Zdravim chcel by som sa opytat ci sa da niako nastavit citlivost senzorov abs mam pocit ze predny senzor je nak tvrdo nastaveny v porovnani zo zadnym ked by som zabrzdil v naklope mi ujde predok a povecine pustim brzdu skor ako to stihne abs neviete ci to tak ma byt a ak nie ako to odstranit a zvysit citlivost abska dakujem za odpovede.
ne, citlivost nastavit nejde...
jinak to, že zadní brzda "kope" poměrně brzo a až do zastavení a přední jde naopak v malý rychlosti zablokovat je normální, už se to tu taky řešilo.
jardajerman@seznam.cz
Přední kolo je více při brždění zatíženo tak nemá tolik sklon se blokovat a tím pádem uvádět v činnost ABS zadní se odlehčuje a tím pádem spíš blokne a ABS to registruje takže nejspíš to máš v pořádku; jen možná zkontroluj vzdálenost čidel ABS na kolech od toho ,,děravého" kroužku, mělo by to být tak asi 1mm od něj .
k4lo napsal:
Zdravim chcel by som sa opytat ci sa da niako nastavit citlivost senzorov abs mam pocit ze predny senzor je nak tvrdo nastaveny v porovnani zo zadnym ked by som zabrzdil v naklope mi ujde predok a povecine pustim brzdu skor ako to stihne abs neviete ci to tak ma byt a ak nie ako to odstranit a zvysit citlivost abska dakujem za odpovede.
a ty mas twina?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
k4lo napsal:
A este jednu vec je tam niaky senzor aby ked zacne dvyhat ne predne koleso pusti prednu brzdu? A ak hej kde je umiestneny a ako funguje ak niekto viete som len zvedavy
k4lo napsal:
A este jednu vec je tam niaky senzor aby ked zacne dvyhat ne predne koleso pusti prednu brzdu? A ak hej kde je umiestneny a ako funguje ak niekto viete som len zvedavy
na to nepotrebujes myslim specialni cidlo. podle mych informaci nase (na twinech) ABs MA detekci zvedleho zadniho kola.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
No a ako zisti ze sa zdvyhlo zadne koleso pokial budem brzdit prednou a nebudem brzdit zadnou tak sa zdvyhne na predne koleso zadne koleso nezmeni otacky a pocitac nema ako vypocitat ze sa nedotyka asvaltu
k4lo napsal:
No a ako zisti ze sa zdvyhlo zadne koleso pokial budem brzdit prednou a nebudem brzdit zadnou tak sa zdvyhne na predne koleso zadne koleso nezmeni otacky a pocitac nema ako vypocitat ze sa nedotyka asvaltu
To neřeš... na 650 Rotaxu to stejně nemáš.
Jinak tyhle elektronický věci dneska dokážou i mnohem složitější věci, než detekce zvedlýho kola. Nerozumim tomu, ale napadá mně např. nějaký čidlo, který pozná, že zadní tlumič je v horním dorazu, nebo jak se tomu řiká.
jardajerman@seznam.cz
no to ma nenapadlo vypada to ako celkom fajn napad ale ako vies ze to na 650 rotaxe neni ked idem zo zapnutym abskom a zabrzdim prednout ak ho ako keby zacne dvyhat a povoli brzdu a normalne pracuje ABS ale ked ho vypnem tak koleso nesmykne normalne pekno postavy motorku an predne koleso
Spise by mne zajímalo kde ABS vyzkoušet ale bezpečně.. rozumíte.. abych to nerozflákal.. v male rychlosti nespíná.. ve vysoke mohu hodit hubu... tak abych to nerozflákal.. ale přitom to vyzkoušel.
napada mne mírný štěrkový kopec co mam u garaže.. ale tma s eprávě bojím té nízke rychlosti
Hodíš na zadní brzdu cihlu a cítíš hned jestli kope nebo ne. U přední je to horší ale vesměs to samí máčkneš naplno předek a snažíš se držet řídítka co nejvíc rovně.(možná se budou chtít kroutit na levou stranu). Na štěrku to poznáš hned -prostě budeš chtít zastavit ale nepůjde to furt to bude ťukat do pák.Na asfaltu zadek klidně vyzkoušej ,předek můžeš taky ale fakt si musíš bejt jistej tim co děláš.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Noo.. uvidíme.. ten zadek zkusím jak říkáš... A ten předek.. máme tu dost polnaček se štěrkem... a ted mne tak napada... že u kravina je nove vysypaná štěrkovka
zítra bo pozítří... snad to nerozbiju!