Včera po nastartování se objevilo docela hlasité pískání..říkám si asi klínový řemen, takže se sehnu a poslouchám, ale nebylo to odtamtud, takže jsem po čtyřech lezl kolem motorky a ejhle pískání se ozývá z nádrže..takže zřejmě čerpadlo ..?
..Pročetl jsem pár vláken http://bmwgs.cz/f...rowstart=0 a třeba http://www.bmwgs....rowstart=0 a mám tedy dotaz:
1)jedná se o čerpadlo, které je v klinickém předsmrťoucím stavu nebo mám někde myši a nikdo mi o nich neřek, že tam maj bejt ? 2) Či je to něco jiného..?
Kamaradovi to obcas dela to same uz druhym rokem.Tady se to zatim pokud vim nevyresilo.Ale taky si myslime,ze je to cerpadlo.Vymena filtru nepomohla.Serizeni take ne.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Nemas nahodou skoro prazdnou nadrz? Pak je cerpadlo slyset o dost vic...jinak nekdy pomuze vymenit palivovy filtr. Ja osobne to nejak nevnimal,az kdyz jsem jednou mel skoro prazdnou nadrz to svistelo jako hrom,od ty doby to slysim porad(i kdyz min kdyz mam vic benzinu) vymenil jsem filtr a zatim taky asi 2 roky v pohode.
brtnik napsal:
Nemas nahodou skoro prazdnou nadrz? Pak je cerpadlo slyset o dost vic...jinak nekdy pomuze vymenit palivovy filtr. Ja osobne to nejak nevnimal,az kdyz jsem jednou mel skoro prazdnou nadrz to svistelo jako hrom,od ty doby to slysim porad(i kdyz min kdyz mam vic benzinu) vymenil jsem filtr a zatim taky asi 2 roky v pohode.
To mě napadlo hnedka..ale měla by tam být víc jak půlka.Na plný nádrži je teď najeto asi 140 km..takže fakt nevím...
Prazdnou nadrzi to neni.Ale je pravda,ze kamarad ten zvuk slysel poprve pri prazdne nadrzi.To se udajne stava.Ale od te doby se mu to uz stava i treba pri plny.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
čau mě to začne bzučet když vyjíždím rezervu hodne do sucha, ale pokud je tam trochu benzinu tak je tichunké.Ale klukum to bzučí pořád a docela fest a to i nové čerpadlo. Kdybyste nekdo shanel čerpadlo tak http://www.fm-aut..._3551.html ale letos je asi sezona kardanu a ne cerpadel
Upravil Mana GS dne 17.05.2011 10:51
Mana GS: - díky...asi ho koupím do zásoby..šlo mi hlavně o to, zda se někdo s tím setkal, zda to je čerpadlo a zda je to znamení jeho konce. Jak je vidět, tak se s tím moc lidí nesetkalo a zřejmě pokud jim odešlo, tak bez předchozího varování.
Ten zvuk je dost vysokej..a tak si říkám co by to v tom čerpadle mohlo dělat..otázka je co by to mohlo vyluzovat, pokud by to nebylo čerpadlo..co je v těch místech ( pokud přiložím ucho na pravou stranu nádrže je zvuk nejsilnější..)
Emper no těžko říct mě nebzučí funguje, kamaradovi bzučí a funguje, kamaradovi bzučí uplně nové a taky funguje a to původní mu odeslo z niceho nic a nebzučelo
Mana GS> Tak to je vtipny. Ze ho pozdravuju i kdyz ho neznam. A dik za potvrzeni funkcnosti cerpadla. Zjistil jsem, ze sem se uz na todle cerpadlo tady ptal, ale nakonec jsem rozchodil to puvodni. Kazdopadne ho do rezervy objednam.
R1100GS
Zdravím ..ještě se vracím k tomu pískání, zda si někdo na něco nevzpomene. Za delší jízdy je už docela masox..píská to jak blázen, že se po mě lidi na křižovatkách otáčejí....
emper: jediné riešenie je to čerpadlo vymeniť. Skôr či neskôr sa zasekne úpne. Niečo podobné sa mi stalo s autom. Tam dokonca z čerpadla unikali do nafty malé čiastočky medi (alebo bronzu) z komutátora..
Díky :-)
mohl byste se někdo kouknout jaké čerpadlo by se dalo použít do 1100GS ..v různých vláknech se tu hovoří o v podstatě dvou číslech čerpadel a to :