Stává se někomu s 1200 GS/GSA, že občas nejde stisknout spojka? Většinou po zhasnutí motoru – páčka je tvrdá, jako by jí něco bránilo v pohybu. Někdy to jde překonat silou, jindy musím zařadit jedničku, čímž se to chcípne a škubne, a pak už zase spojka chodí hladce a bez drhnutí.
Motorka je r.v. 06, najeto 8500. Zatím jsem to vždycky nějak rozchodil, tak to moc neřeším, ale normální to rozhodně není.
cerv napsal:
Stává se někomu s 1200 GS/GSA, že občas nejde stisknout spojka? Většinou po zhasnutí motoru – páčka je tvrdá, jako by jí něco bránilo v pohybu. Někdy to jde překonat silou, jindy musím zařadit jedničku, čímž se to chcípne a škubne, a pak už zase spojka chodí hladce a bez drhnutí.
Motorka je r.v. 06, najeto 8500. Zatím jsem to vždycky nějak rozchodil, tak to moc neřeším, ale normální to rozhodně není.
Tohle se mi teda nikdy nestalo. Vypadá to,že se něco přidírá v mechanizmu vypínání spojky. Asi nezbyde nic jinýho,zež to rozebrat a zkontrolovat.
Emilio napsal:
To se mě teda nikdy nestalo,raději na to koukni dřív než bude pozdě......
U auta by to bylo jasný - špajska ven,ale jak to má báwo pořádně prakticky nevím,možná je to hodně podobné
Mělo by to být principielně stejný. Suchá spojka v setrvačníku mezi motorem a převodovkou. Jen se kvůli tomu musí rozpůlit motorka,ale to je maličkost...
Nevím jak je to u 1200, ale předpokládám, že stejné jako u 1150 a tam je na vypínaní spojky našroubován v bloku převodovky vypínací váleček spojky a to by se jedině v něm musel přidírat pístek a nebo na druhé straně - v mechanismu páčky...
Mě se moto jednou "počuralo" a tak jsem měnil těsnění na tom vypínacím válečeku. To je ale jiná závada.
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
cerv napsal:
Tak sup s tym do servisu vramci garancky a je po probleme...
Ja by som mal tiez mrknut na lamelu, siria sa odtial divne zvuky na neutral, ktore sa po vymacknuti spojky stratia, ale chodi to vsetko hladko a bezproblemov, takze to odkladam....moto 2004/36.000 km
cerv napsal:
Tak sup s tym do servisu vramci garancky a je po probleme...
Ja by som mal tiez mrknut na lamelu, siria sa odtial divne zvuky na neutral, ktore sa po vymacknuti spojky stratia, ale chodi to vsetko hladko a bezproblemov, takze to odkladam....moto 2004/36.000 km
To může být i z převodovky. Když vymáčkneš spojku,tak se přestane točit předlohová hřídel a je ticho. Ale nechci strašit.
TO-cerv Já bych nejdřív vyndal ten vypínací váleček z převodovky a zkontroloval bych jak chodí a vše okolo něj.[img][/img] Teprve pak bych půlil motorku. Navíc jestli je to v záruce,tak ať se stará záruční servis.
BIGR přiložený následující obrázek:
To BIGR: a ta predlohova hriadel, to je co za bazmeg? Co sa s tym robi, ked rachoti? To akoze prevodovka von a nove lozisko? No, potes panBoh....da sa s tym jazdit este nejaky kilometer, nez sa to vysype, alebo sa to nevysype nikdy, alebo si mozem rovno vyhrnut rukavy a pustit sa do toho??
Kamosovi na 1150 to takto rachotilo 50.000 km a rachoti dodnes a furt to jazdi.
marek321 napsal:
To BIGR: a ta predlohova hriadel, to je co za bazmeg? Co sa s tym robi, ked rachoti? To akoze prevodovka von a nove lozisko? No, potes panBoh....da sa s tym jazdit este nejaky kilometer, nez sa to vysype, alebo sa to nevysype nikdy, alebo si mozem rovno vyhrnut rukavy a pustit sa do toho??
Kamosovi na 1150 to takto rachotilo 50.000 km a rachoti dodnes a furt to jazdi.
Předlohová (hnací) hřídel je hřídel v převodovce poháněná od motoru přes spojku,která se otáčí i když je zařazenej neutál. Když vymáčkneš spojku,tak se přestane točit a tím i chrastit. Ale pořád nevím,proč to řešíš,když máš tak "mladou" motorku. To není v záruce?
Jak mladu motorku? Ved je to uz pekne odrastena slecna a ziadna mladica - r.v. 2004, prvy model a 36.000 km. To asi na garancku nebude
Necham to este chvilku porachotit, snad sa to nevysype.
marek321 napsal:
Jak mladu motorku? Ved je to uz pekne odrastena slecna a ziadna mladica - r.v. 2004, prvy model a 36.000 km. To asi na garancku nebude
Necham to este chvilku porachotit, snad sa to nevysype.
AHA a já nějak žiju v tom,že ji máš ještě v záruce. To jsem si tě si spletl s někým jiným... Já mám najeto přes 52.000km a nerachotí to,nebo se to aspoň ztratí v tom všem rachocení a cvakání který je jak všichni říkaji normální.
Tak nech závadu projevit a uvidíš.
Tak, příčina konečně známa a odstraněna. Věřte nebo ne, viníkem občasného zadrhávání byl povolený šroub kdesi v útrobách spojky, o který se čas od času zahákl spojkový talíř. Přišlo se na to, až když v AuTecu motorku rozpůlili. (Předtím zkoušeli výměnu pumpy a spojkové tyčky, což – z teď už zjevných důvodů – samozřejmě nepomohlo.)
Holt ani ty bavoráky už nejsou, co (prý) bývaly. Viďte, Hrabě_X a spol.
Emilio napsal:
Kolik tě ta sranda stála u těch židáku???
0,00 Kč, jelikož motorka je v záruce – a to byl taky ten důvod, proč jsem jel na servis právě tam. Musím ale říct, že pan Horský se chová slušně, jedná vstřícně a dokonce bere telefony, což u jeho předchůdce věru nebývalo zvykem
Ti lidé, kteří tam jsou, se podle všeho snaží – potíž je v tom, že by jich asi mělo být víc...
To je snad první příspěvek kde se Autec a servis chválí.
Pravda je, že proti znalostem Dušana Horského těžko někdo může něco namítat. Otázka je, jestli za něj mají v servisu nějakou náhradu...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
To je snad první příspěvek kde se Autec a servis chválí.
Pravda je, že proti znalostem Dušana Horského těžko někdo může něco namítat. Otázka je, jestli za něj mají v servisu nějakou náhradu...
Odešel ze servisu na post přijímacího technika (jestli se něco zatím nezměnilo).
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
To nevím. Podle mě se jen přesunuli - z moto na auto a dušan ze servisu na přijímacího technika moto. Nebo tam už Hruška není?