Ahoj rodino, nemáte někdo typ co by mohlo být špatně když mám vysokou spotřebu? Motorkka jezdí bez problémů, táhne a neblbne, ale svižnou jízdou mi bere přes 8 litrů a klidnou (rozuměj dordžování předpisů) se NEDOSTANU pod 7 litrů. Motor má najeto 33tis, jediná ůprava je KaN a Akrapovič. Přijde mi to prostě moc
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
tak ladák ti zvedne spotřebu cca o 1l, ale tohle jim dělá na 1150GS(A) když jim odejde jeden zapalovací modul (fajka na svíčce).. poznáš to tak že když je to nakopli, zkusíš sundat fajku postupně ze všech čtyřech, ale ne najdenou , když to změní zvuk je OK, když ne je špatná, nebo svíčka samotná..
Upravil lako dne 14.04.2011 08:24
Over than 250k km on BMW GS bikes
Hele já teda nevím jak vám ale mě s laďákem spotřeba o cca 4 dcl klesla!! A zkoušel jsi vymazat pruměrnou spotřebu v PC??
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Mam normalni GS a spotreba 5,6 litru. Dlouhodobej prumer, rozhodne nejezdim pomalu.
Ladak Leo Vince se spotrebou vubec nehnul, ale teda mam jen koncovku.
Ve vysokych rychlostech to papka, to jo, ale predpisove bych jezdil max. za 5l.
servisak napsal:
Hele já teda nevím jak vám ale mě s laďákem spotřeba o cca 4 dcl klesla!! A zkoušel jsi vymazat pruměrnou spotřebu v PC??
jojo zkoušel. Dokonce jsem sto zkusil tak že jsem měl cestu 168 km na chlastačku (vše vynuloval) a jel jako kráva - 1hod 16min a spotřeba 8,2. Druhý den zpět se zbytkovým alkoholem takže podle předpisů. vše vynuloval, cesta trvala 2hod a 14 min a spotřeba 7,0l.
168km za 1:16? To je prumer pres 134km/hod pocitam-li spravne. To byla cela cesta po dalnici (v CR)? Pokud jsi jel std. cestou (tzn. i pres vesnice, mesta) tak ti ty udaje to moc neverim ale pokud je to tak, tak to znamena ze jsi musel jet rychlosti ke 2000km/hod a pak ta spotreba odpovida...
Lamark napsal:
168km za 1:16? To je prumer pres 134km/hod pocitam-li spravne. To byla cela cesta po dalnici (v CR)? Pokud jsi jel std. cestou (tzn. i pres vesnice, mesta) tak ti ty udaje to moc neverim ale pokud je to tak, tak to znamena ze jsi musel jet rychlosti ke 2000km/hod a pak ta spotreba odpovida...
Kámo rozebíráš blbosti, napsal jsem že jsem jel jako kráva, tzn že jsem z motoru mačkal co šlo (při nějaké spotřebě) a zpět jsem jel jako beránek (zase o nějaké spotřebě) I když nechápu proč podle tebe nejde jet průměrně 134 km/hod je to jedno. Jo a motorka mi 2000 km/hod fakt nejede, když už jsi takovej puntičkář.
servisak napsal:
Tyjo ja bych to asi nechal napíchnout na diagnostiku to vypadá na lambdu že odešla a motor běží v nouzáku!
Diagnostika je první co mne napadlo, ale nemám tu možnost a zajet přímo do BMW tak na to jsem kvůli ceně zatím ani nepomyslel.
...šiel by som cestou kontroly sviečok všetky štyri, kontrola vzduchoveho filtra,nastavenie synchro, a až potom hladat nejake zaludnosti......najhoršie že načnuty modul diagnostika ako zavadu ani nevyhodi,tak ako mi nevyhodila ani lambdu sondu tu som zistil až na grafe
...kontrola tlaku pneu po zime....ja viem blbost ale mne sa to stava pravidelne že začnem jazdit na makkych
....jo aj ten kn filter pokial bol moc napusteny tak sa dokaže dokonale zalepit prachom
Upravil karcici dne 14.04.2011 13:16
Je to tak, jak píše karcici. Jinak funkčnost lambdy ti může zkontrolovat i někdo s osciloskopem, kdo rozumí motorům - nějakej šikovnej autodiagnostik v tvém okolí.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
karcici> diagnostika nevyhodí hlášku o chybě čidla tlaku v pneu? jako když ti tam dochází baterka?
to by pak vysvětlovalo, proč na to v servisu nepřišli... jsem si myslel, že vše, co rožne oranžovou kontrolku, tak se zaznamenává...
Když je vůle, cesta se najde
Thymallus - nefunkční čidlo tlaku v pneu diagnostika najde a zaznamená. Karcici to určitě myslel tak (alespoň já to tak pochopil), že si má "Novej" zkontrolovat tlak v pneu po zimě, protože nízký tlak v pneu má taky vliv na spotřebu paliva (sice ale né takovou, jakou píše Novej).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Jestli si ujel 168 km za 1 hodinu a 16 min s Advíkem, kterej má KN a laďák, tak ti řeknu jen jedno....spotřeba 8,2 je ještě málo !!!! Umí to chlastat i víc. Já se kolikrát dostanu i kolem 10 ti litrů, když opravdu lítám a vymažu počítač. To mluvím o údajích na palubním počítači. Podle toho se ale vůbec neřiď, ten prostě kecá!!! Bude ti to psát 10km dojezd a pak tam zase skočí 150km dojezd. Pak to zvedneš na zadní a napíše dojezd 300 km, pak odepisuje 1km po 100 metrech a takový kraviny.
Taky bych to trochu přičítal tomu, že tam máš Kn a laďák bez svodů. Pokud to tak je, tak to není moc dobrá kombinace pro nízkou spotřebu.
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
Je pravda že se řídím počítačem, skutečnost dotankováním jsem neměřil. A taky je pravda že mám laďák, ale ne svod.
No Ja jsem tudne testoval spotrebu nebo presneji dojezd, kde me zacne blikat zluty svetlo a fuel, tak jsem pocital kolik to dojede potom co cislo odcitajici pocet kilometru dosahne NULA nebo trech ---.
A dojel jsem nejakech 46 kolimetru jeste potom co me to ukazalo dojezd 0 cili ---.
No a pak jsem zustal viset na prazskym okruhu a musel si zavolat taxi s benzinem.
Thymallus napsal:
karcici> diagnostika nevyhodí hlášku o chybě čidla tlaku v pneu? jako když ti tam dochází baterka?
to by pak vysvětlovalo, proč na to v servisu nepřišli... jsem si myslel, že vše, co rožne oranžovou kontrolku, tak se zaznamenává...
.....nie všetci mame senzor tlaku vzduchu.....ja neviem nemam
Upravil karcici dne 14.04.2011 14:32