Má někdo tohle světlo? Po instalaci mi diagnostika hlásí chybu. Předpokládám, že je to změnou odporu a motorka si myslí, že je prasklá žárovka. Mělo by to vyřešit přidání odporu ale nevím jakej. Mezi drátama se cítím jak čert v kostele :-)
nemusíš davat žadny odpor. zajdi na diagnostiku. tam ti to prehodia a bude to fajn.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
To fakt jde takhle vyřešit? Když jsem to řešil na forech psali, že bez odporu to nejde, resp. hlásí chybu. Mám LED od Wunderlich a odpor byl součástí dodávky. Funguje OK.
BMW 1200GS, ČZ 125C, Honda Forza
Měl jsem: Java 21 zvaná Pionýr, ČZ 175, Jawa 350/634, Yamaha 1100 Virago, Honda CBF 1000
Yvanhoe napsal:
To fakt jde takhle vyřešit? Když jsem to řešil na forech psali, že bez odporu to nejde, resp. hlásí chybu. Mám LED od Wunderlich a odpor byl součástí dodávky. Funguje OK.
Já koupil motorku už s Wunderlich světlem a po nastartování to hlásí chybu. Stačí jen zavadit o páčku aby bliklo světlo a je klid chyba zmizí. Kdysi mi ještě v AuTecu říkal přijímací technik,že to může vést až ke ztrátě brzd. Asi myslel že se nastřádá tolik chyb,že to přestane brzdit.
Ty Windows ve stroji mi dávaj...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Takového mechanika bych chtěl jako osobního.
A ještě ti systém brzdy vypne v rychlosti nad 100km/h.
Systém omezuje výkon, při nějakých chybách. Ale že by brzdy
Navíc chyba se nenačítá jako jedna několikrát ale jako aktivní a neaktivní. Takže stále jedna chyba.
Ideální je asi led o BMW a tam pujde do softu prostě nahrát led místo normál. U tuningových je možné, že odpor je dobr pro nejaký modelový rok, a jiný už to třeba vyhodnotí jako vadné. Ale to jen tipuji.
To jakož e led světla jsou trošku jiná pro každý modelový rok. Pak by to šikulka dokázal pořešit individuálně změnou odporu, aby dosáhl set LED+Odpor hodnoty původního světla.
Ahoj pánové, nemám dvanáctku, proto bych se jen ze zájmu chtěl zeptat: na několika videích jsem viděl, že zadní světlo za jízdy někdy problikává. Co je to? ASR? Díky za odpověď.
D.
The world will never be the same, once you’ve seen it from the seat of
BMW 1200 GS Adventure!
Nic takového... To co je občas vidět je způsobené snímkováním kamery a obnovovací frekvencí monitorů, tv... Ve skutečnosti oko blikání nepostřehne, asi jako když kamerou natáčíš vrtuli letadla, při určitých otáčkách se jakoby zastaví...
Jinak se teda taky vyrábí blikací elektronika na brzdové světlo, zabrzdíš, pětkrát to blikne a pak už trvale svítí... Ale není to u nás legální.
Dawid napsal:
Ahoj pánové, nemám dvanáctku, proto bych se jen ze zájmu chtěl zeptat: na několika videích jsem viděl, že zadní světlo za jízdy někdy problikává. Co je to? ASR? Díky za odpověď.
D.
souvisí to s jasem diod, cituji:
Regulace jasu LED
Obecně platí: čím více proudu, tím více světla. Nejjednodušší (a nejčastější) způsob nastavení proudu diodou je pomocí předřadného odporu (který je zapojen v sérii s diodou LED). K regulaci jasu LED je možné použít i jednoduchý regulátor s tranzistorem, až po trochu složitější pulzně šířkový modulátor - PWM. LEDkou protékají krátkodobé impulzy proudu. Tyto impulzy se přivádějí v daleko vyšší frekvenci, než je lidské oko schopné zachytit, takže LEDka vypadá jako by svítila trvale. Změnou střídy pak měníme jas.
... a na video nahráváš cca 30snímků/s a to blikání je viditelné
Ideální je asi led od BMW a tam pujde do softu prostě nahrát led místo normál. U tuningových je možné, že odpor je dobr pro nejaký modelový rok, a jiný už to třeba vyhodnotí jako vadné. Ale to jen tipuji.
To jakož e led světla jsou trošku jiná pro každý modelový rok. Pak by to šikulka dokázal pořešit individuálně změnou odporu, aby dosáhl set LED+Odpor hodnoty původního světla.
LED světlo od BMW jde bez úprav zaměnit za původní žárovkové a není třeba nic upravovat diagnostikou
Upravil 3X dne 26.09.2011 16:30