Je tady pár téma-výživných. Podme sepsat co by mělo být, jinak co si myslíte že by stálo za milošovo zvážení pro budoucí dny tohoto ,,našeho" fora.
Pokusím se první příspěvek editovat a doplňovat názory a námětykteré s zopakují.
Prosím všechny aby se pokusili zdržet pindů a napadání. A nedegradovali toto vlákno.
Upozorňuji že plně respektuji Milošové postavení a jedná se jen o sepsání toho co by si členové přáli jinak.
Bod 1::Více redaktorů-načištění-témat-ne členů
2:Odďělit forum od jiných (cenduro) Asi personálně, i komerčně
3:Pokusit se upravit cenovou politiku inzerce, aby netačila inzerenty do pozice ke striktnímu potírání drobné inzerce.
Upravil Waltr dne 06.03.2012 17:10
Bod 1 až X:
Nechat to bejt a případné problémy řešit bez vlny přebujelých emocí, ale věcně a s příslušnými lidmi, kteří mají rozhodovací pravomoc.
Stáré zlaté - hele, pojďme se domluvit a někam to povede.
Upravil Medik dne 06.03.2012 07:47
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Tak začnu
Web by měl fungovat totálně nezávisle, to znamená jsem pro to aby jel na placených stránkách a ne na stránkách poskytnutých některým z členů. Ať už to je jakkoli fér nabídka.
Slouží to nestranosti, a nezávislosti.
Dále bych byl pro větší počet moderátorů, ať probíhá funkčnější kontrola, jak etiky komunikace tak inzerce.
Moderátoři- nebo nějaká rada starších -ve které by byli zastoupeni největší inzerenti- by měli právo rozhodnout o tom zda je inzrát třeba zpoplatnit- řekněme 5 moderátorů a hlasováním, pokud 3 budou pro- je inzerát zastaven.
Kolonka -spor- nebo nepřítel (to je hloupý název) pokud se nějaké nick dostane do této kolonky řekněme u 15 lidí dostane žlutou, u 20 ban.
To je pro začátek.
Jo možná nějaké odstupňování podle počtu příspěvků- a od toho změna pravomocí- nevím 100 přispěvků =chodec, 1000 příspěvků= jezdec a třeba možnost co já vím...čerpat slevu u místních.
Možná domluvit s inzerenty, aby čás reklamy byla formou ceny v soutěži, nebo na konci roku vyhlásit nejužitečnějšího člena- anketou atd...ale tady si uvědomuji že to už je opravdu Milošův plac.
Waltr,ja souhlasim pouze s tim poctem moderatoru.A to pro udrzovani vetsi prehlednosti,zarazovani prispevku do spravnych vlaken atd.
To ostatni opravdu nechci.Jsem pro zachovani takove volnosti,pohody,rovnosti atd.,co tu byla do nedavna.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Waltře,to co jsi popsal,je 100% komerční a ještě s cenzurou.Toho se zůčastňovat nebudu.Vím,že na mně nezáleží,ale je to můj názor.Nezávislý hosting,proč?Kde máš jistotu,že se hostitel nezaregistruje.Tady to funguje dobře.Až na to propojení dvou vebů,to je třeba změnit.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Waltr, myslis to dobre a je fajn byt konstruktivni. Ale tentokrat fakt myslim, ze je to proste na Milosovi. Ja jsem citil potrebu vyjadrit svuj nazor, ktery mel jsem dojem sdili i hodne lidi v mem okoli. Ne proto, ze bych chtel Milosovi neco diktovat a utrhnout si moc, ale proto aby mel lepsi predstavu, jaky je tu postoj spousty aktivnich clenu. A jestli mi tu neco chybi ke stesti, tak Libor to shrnul perfektne. Dal uz totiz verim v Milose a samoregulaci.
Kasak napsal:
Oba dva veby od sebe oddělit.Jak personálně,tak finančně.
Upravil morabo dne 06.03.2012 08:14
Maiali nel Fango!
Jak napsal Vevis, souhlasim pouze s bodem jedna týkajícím se moderátorů, ostatní je v podstatě přesně to proti čemu tady vznikají boje.
Takovéhle podmínky a pravidla mají na klubových webech, tím se stane bmwgs jen další příspěvkovou organizací. To že to tak donedávna nebylo je přsně to co dělalo tenhle web tak vyjímečným a oblíbeným
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
3X napsal:
zbytek je nepoužitelný (stačí 20 členů, kteří se domluví a kdokoliv dostane ban a to že chlapi nabídli hosting zdarma je přátelská pomoc)
web u nas bezi uz 3 rok? nebo nevim, jak dlouho...
do obsahu jsme nikdy nazasahli, naopak nam to zabira cca 50% vykonu celeho dedikovaneho serveru.
Prijde mi, ze jsme uz dostatecne prokazali nasi nestrannost. kamaradsky pristup.
A ze to ted vytahne zrovna kamarad Preziho a zrovna Walter? jak zajistite, ze majitel webhostingu si taky nekoupi BMW GS? zvlast, kdyz uvidi, co hostuje?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
dam sem trošku nezaujaty postoj.
som registrovny len na tomto webe a druhy nepotrebujem. ked niekto chce byt na druhom tretom atd tak tam proste bude a je to len jeho vec. každy web by mal byt separatne aby bol v niečom iny a nebolo to ako cez kopirák.
čo sa týka inzercie. tý čo na tom zarabaju tisice a ba aja desatisice korun nech platia. taky čo niečo vyrobi alebo ma na predaj myslim že je to len obyč inzercia.
čo sa týka tých levelov hodnosti tak je to hlupost. už som to raz zažil na inom webe. začnu vznikat prispevky tvaru hmm. atd smajlici a nooo a podobne to neni konštruktivne
ankety typu naj uživatel detto
čo sa týka rozšírenia fora o moderatorov to som za. viac ludi viacej rozumu a rychlejšia odozva pri spore alebo osočovani
ten Ban je dobry ale skôr je to na rozhodnuti moderatorov a nie užívatelov. uživatel môže dat podnet ale to či bude mat niekto ban alebo nie si myslim že už treba zvažit.
Upravil 100bubu dne 06.03.2012 08:39
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
1) oddělit weby (finančně a personálně)
2) hosting - věc Miloše
3) zvážit (a případně upravit) cenovou politiku - čím vyšší úroveň cen, tím větší (přirozená) snaha inzerentů hlídat si svůj zaplacený prostor = sklony k cenzuře různých nabídek členů pro členy (ZETORGATE) = vybalancovat cenu za reklamu/inzerci tak, aby byla zachována maximální možná svoboda fóra (chci tu dál číst nabídky, jako byla ta Zetorova) a zároveň inzerenti neměli pocit, že sypou peníze do kamen...
4) dát inzerentům možnost se vůči nekalé konkurenci bránit - vytvořit postup, systém, jak to řešit - moderátoři, referent reklamy atd... technické řešení (tlačítko u příspěvků) je vhodné, nikoliv nutné - lze přes PM...
5) identifikovat, kdo je kdo - člen, inzerent, moderátor....
To by asi mohlo pro začátek stačit, dál by se vidělo, jak se to osvědčí a případně by se ladily jen parametry
BMW GS = stroj na radost
Mě by dost zajímalo, jak je to s počtem členů. Že má BMWGS tři tisíce členů je blbost. Tisícovka je podle mě strop a to ještě dost přehnaný. Nebylo by k věci taky tady trošičku "uklidit"...???
Zavání mi to taky nějakým obchodním trikem... Nejsem znalec fíglů v internetovým podnikání, ale přijde mi, že právě tohle s tím souvisí...
ten počet mi přijde reálný a vidím za tu dobu, co tady jsem jak postupně narůstá. Není to nic skokového. A nejde ani tak o celkový počet členů, jako o jejich aktivitu. Nikdy to nebude 100%, ale čím víc je aktivních členů, tím lépe.
(jen pro příklad - Hicks byl taky registrovaný na nejmenovaném fóru od 2010, v roce 2011 tam dal jeden příspěvek a ve 2012 to dotáhl na rovných 6, prostě není důvod a potřeba se zapojovat do diskuzí, ale registrace je provedena)
Emilio Alzamora napsal:
Pardál má v nabídce baterky o dost dřív než nabízel zetor a nevadí mu to!
Další věc bystřického super kufry a kufry od TT,haskyho apod. co jsou nabízeny taky daleko dřív....Nejde přece říct,ty už to nemůžeš nabízet,protože už to nabízí jinej,kterej si platí za reklamu,vyhazoval by tím peníze z okna....
Nejde o to kdo, co, za kolik, kdo dřív...
Jde o to nastavit systém, tak, aby zde Pardál i Bystřa mohli v klidu vedle TT inzerovat a zároveň Zetor mohl klidně napsat, že něco dovede nabídnout za zajímavou cenu. Tedy - aby zůstala zachována svoboda tohoto fóra. Aby nebyla snižována díky finančnímu tlaku, jako se to děje všude okolo ve společnosti. O tom je celý tento boj (si myslím).
Vůči Zetorovi se neozval Pardál, ale Prezi - domníval se, že je to tak správně (měl domluvu s Milošem, že tyto věci bude řešit, tudíž to bylo legitimní). Cílem není zlikvidovat Preziho nebo mu ublížit a už vůbec nejde o Cenduro. Jde o fungování tohoto webu a případ Zetorgate ukázal, že něco je nastaveno špatně.
BMW GS = stroj na radost
Najlepšie bys spravil keby si začal na svojom vlastnom fore...
taky mam u Waltera lehke podezreni na loajalitu k tomuhle foru...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
bubo napsal:
Vůči Zetorovi se neozval Pardál, ale Prezi - domníval se, že je to tak správně (měl domluvu s Milošem, že tyto věci bude řešit, tudíž to bylo legitimní). Cílem není zlikvidovat Preziho nebo mu ublížit a už vůbec nejde o Cenduro. Jde o fungování tohoto webu a případ Zetorgate ukázal, že něco je nastaveno špatně.
TOHLE je podle mě to jádro pudla...
Jenom nechápu, proč se kolem toho zhádalo už tolik lidí...
bubo napsal:
TOHLE je podle mě to jádro pudla...
Jenom nechápu, proč se kolem toho zhádalo už tolik lidí...
protože je to personifikované a někteří si nechtějí připustit, že to má pozadí, které tady vyplavalo na hladinu
bubo napsal:
1) oddělit weby (finančně a personálně)
2) hosting - věc Miloše
3) zvážit (a případně upravit) cenovou politiku - čím vyšší úroveň cen, tím větší (přirozená) snaha inzerentů hlídat si svůj zaplacený prostor = sklony k cenzuře různých nabídek členů pro členy (ZETORGATE) = vybalancovat cenu za reklamu/inzerci tak, aby byla zachována maximální možná svoboda fóra (chci tu dál číst nabídky, jako byla ta Zetorova) a zároveň inzerenti neměli pocit, že sypou peníze do kamen...
4) dát inzerentům možnost se vůči nekalé konkurenci bránit - vytvořit postup, systém, jak to řešit - moderátoři, referent reklamy atd... technické řešení (tlačítko u příspěvků) je vhodné, nikoliv nutné - lze přes PM...
5) identifikovat, kdo je kdo - člen, inzerent, moderátor....
Osobně si myslím, že Miloš si bude umět poradit sám. Ovšem shodnu se s tebou v bodě "4". Pokud inzerent nebude platit raketu, nebude si potom tolik sám střežit, zda se neobjevují v jeho oboru nějací Zetoři. No a Zetoři se nebudou bát pomáhat kamarádům, aby jim méně krvácely peněženky. No a možná, když za reklamu nebude raketa, bude pro Miloše snažší dělat si opět pokladníka.
Ale tohle vše je jen a pouze na Milošovi.