Někdy se mi stane, že se hned nerozsvítí, ale chvíli jí to trvá. Každopádně při neutrálu by to svítit mělo, 0 na FID panelu funguje spolehlivěji aspoň u mě
tak nejjednodušší bude vyndat kontrolku a podívat se jestli tam není prasklá žárovička a když bude cajk pátrat dál pak bych se podíval na snímač na převodovce
... servis a diagnostika BMW Motorrad
mě teda 0 na FID svítí okamžitě, ale kontrolka Nka mi svítí tak po 5 - 10 vteřinách (už jsem to pozoroval taky),ale někdy se rozsvítí téměř okamžitě (cca 0,5 vteřiny) - je to divný ale je to tak... Neřeším to orientuji se podle FIDka a je to...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
jsou tam dva snimace jeden na prevodovce a druhej na pacce spojky, kdyz ti odejde na prevodovce , da se nastartovat s vymacklou spojkou, kdyz ti odejde na pacce tak to ani nepoznas, jen tehdy kdys chces nastartovat s kvaltem a a vymacknes ji tak to nejde
Teď můžu startovat jen s vymáčklou spojkovou páčkou. I při 0 na FIDu s puštěnou páčkou nenastartuju. Takže to tedy může být čidlo, nebo jen kontakt, žárovka?
Upravil Vojta_KLE dne 29.03.2012 19:41
Vojta_KLE napsal:
Teď můžu startovat jen s vymáčklou spojkovou páčkou. I při 0 na FIDu s puštěnou páčkou nenastartuju. Takže to tedy může být čidlo, nebo jen kontakt, žárovka?
podle toho co rikas mas urcite v riti cidlo na prevodovce, taky jsem to resil, cena i s praci snad okolo 3000kc, kdyby ti odeslo i cidlo na pacce tak jsi v tu dobu dojezdil, to uz pak nenestartujes
Na 99,9% čidlo neutrálu na převodovce. Jestliže by ti vypověděl službu spínač ve spojkové páčce někde po cestě, tak udělej "nouzové řešení" - proklemuj ho a zase nastartuješ. Potom až to možnosti dovolí ho vyměníš (nebo necháš od někoho vyměnit). Jinak, to čidlo neutrálu si taky vyměň (nebo nech vyměnit).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tusim,ze ten dil kdyz rozeberes,tak se sklada ze dvou casti.Jedna je ukazatel neutralu a druha ukazatel zarazene rychlosti.Doufam,ze nekecam.Mel jsem to rozebrane a snazil se to vycistit.Kdyz to rozloupnes,tak je tam trochu bordelu a nekdy to na chvili pomuze.Ale ten snimac jako takovej je nerozebiratelnej.Takze lepsi vymenit.
Jo to je ono.Ale tohle bych asi pouzity nekupoval.Kdyz rozhodis ty dve casti od sebe,tak v tom bude trochu bordelu a to pak nekdy brani mechanickemu pohybu.Ale nepomuze to vzdy.