Zdravím pánové a dámy,.
mám takové dilema,jak jsem tady už jednou psal, rozhoduju se, jaký koupit
kufr na moje GS 650.. Jelikož uvažuju pouze o topcase, tak jsem víceméně
vyloučil hliníkovej... Jenže na předchozí motorku jsem si pořídil kufr Kappa
a k mému zklamání se ani ne po roce vymačkalo zamykání a teď kufřík během
jízdy nechutně klepe.. Tohle by mi na GS dost vadilo..
Obracím se tedy na vás a na vaše zkušenosti, která značka plast. kufrů je asi nejlepší...
Hepco a Becker Gobi - topcase 42L - není velkej,ale asi se jentak nevymlátí,má kvalitní kovové zámky. H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Givi jsem měnil za Hepco právě z důvodu,že se vytloukl a dělal mi za zadkem kravál. Myslím,že se i designově lépe k enduru hodí - i když je fakt,že je za hříšné peníze. Na obhajobu ceny: když připočtu to,že má 3 kovové zámky, je stavěnej jako celkem nerozbitná záležitost - není to takovej nářez.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Ja bych spis rekl, ze proste Kappa = Givi, nekteri se mozna budou divit, mozna nesouhlasit, ale to je tak vsechno, co muzou delat.
HB Gobi je bozi. Az takovyhle slovo musim pouzit. Urcite bych si je koupil na svyho hrocha misto Gravu, ale bohuzel - ten vyfuk. Asi bych nerozdychal, ze jednu stranu mam tak vystrcenou vice do boku nez tu druhou.
HB jsem umel za moc pekny ceny, kontakt sice uz moc nekontaktuje, ale mohl bych se zase pokusit ho prostrikat kontaktolem.
To, ze s Kappou jsou problemy vim, u Givi o zadnych nevim a sam jsem zadny nemel. Me u techto kufru ucarovalo vyuziti prostoru (narozdil napr. od orig. BMW plast. kufru).
To, jestli se na GS hodi nebo ne, je vec druha. Na 650 asi jaks taks, na 12tku bych to uz nedal a na starsi velky GS ani omylem.
Peacemaker napsal:
Ja bych spis rekl, ze proste Kappa = Givi, nekteri se mozna budou divit, mozna nesouhlasit, ale to je tak vsechno, co muzou delat.
HB Gobi je bozi. Az takovyhle slovo musim pouzit. Urcite bych si je koupil na svyho hrocha misto Gravu, ale bohuzel - ten vyfuk. Asi bych nerozdychal, ze jednu stranu mam tak vystrcenou vice do boku nez tu druhou.
HB jsem umel za moc pekny ceny, kontakt sice uz moc nekontaktuje, ale mohl bych se zase pokusit ho prostrikat kontaktolem.
No kdyz to tak po sobe ctu, tak to mozna vyzniva jinak, nez jsem myslel. Asi se vykaslu na smajliky. No proste mohl jsem je z jednoho nemeckyho obchodu mit za pekny penize, ale uz je nemaj v nabidce, tak jim treba zkusim napsat, jestli zase budou.
na malym GS je peknej ten malej TT topcase, tusim 38 litru...
Jinak na enduro proste patri hlinikovy kufry, nebo aspon hranaty HepcoBecker :-)
Givi nebo Kappa tak leda na Varadera a V-stromy...
...Hovez, myslím si, že na silniční turistiku, kterou jezdím to takto nevypadá taky snad tak špatně. Jsem rád hlavně těm brzdovým světlům v horním kufru, mám s Givi 90tkm a nijak se mně to neklepe, ono to chce dát do plotny ty gumový špunty co tam patří, pamatuji si, jak jsem jezdil s kamárádem a tem měl origo plast horní kufr na 1100 GS a to jsem po špatné cestě čekal, že mně spadne pod kola, co tam ten kufr dělal a nespadl. Je fakt, že na tvrdý offroud jsou hliníkové na místě :-))
...jsem ten, jak tu nazvali hoši nedávno, leštěnkář, ale jezdím hlavně po odlehlých horších cestách, ne vyloženě terén....
bmwivo přiložený následující obrázek:
bmwivo napsal:
...Hovez, myslím si, že na silniční turistiku, kterou jezdím to takto nevypadá taky snad tak špatně. Jsem rád hlavně těm brzdovým světlům v horním kufru, mám s Givi 90tkm a nijak se mně to neklepe, ono to chce dát do plotny ty gumový špunty co tam patří, pamatuji si, jak jsem jezdil s kamárádem a tem měl origo plast horní kufr na 1100 GS a to jsem po špatné cestě čekal, že mně spadne pod kola, co tam ten kufr dělal a nespadl. Je fakt, že na tvrdý offroud jsou hliníkové na místě :-))
...jsem ten, jak tu nazvali hoši nedávno, leštěnkář, ale jezdím hlavně po odlehlých horších cestách, ne vyloženě terén....
No, to vypadá hodně dobře ale koukal jsem na ty HepcoBecker a ty se mi
taky hoodně líbí, tak možná půjdu do něj, i když ta cena.. na tudenta
ale co, když už, tak už, ať to za něco stojí díky moc za rady pánové
Tak je rozhodnuto :-)
Vyhrál to Hepco Beckerc Journey40 Topcase :-)
Líbí se mi vzhledově, reference jsou na něj taký dobrý a myslím, že velikostně bude pasovat :-)
To bmwivo:máš co se týce objemu nejlepší kombinaci co se pro cestovniendura dělá maxii od givi vůbec považuji za nejlepší topcase kufr 52l 2 helmy v pohodě dáš tam zahrádku pro spacák atd.ty boční givi keyles 46l super jenom moc široké a v Práglu to nebylo na žádné kličkování po magistrále.Jezdil jsem s touto kombinací na varaderu 3 roky než jsem koupil originál kufry,který byly hezčí,ale mnohem menší.Jinak nyní na mé 1200 adventure jsou sice hezký orig alu kufry,ale do toho topcasu dám tak max mojí helmu,kartáček na zuby a čokoládu milku nic víc zkrátka naprd
Víc než ty kufry se mě líbí v pozadí ten wrangler.Mám také wranglera YJ koukni na foto na jeep-wrangler.cz vozy členů-Bob je to modrý Jeep.Doufám,že přijedeš na svátky osvobození do Plzně viz info na jee-wrangler.cz.
Ahoj
Bob