Chlapi mate nejaky tipy co delat, aby se nemlzila prilba? Proc se ptam kazdorocne a nekolikrat rocne vzdy vyrazim do Bardejova (to je naslovensku) na vikend (vetsinou to vyjde okolo 1400 -1700km i s pojezdy po slovensku) a uplne pravidelne me vzdy chytne dest na ceste zpet => cca z Popradu az do Prahy.
Dnes jsem dostal par dobrych prutrzi uplne po cele republice (i kroupy). Ale pravidle i kdyz mam prilbu subert c3, tak ani tato prilba neni bezchybna. Jakmile zacne prset a teplota klesne pod 10 STUPNU, tak i C3ka se zacne potit.
Takze se ptam neni nejaky tip necim to postrikat, aby se to nemlzilo vybec.
C 3 ma pinlock,len ho treba mat spravne nasadeny,zvykne trosku sklznut dole a vtedy sa ti plexi rosi,takze potrebujes aby ti spodok pinlocku tesnil o plexi a nebola tam ziadna medzera,to pomoze.
Ja mam nasazeno vyborne a v podobnych situacich se mi plexi taky zamlzi. Ve spodni casti. Ne kvuli pinlocku, ale protoze funim. Delala mi to C3 a ted i S1Pro, plexi je tam tusim stejny.
noze sa ti rosit na spodnej casti len tam cca 1 cm,kde nemas pinlock,
ak ti v spodnej casto dobre sedi,ta tesniaca gumicka na spodnej casti pinlocku musi tesnit o plexi,nemalo by sa ti rosit
Je faktem, ze na tom spodnim plexi, ktery se dava do tech pin locku jeste silikon, ktery lepi a asi se to musi prilepit.
Ale i tak, ze by se to vubec nerosilo, za deste a venku 8 stupnu? Musim priste vyzkouset az zase pojedu do bardejova. Vsadim se, ze bude zase prset a okolo Tater ta teplota spadne vzdy nizko.
Na plexi hokejových přileb se prodávají různé sprejíčky. Já tedy proti mlžení používal vždy jen šampon - rozetřít, vyleštit. Na moto helmu jsem to tedy nikdy nepatlal, ale musí to fungovat taky.
Hlavně nekupovat sprej proti mlžení od Sonaxu....já to jednou nastříkal v Passatu na čelní sklo a výsledek byl takovej,že to bylo ještě horší a pekelně zapatlaný...!!
zetor přiložený následující obrázek:
Mam Caberg Sintesi ted nove, pinlock mam nalepeny... jezdil jsem i kdyz bylo pod nulou a mlzeni zadne, ted o vikendu jsem jel v tech destich (parada!! ) a bylo kolem 7 stupnu a taky nicTractive fakt funguje
f800gs napsal:
Mam Caberg Sintesi ted nove, pinlock mam nalepeny... jezdil jsem i kdyz bylo pod nulou a mlzeni zadne, ted o vikendu jsem jel v tech destich (parada!! ) a bylo kolem 7 stupnu a taky nic
No právě já ji mám taky už rok a mlžení žádné. Ale svý nevýhody máBMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015