ze zamlží. Jakmile se rozjedu, je to v pohodě.
to Bigr: S tím, že by plexi vypadlo při předsunutí jsem se zatím nesetkal, ani jsem o tom neslyšel. Nějaká neblahá zkušenost?
To plexi by ulítnout nemělo, pokud neotočíš vrtulkama na jeho úchytech a ty maji navíc v krajních polohách "záklap"nebo aretaci, nebo jak to nazvat.
U mé C2 musím docela zabrat, abych vrtulky otočil a mohl sundat plexi. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
do staráho airoha děsně táhlo,tak se nemlžil,C2 je utěsněná velmi slušně,tak se to teplo které vyzařuji sráží na plexi,toto mě dost překvapilopomohlo jen vysunutí plexi dopředu,ale nato jsem si nekupoval takovou drahou helmu,to sem si mohl koupit nějakej otevřenej kakáč za pár kaček,totok je jediný,co mi vadí,jinak je perfektní
lark napsal:
Mám ji dva roky a naprostá spokojenost. Když prší hodně, tak je to samozřejmě problém, ale ten byl zatím s každou helmou, co jsem měl. A jinak jak píše Bigr. Když je kosa a zastavím na světlech, trošku ze zamlží. Jakmile se rozjedu, je to v pohodě.
to Bigr: S tím, že by plexi vypadlo při předsunutí jsem se zatím nesetkal, ani jsem o tom neslyšel. Nějaká neblahá zkušenost?
Ne to zatím ne,ale byla to jen teoretická možnost.Mám jí čtvrtým rokem a ještě se mi nic takového nestalo. Ale jak jsem psal,nepoužívám to předvysunutí plexi.