Zdravím,
tak jsem kutil a oddělával jsem držáky plastových kufrů a zadní stupačky a vypadalo to, že všechny šrouby byly zajištěný "lepením" nějakým loctitem či co... proto se ptám, při montáží šrouby taky "lepíte" nebo jen utáhnete ?
díkes
(ch)stepan
chstepan napsal:
Zdravím,
tak jsem kutil a oddělával jsem držáky plastových kufrů a zadní stupačky a vypadalo to, že všechny šrouby byly zajištěný "lepením" nějakým loctitem či co... proto se ptám, při montáží šrouby taky "lepíte" nebo jen utáhnete ?
díkes
(ch)stepan
jak co...
Loctitu je vic typu, nektery musis napr. nahrat vzduchovou pistoli.
Jinak v principu.. jo, bojim se povolovani sroubu a taky jsem jich uz par ztratil.
---
jinak co tovarne zajistovat je popsane v RepROMu.. alespon v tom osmikilim.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Stewe napsal:
Když jsem měl sundaný přední kotouče, tak jsem šrouby při montáži nalepil, ale třebas šrouby zadního kola nelepím - dám jim jen jejich 60 Nm.
Tam kde se bojíš, že šrouby vytrousíš, tam dej lepidlo...
no u nekterych Ti to muze ovlivnit moment imho...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Lepím jen co se lapit má jinak vše momenťákem a niky se nic nepovolilo.. Ono i opatrně s lepidlem všeho moc škodí
... servis a diagnostika BMW Motorrad
když to vemu z pohledu v práci..co nám říkali že se lepit má se nelepí už z pryncipu:-D,doma na motorce jsme zezačátku lepil nějakým lepidlem od Retechu ale nevím do kolika nM,co jsem koukal včera na servise při kontrole po rozborce a zborce motorky tak byli zalepeny všecky šrouby a zase lepil všecky
Skoro všechny šrouby lepim. Tam kde je lepení předepsný lepim tim co tam má byt a kde to napsaný neni tak lepin tim co je po ruce ale zrovan nosiče bych určitě lepil. Už se mi kolikrát povolili i zalepený.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Lepit jen to, co se lepit má, a tím, čím se to má lepit. Když uš se lepí něco, co normálně nalepené není, ale kde je předpoklad, že se to může vlivem otřesů a zatížení povolit, tak použít takové lepidlo (s ohledem na materiál spojovaných částí a sílu dotažení), které potom půjde povolit a nic se přitom nepoškodí - prostě spoj "pojistit" a ne skoro nerozebiratelně spojit.
Upravil Tonda dne 20.04.2012 07:50
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tak ja jsem minuly tyden jel na vylet a na dobrzdovani semaforu se to zacalo vlnnit.. Skocila zelena rozjedu se a slysim cinknuti.. Zastavim a ejhle.. Jeden šroub vypadl (to cinknuti) a druhy povoleny.. Dnes mi Pepa z Joloveho (MotoMan TECH) menil gumy a dotahl to momentakem.. Mam z toho takovy bobky, že snad tu motorku prodam :-)))))))))))))...Asi to sundam a dam tam loctite.. Bohuzel.. Budu muset pro pocit klidu.. To bych se toho pocitu posral..!!
BMW1200LC GS ADVENTURE
EX>>AJPPR7
EX>>KTM1190ADV
EX>>KTM990 Adventure
EX>>BMW1150 GS Adventure
Dobrá prodejna na lepidla a ložiska je taky u točny na Komárově
S počtem válců je to jako s pracovním kolektivem, ideální je lichý počet, ale tři jsou už moc.
D-A-G-R napsal:
To je super, to si můžu vybrat i podle ceny, netušil jsem že je mají na každym rohu dík
Možná ti zmehne úsměv až zjistíš co za to chtějí např. na tom Dornychu
Jinak tyto věci dodává i Berner možná i Wurth. já mám Loktit i toho Bernera http://shop.berne...oup/355277
Upravil kim dne 19.03.2013 19:04
Dneska jsem zrovna řešil problém, který vznikl kvůli anaerobnímu lepení (spíše nelepení) - dnes mi jeden pán dovezl koncový převod z R1150GS, který měl být údajně loni v létě po výměně ložisek, kterou mu dělal jeho známý (automechanik) - pak prý mu v tom na podzim nějak začalo "chroupat". Tak jsem na to kouknul a matice M24x1,5 na hřídeli s pastorkem držela na posledním závitu!!! vůbec nebyla zalepena Loctitem 2701 a povolila se - díky tomu se posunula v ložisku hřídel a bylo vymalováno.
Po rozdělání: http://tonda1200....CN4598.jpg http://tonda1200....CN4595.jpg http://tonda1200....CN4597.jpg
Upravil Tonda dne 28.03.2013 21:54
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Ahoj, trochu to tu oživím.
Přišly mi nové padáky od heedu. Chtěl bych se zeptat co tam máznout aby to drželo ale na servis aby to šlo Tondovi povolit. Loctite 222 nebo 243 ?
Upravil Kuba89 dne 23.05.2018 15:50