zdravim,
před ňákou dobou sem položil svého dakara 2004 a mám dojem že se mě pohli řídítka.Má někdo zkušenost se seřízením?nejsem žádnej profík ale zatím jsem si všechno dělal sám, takže i do tohodle bych se rád pustil,jen bych potřeboval troška poradit
Tak pokud jsi to jen položil v malé rychlosti a nebyla to žádná rána tak bude stačit vše povolit a ono se to povrací. A nebo to opři o zed a zatlač do řídítek opačně a ono se to pohne taky.. Pokud to uvšem někdo předtebou neutahl nakrev.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Jak se mohli hnout řídítka? Jediný co se dá na řídítkách nastavovat je jejich poloha dopředu a dozadu. Stačí povolit 4 šrouby co je drží. Ale spíš si myslimže se ti ohli. Mě se original řídítka ohli i při sebemenšim pádu. Proto jsem je zahodil :-)
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Buď se Ti protočili v brýlích nebo jsou ohlé. Zkus povolit lehce brýle, zapřít kolo do nějakého rohu a srovnat jak na kole pokud jsou křivé řidítka, tak jak píše Milan, dlouhá lešeňovka a srovnat. Dělal jsem to na minulém dakaru asi 3x než jsem koupil pevnější
Toho ohnutí se do budoucna trochu bojím, určitě půjde na zem, jediný co mě štve je, že mám vyhřívání,
kde se nejčastěji ohýbají, myslím v jakém místě, protože mají hrazdu, ta by to měla více podržet nebo se pletu?
mě se právě ohly až za svárem s hrazdou, víc uprostřed než na konci. Do původního tvaru se mi je ohnout zpátky nepodařilo. Ty máš origoš vyhřívání? To je že máš topný článěk uvnitř trubky? Já mám totiž taky vyhřívaný gripy, tyhle: http://www.motocy...ojeti.html a po pádu šly v pohodě sundat a nic jim není, ani nejde vidět že by byly odřené, což sem se docela divil když řidítka jsou na vyhození...
no jelikož je to uplně nepatrně tak sem ani nepostřehl, že by se to mohlo ohnout,je to jen ten pocit když jedu, zejména pomaleji že to mírně točí vpravo.no nic zkusím rozdělat,zatlačit,podivat ještě do návodu. v případě že by ty řídítka jsou v prd... máte někdo odkaz na ty pevnější co se prodavaji?
Pete1427 jj origo vyhřívání, ale ještě jsem ho až tak nezkoumal, jestli je uvnitř trubky, ale co si matně pamatuju tady z for, tak je to přímo na rukojeti, protože, tady řešily výměnu a musí se to nějak rozříznout a i tak je to na prd předělávání jen rukojetí
zdenal2 napsal:
no jelikož je to uplně nepatrně tak sem ani nepostřehl, že by se to mohlo ohnout,je to jen ten pocit když jedu, zejména pomaleji že to mírně točí vpravo.no nic zkusím rozdělat,zatlačit,podivat ještě do návodu. v případě že by ty řídítka jsou v prd... máte někdo odkaz na ty pevnější co se prodavaji?
Řidítek je velký výběr, stačí projít pár éšopů, já teda koupil tyhle: http://www.motoco...oka-22-mm/ jsou přibližně stejně tvarovaný jako originály, ale jaký budou nevím, ještě nedošly. S pevností na tom tyhle asi nebudou o moc líp, jenže jsou o víc jak polovic levnější než originály.