Ještě jednou bych to tady zkusil s žádostí o radu.Tachometr jsem zvládl (za pomoci Lafiho) a teď jsem se dostal ke světlu.Motorku mám z Anglie od Parise a už nechci příští rok nikoho oslňovat (myslím světlem,jinak motorkou bych oslňoval rád,když se mi to všechno podaří udělat,tak jak bych si představoval).Mám od Praskina slíbenou parabolu z rozbitého světla,které je určené pro náš provoz.Teď bych rád zjistil jestli už tady někdo řešil výměnu paraboly,nebo alespoň jak šikovně rozebrat světlo,abych nerozbil sklo.Předem děkuji za vaše rady a zkušenosti.
Tak koukám, že dnes řešíme stejné problémy. Pochopil jsem dobře, že světlo pro pravostranný provoz múže mít rozbité jen sklo a světlo pro levostrnný provoz celé zničím a zůstane mi jen sklo? Světlo co mám slíbené je rozbité asi celé a jen parabola je OK.Zkusím to moje sklo vyříznout silonovým vlascem. Silikon se tím prý normálně řeže. Jen nevím, jestli se mi podaří procpat ten vlasec kolom skla dovnitř do světla.Pak už by to mělo jít.
Pochopil jsi to dobře. Myslim, že to sklo ven nedostaneš a parabolu taky ne V tejdnu se Ti můžu mrknout na to moje GB zničený a případně Ti poslat pár fotek.
MALI napsal:
Pochopil jsi to dobře. Myslim, že to sklo ven nedostaneš a parabolu taky ne V tejdnu se Ti můžu mrknout na to moje GB zničený a případně Ti poslat pár fotek.
Možná se to sem do tématu úplně nehodí, ale mám 800 gs z Anglie a nedávno jsem už otravovala Ježka, že budu chtít objednat světlo homologované pro Evropu. Naštěstí mě napadlo zkontrolovat ten homologační štítek a je evropský, ne UK. Tak jen pro ty, co dovezou moto z Anglie, to nemusí vždy nutně znamenat potřebu měnit světlo.
Taky dobrej postřeh. Teď jen aby to opravdu svítilo jak má. Já jsem na to teda předtim nekoukal, ale že to svítí obráceně jsem věděl Nebo jak už to tady někdo psal - koupit nový a to GB prodat na jejich ebayi.
mony napsal:
Možná se to sem do tématu úplně nehodí, ale mám 800 gs z Anglie a nedávno jsem už otravovala Ježka, že budu chtít objednat světlo homologované pro Evropu. Naštěstí mě napadlo zkontrolovat ten homologační štítek a je evropský, ne UK. Tak jen pro ty, co dovezou moto z Anglie, to nemusí vždy nutně znamenat potřebu měnit světlo.
Prosím tě, jak jsi to poznal?
Dnes jsem měnil světlo a na homologačním štítku jsem nic zvláštního nevyčetl. Zato na parabole klopeného světla je vidět rozdíl mezi variantou pro levo- a pravostranný provoz.
Upravil paulik78 dne 27.11.2011 22:22
Mrkni na ten odkaz co jsem sem dal. Paja1 to tam pěkně popsal. Na štítku je u Ečka šipka (G, bez šipky (neG. Na parabole je to vidět taky, ale na vratech ještě líp
Upravil MALI dne 27.11.2011 23:31
OK, sipku na stitku mam, takze je v poradku, ze jsem to vymenil.
Jen jedna poznamka. Sipka na skle je i u evropskeho svetla, nejen u anglikeho. Takze ten rozdil je videt hlavne na parabole a potom na stitku.
Všiml jsem si, že na světle jsou ze zadu vidět 3 štelovací části (pohled ze sedla). Zhruba ve prostřed je sklopná páčka pro rychlé sklopení světla při záteži a to v kombinaci s otočným knoflíkem pro seřízení sklonu.
Ale na co je otočný knoflík umístěný vpravo nahoře? Není to náhodou na natáčení paraboly levo-pravo? Zkoušel jsem tím točit a žádnou změnu nevidím.
R1200GS 2010
jezek napsal:
tak tak.. šipka je na každym světle.. a kupodivu všude ukazuje stejnym směrem..
Na skle je šipka vždycky proto, aby byla jedna forma, tedy jedno sklo (Snížení výrobních nákladů). Evropa nebo andlie mají jiné paraboly a jiné štítky, které to odliší.
Podstatná pro rozlišení EU/UK verze je homologační značka na štítku.
Upravil paja1 dne 08.12.2012 18:35
Pája
ono se staci juknou do paraboly ted an 800 a vis kam to sviti podle tech zalomeni v parabole
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Tak se mi dnes podařilo rozebrat anglické světlo,aniž bych musel něco ničit.Do světla jsem nalil 700 ml toulenového ředidla.Nechal to působit asi hodinu.Pak jsem ohl ocelový drát ( průměr asi 1,2 mm ) tak aby kopíroval spoj skla s plastem světla.Když ředidlo trochu naleptalo ten tmel co drží sklo,tak jsem v místě největší mezery mezi sklem a plastem vsunul ten háček z drátu do světla.Pak už jsem jen OPATRNĚ a POMALU obkroužil háčkem celé světlo a bylo rozebráno.Zabralo mi to asi 90 minut.