Vinobraní je v plném proudu a na víkend je předpověď počasí více než příznivá. Ideální čas na výlet do údolí Wachau. Údolí Wachau se nálézá mezi městy Melk a Krems a je považováno za nejkrásnější část Dunaje. Řeka se zde vine údolím, mezi kopci pokrytými terasovitými vinohrady a množstvím architektonických a historických památek.
Naše představa je vyrazit v sobotu dopoledne ze Znojma směr Krems a dále pokračovat podél Dunaje až do Melku. Samozřejmě průběžně se kochat památkami a vinicemi. Projíždět tak významnou rakouskou vinařskou oblastí a neochutnat jejich Weis Riesling by byl hřích, proto plánujeme ubytování v některém z místních penzionů. V neděli návrat domů.
Jo, jo, Wachau je parádní. Jezdím se tam projet několikrát do roka - vezměte to po obou stranách Dunaje (osobně se mi líbí víc pravá strana /myšleno po proudu řeky/). Teď o víkendu tudy pojedu zase cestou do Alp do Murau - babí léto v Alpách je skvělý.
Upravil Tonda dne 13.09.2011 13:02
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Jo, jo.....pěkná oblast...kousek je Maria Taferl...rozhodně nevynechat ...a od hranic je lepší cesta údolím řeky Kamp
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Chose napsal:
To lochman: berete sebou zensky? Aby se ta moje nenudila?
To tonda: kolem jsem jel pri navratu ze Slovinska, je to tam krasny a kdyby neprselo uzili by jsme si jeste vic ... tak at vyjde pocasi
chose: jasný že berem. Předpověď počasí je pro můj batůžek příznivá. Nesedne si za mne pouze v případě, že je oblačno s teplotou pod dvacet stupňů. :-)
Čéče už jsem si začínal myslet,že jsi prodal mašinu a nejezdíš.Dlouho jsi se neozval.Jel bych rád,ale už jsem zrušil jednu akci s Tolim do Alp na tento víkend.Mám zlomenej malíček a nějak to s tim jde blbě kočírovat.Zkoučel jsem to teď v sobotu a je to na houno.Tak si to tam užijte.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Zdar Kasaku. Ja pres leto jezdim a nevykecavam zde na foru jak servisak :-) Ale je fakt, ze nebyt srazu na Sumave, tak jsem vas tento rok ani nevidel. Mas zlomenej malicek a kvuli tomu nejedes? Ty jsi uplnej Jarda Kuzel. :-)
Kamaráde v pondělí to budou tři týdny a ještě mi to nesrostlo.Normálně makám,pokaždý na to zapomenu,vemu za práci,lupne mi v tom a jde to na novo.Takhle to budu mít asi do vánoc,abych měl klid na léčení.Dneska jsem si sundal ten bazmek,abych si umyl ruku a kinklá se mi to jako kdybych tam měl kloub navíc.Už mi to leze na nervy.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Tak to vypadá, že se někde cestou potkáme....jen mi psala paní domácí z penzionu, kam jezdíváme, že předpověď je od středních poloh sněžení
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
Tak to vypadá, že se někde cestou potkáme....jen mi psala paní domácí z penzionu, kam jezdíváme, že předpověď je od středních poloh sněžení
vjetrniku, ty jsi ale pekna kecka, ze ty chces mit cele alpy pro sebe? muj chytry telefon mi ukazuje na sobotu luxusni pocasi bez snehovych vanic.
Podle mých informací by sobota ještě měla v Alpách být OK. V neděli už ale asi bude jízda na "vodě" (na Solkpassu možná bude i ten sních).
V údolí Wachau by mělo být v sobotu vcelku pěkně, v neděli už déšť. Ale třeba se to trochu posune a vyjde i ta neděle.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Vy jste mi ale pěkný rosničky. Má předpověď: Mariazell, Sobota: teplota - Noc 9 stupnu, den - 24 stupnu. Pravdepodobnost na dest - 10 procent, srazky: 0 mm, delka slunecniho svitu: 9 hodin.
Mariazell, Nedele: teplota - Noc 12 stupnu, den - 21 stupnu. Pravdepodobnost na dest: 30 procent, srazky: 0,2 mm, delka slunecniho svitu: 5 hodin.