Nic jsem o těhle deskách na foru nenašel. Mám je doma nachystané na výměnu. Má někdo s nima zkušenosti? Jestli mám počítat s tím že pak budu měnit kotouče jak budou od nich sežrané mám je za hodně dobrou cenu tak jsem si řekl že je zkusím....
Koukám že nikdo nic žádné zkušenosti No tak jsem je tam včera dal a uvidíme. Jenže mi nastal problém se zadníma destičkama ony ty desky mají víc "masa" než mají mít, takže je nenasadím. Dokonce jedna destička má více "masa" než druhá...Přední úplně v pohodě ale ty zadní desky ani za boha jsem je tam nemohl dát
Upravil mandy8 dne 23.03.2012 06:20
S těmahle deskama zkušenost nemám, ale zkoušel jsi, jestli ten třmen funguje jak má? - že je opravdu plovoucí? - chodí ti část třmenu (ten přítlačný mechanismus - blíže ke kolu) volně na čepech - rádo to "přimrzne", a pak je málo prostoru pro osazení nových desek. Zadní desky i od jiných výrobců určené pro GS (ale i pro jiný modely) mají jednu desku silnější - to je OK.
Upravil Tonda dne 23.03.2012 07:14
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Že je jedna deska tlustší než druhá je normální, sjíždí se víc a tak se to kompenzuje. Až se budeš blížit ke konci životnosti, budou na tom stejně. Se zadníma si to chce pohrát, jdou mi tam blbě skoro vždycky, ale vždycky je tam nakonec nasadim.
Co Ti to udělá s kotoučema je otázka. Jde o to, jak tvrdý ty desky jsou, jestli jsou sintrovaný a kolik v sobě mají kovu. Ale i když budou hodně kovový, záleží na tom, jestli už máš kotouče "načatý", nebo ne. Pokud ne, celkem nic hroznýho se nestane. O nějaký to procento jim život zkrátíš, ale nijak výrazně. Pokud je ale už teď opotřebení znát, počítej s tím, že zmizí jak pára nad hrncem.
Já jinak dlouhodobě používám AP racing (kroska, gxc i 1150), po pár pokusech se vším možným mi jako kompromis účinku, výdrže a rasení kotoče vycházejí jako ideál. Navíc je to renomovaná značka a tak nějak jsem si na ně zvykl a nemám důvod vymejšlet nic jinýho.
Maiali nel Fango!
Tonda> Jojo třmen funguje dobře, pěkně chodí nikde nic nedrhne. Tak nevím, včera jsem si s tím hrál pěkně dlouho a prostě jsem tam tu vnější desku nedostal, ani násilím. Ale to že je jedna deska hrubší jsem nevěděl teda. Je fakt že jsem ještě desky na 1150 neměnil, protože vydrželi fakt dlouho a ještě vydrží ale chtěl jsem to preventivně vyměnit.
Morabo> Nebral jsem nějak tvrdou směs ale standard. Kotouče mám jako nové, takže snad by to mělo být ok. Chtěl jsem právě vyzkoušet ty galfery protože je má možnost mít za dobré peníze od kámoše. Tak uvidím jak ten test dopadne
Takže nové info ohledně těchto desek:
Desky brzdí pocitově úplně stejně jako původní desky Brembo. Jinak desky jsou trošku hlučnější, takže při jemném přibržďování trošku pohvízdávají ale nic strašného. Uvidím dál jak budou rychle ubývat...