Ahoj,chtěl bych se zeptat,jestli nemá někdo zkušenosti.
Mám 1200 gs,rv.2005,koncem léta jsem zjistil že mi nefunguje ABS na předním kole.Zadní normálně při prudkém brzdění neblokuje a přední se zablokuje.Posilovač normálně maká.Chybové hlášení žádné.A ještě jedna věc, které jsem si všiml.Při prudkém brzdění předním kolem v rychlostech okolo 90 km mi jdou lehké vibrace do řidítek.Když vypnu ABS tak je to ještě horší.Nemáte někdo s tímto problémem zkušenost.Za radu děkuji.
A jak jsi přišel na to, že nefunguje ?
To se ti bloklo v nějaký vyšší rychlosti, nebo v malý.
Mně, alespoň na 650 GS, kope zadní ABS do brzdy až do úplnýho zastavení, kdežto přední jde v menší rychlosti - cca 15 km/h a míň už bloknout. Jinak mi funguje, vyzkoušeno.
Nevím proč to tak je, asi aby bylo v případě hodně kluzkýho povrchu možný vůbec dobzdit .
Upravil JardaFGS dne 18.12.2011 19:24
jardajerman@seznam.cz
Přišel jsem na to tak,že jsem jel na zahradě po trávě a chtěl jsem zabrzdit přední brzdou,spoléhaje na ABS,a málem jsem ležel.Tak jsem zkusil zadní a tam normálně pracovalo ABS.Pak jsem to zkoušel ještě na štěku a na asfaltu a taky stejné.Přední zablokovaná a zadní v pohodě.Čidlo jsem hned vyčistil a nepomohlo to.Ty kotouče by mě mrzeli,mají najeto 18 tisíc a že by byli v prd...?
No a kolik jsi jel, když se Ti to na trávě a štěrku bloklo ?
Četl jsi vůbec, co jsem psal ?
Upravil JardaFGS dne 18.12.2011 21:07
jardajerman@seznam.cz
Třeba se ti ozve někdo, kdo má 12tku. Každpádně zrovna ohledně brzd je to taková blbá nejistota, když nevíš, jestli fungujou správně
Upravil JardaFGS dne 18.12.2011 21:56
jardajerman@seznam.cz
Esi si jel na zahradě nebo venku krokem tak to neřeš. Bramboru mám teprve půl roku tak to nevím jistě ale před tem jsem měl CBF a temu se ABS aktivovalo až od 20km/h
Jen pro informaci: na mém ADV rok 2011 zadní ABS na zahradě na trávě kope do brzdy až do zastavení. Přední (integrál)se neopovažuju zkoušet.
Upravil dagger dne 18.12.2011 22:09
Čidlem to bejt nemůže to by neprošlo testem a za jízdy by se rozsvítila kontrolka.Takže by to mohla bejt přímo ABS jednotka ale to nevim že by někomu kromě kubrta odešla Jo a předek sem taky ještě nikdy na obou motorkách nepocítil.
Upravil toli dne 19.12.2011 09:31
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
TOLI napsal:
Čidlem to bejt nemůže to by neprošlo testem a za jízdy by se rozsvítila kontrolka.Takže by to mohla bejt přímo ABS jednotka ale to nevim že by někomu kromě kubrta odešla Jo a předek sem taky ještě nikdy na obou motorkách nepocítil.
sakrys... mne to mozna dela u zadni.. obcas se mi zablokuje.... obcas pracuje.
Nejsem schopen jasne rict, jestli funguje, nebo ne.
Test na mokry trave ustalo jak predni, tak zadni...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
kamarád měl podobnej problém, čistili jsme, foukali, laborovali a nic. Po pár dnech mi volal že si všimnul že se mu páčka přední brzdy nevrací až do úplnýho konce, zasekávala se mu kulička o blaster, tudíš nevypínalo to čidlo co má přímo v "páčce", po pádu se mu hnul blaster, tak to narovnal, páčka se začala vracet až na doraz a ABS zase fungovalo normálně
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Nechci zakládat další vlákno je to též k ABS.
Zpočátku prošlo testem, ale kontrolka za jízdy stále blikala.
Pak to chvilku fungovalo všechno 1A.
Těd to neprojde testem (kontrolka svítí jak v klidu tak za jízdy)
Když zabrzdím přední brzdu natvrdo tak smykuje jen přední a zadní vůbec.
Když zabrzdím zadní brzdu smykuje
Mám podezření na přední čidlo, neřešil to někdo?
Jo brzdovky je dost.
Hele zadní se mi nepodařilo dostat do smyku nikdy, tím bych se neřídil.
Myslíš smykuje, že citíš zaplé ABS? Koukni jestli nemáš přední čidlo nějak dál od kotouče. Ale rozhodně koukni i na přední páčku, ten spínač někdy dělá neplechu. Dej to na hlavní a zkus protočit zadní kolo, jestli spínač nedává impuls do centra že brzdíš přední a to poznáš že ti bude zadní přibrždovat.
Jestli jsi poblíž přijeď napíchnout diagnostiku- zdarma.
Jara napsal:
Jasně tu diagnostiku zkusím.
Jen jsem zkoušel jestli to nebude nějaká prkotina.
muzes zkusit zahejbat ABS kabelem.
treba na osmikile na to byla svolavacka (ukroutil jsem ho jeste pred ni
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Jestli ti odešla řídící jednotka ABS,pán bůh s tebou.Já mám tento problém za sebou.Díky Renokáru jsem přišel o záruku a spasilo mě BMW Rakousko a to díky pravidelnému servisování ve Widni.Řídící jednotka 1700 + 300 práce.Já zaplatil celkem 100 euro jako pozáruční garanci.Ale slyšel jsem,že tyto modely měli problémy s ABS,já mám 06.Hodně štěstí a jestli něco k ABS, tak mi napiš.Boos