U threadu "počty triček BMWGS..." se mi zobrazuje, ze ma 299 prispevku a posledni je od becky. Kdyz ho ale otevru, posledni prispevek se mi ukazuje od Milose. Muzu aktualizovat, eF5tkovat a nic.
Neni problem ze by forum neumelo vic nez 299 prispevku nebo 15 stranek v threadu? Nebo tenhle problem mam jen ja?
Dnes jsem poprvé to co popisujete taky zaznamenal. Jde o to, že diskuze je datově z důvodu optimalizace dotazů a pro co nejmenší zátěž serveru fyzicky rozdělena do dvou datových tabulek/ úložišť. Nejspíš došlo k inicializaci jedné z nich a při zápisu do druhé nastala nečekaná chyba. Šlo by to vyřešit tzv. transakcí při uložení záznamů, ale jelikož se nejedná zas o tak důležitá data, jako jsou např. ve finančním sektoru, tak se transakce nemusí zavádět. Transakce samozřejmě zatěžuje server.
Milos:
Rozdeleni prispevku do dvou tabulek bych pochopil, kdyby to bylo v kontextu celeho fora a ne jednoho vlakna (ale pak by to ovlivnilo cely forum a ne jedno vlakno)
300 prispevku per tabulka, per vlakno by byla drobna silenost, hlavne by to vyzadovalo zmenu schematu DB za provozu.
Ja si uz predscasem nasel ten soft co pouzivas na fora a pod, ale nejak jsem se jeste nestihl podivat do strev.
bohumil:
Nic zahadneho, Alda akorat vlozil do prispevku animovany obrazek z teto adresy:
http://sirmi.ic.cz/smajl/111.gif
Co jsem se díval, tak "zjednodušeně" je jako hlavní master tabulka seznam diskusních fór, pod ní jsou threads, kde jsou jen základní informace o příspěvku (tedy i posledním diskutujícím) a teprve pak jsou samotné příspěvky (posts). Tabulka threads byla zaktualizována, tabulka posts však ne. Takto si vysvětluji vzniklý problém a proto se to dotklo jen jednoho vlákna a ne celé fórum.
Já teda nevim chlapy proč tady nemluvíte česky. To jako máte před náma tajnosti jo Rozumim taky jen tý části od Bohumila o pivu
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi