Zdar,
chci se zeptat jestli se někomu neválí v garáži třeba z prasklejch zadních čelistí, šroub do kterýho jde odvzdušňovák. Jedná se o zadní brzdu Brembo, tenkrát se tak ještě označovali pak už BMW.
Je to tak M12 dutej šroub do kterýho je našroubovanej odvzdušňovák. Myslel sem, že se to dá koupit jako náhradní díl, ale bohužel Žlábek mi sdělil, že nedá, proto ani nemůžu napsat č. dílu.
Ulomil se mi v tom odvzdušňovák a než to začnu odvrtávat tak to zkoušim takhle.
Stalo se mi to samé několikrát, že při výměně brzd. kapaliny se odvzdušňovák zalomil - dlouho asi nebyla měněna kapalina, takže se se šroubem nehýbalo a "přirostl". Nepomohlo ohřívání, poklepání. Nakonec se mi vesměs povedlo odvzdušňovák odvrtat a nepoškodit závity. Jen párkrát jsem musel nechat tuhle redukci dělat novou na soustruhu. Originální díl opravdu neexistuje - je to součást třmenu.
Upravil Tonda dne 04.11.2011 11:31
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tohle sem přesně myslel. Ale vypadá to, že to nikdo nemá. Odvrtal sem to, ale kdybys to tondo musel někdy zase nechat udělat tak si určitě jeden vezmu taky. Nechápu proč to nevyráběj, ještě sem si řikal jak sou mazaný, že když se odvzdušňovák zalomí tak se jen koupí tohle a je vyřešeno.