Zdravím,
Hľadám odborníka na BMW 1200 GS. Mám r.v.2006 a vážny problém. Po zapnutí kľúča v zapaľovaní začne blikať kontrolka ABS, ale posilňovač funguje na prednej aj zadnej brzde. Ale keď stlačím silnejšie prednú, tak zadná už ide len bez posilňovača. ABS nefunguje vôbec. Skúšal som odvzdušniť, prečistiť kontakty a snímače. Na diagnostike v Polsku mi povedali, že je vadný snímač tlaku ABS. V BMW Bratislave že je vadný celý modul.
Měl jsem podobné problémy a byl to vadný spínač na přední brzdě, co je u páčky. Pomohlo zaviklat drátkem, ale nakonec jsem koupil nový spínač. Ukazala to ale i diagnostika, že problém je ve spínači. Zůstával trvale sepnutý a ABS a posilovač nenabíhaly. Sekundární projev byl, že neustále svítilo brzdové světlo.
Brzdy s posilovačem jsou jen složitější a náročnější na čas musí se sundat nádrž a odvzdušnujej jen víc okruhu máš okruh páčka modul a okruh modul kolo a vzadu to asamé. diagnostika nato netřeba
Upravil servisak dne 10.07.2012 14:08
... servis a diagnostika BMW Motorrad
maxim gs - jestliže jim diagnostika načetla závadu tlakového spínače, tak je to vlastně vadný modulátor - tlakový spínač je uvnitř tohoto "bazmeku".
lako - u brzd s posilovačem na výměnu kapaliny a odvzdušnění není diagnostika bezpodmínečně nutná (tak jak napsal servisák) - samosebou je ale vhodná na načtení a vymazání chyb, které se objeví při této činnosti tzn. např. na motorce se sundanou nádrží bude jednotkám "chybět" při zapnutém zapalování palivové čerpadlo, palivoměr (tyto závady zůstanou zapsány a je vhodné je po této činnosti vymazat), také se může stát, že jestliže nemáš potřebný přípravek (zásobník -"trychtýř" na brzdovou kapalinu), tak se ti povede při výměně kapaliny v okruhu modulátor - třmen(y) snížit si hladinu brzdové kapaliny tak, že ji zaznamená čidlo hladiny v některé z nádržek na modulátoru a tato sporadická závada zase někdy zůstane zapsána. Taktéž si můžeš s pomocí diagnostiky kontrolovat narůstající tlak v okruhu, a tím "kvalitu" odvzdušnění.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
paulik78 napsal:
Měl jsem podobné problémy a byl to vadný spínač na přední brzdě, co je u páčky. Pomohlo zaviklat drátkem, ale nakonec jsem koupil nový spínač. Ukazala to ale i diagnostika, že problém je ve spínači. Zůstával trvale sepnutý a ABS a posilovač nenabíhaly. Sekundární projev byl, že neustále svítilo brzdové světlo.
Dík, ale to bolo hned ako prvé čo som vyskúšal. Okrem iného... Zatial som na nič neprišiel
měl jsem stejně se projevující se problém na mé 04ce a to už v okamžiku, kdy jsem ji jako jetou kupoval. Prodávající tvrdil, že jde "jen o problém s ABS". Bohužel, bylo to na výměnu celého modulu. Když jsem se dozvěděl cenu nového, málem to se mnou seklo. Pak jsem asi 1/2 roku číhal (dražil) na německém e-bayi jetý modul. Když jsem ho vydražil - ca. za 6 tisíc našich, tak jsem se modlil, aby fungoval. Tonda se mnou po montáži kapku zašprýmoval a se mnou to málem opět seklo, nicméně už funguje jak má víc než rok.
Tom
No ty brďo. Já koupil letos jetou 04. Jednou mi na cestě vjelo auto před motku, hamtnul jsem na přední brzdu a málem jsem jel po předním kole. Žádný ABS efekt. Takže to mám taky v p..eli?
honzapopelka napsal:
No ty brďo. Já koupil letos jetou 04. Jednou mi na cestě vjelo auto před motku, hamtnul jsem na přední brzdu a málem jsem jel po předním kole. Žádný ABS efekt. Takže to mám taky v p..eli?
Tak pokud nešla koal do smyku netřeba ABS pokud ho tam vubec máš
měl jsem stejně se projevující se problém na mé 04ce a to už v okamžiku, kdy jsem ji jako jetou kupoval. Prodávající tvrdil, že jde "jen o problém s ABS". Bohužel, bylo to na výměnu celého modulu. Když jsem se dozvěděl cenu nového, málem to se mnou seklo. Pak jsem asi 1/2 roku číhal (dražil) na německém e-bayi jetý modul. Když jsem ho vydražil - ca. za 6 tisíc našich, tak jsem se modlil, aby fungoval. Tonda se mnou po montáži kapku zašprýmoval a se mnou to málem opět seklo, nicméně už funguje jak má víc než rok.
Jo myslíš Tome, jak jsem ti ten modulátor namontoval, odvzdušnil brzdy, motorku projel (vše fungovalo jak má), a já ti pak zavolal ze srandy, že jsi koupil "zmetek", a že je to stejný jak před tím - tenkrát si pamatuji, že na druhým konci spojení bylo delší dobu ticho Tak ještě jednou sorry za psychickou újmu
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
weerko napsal:
Nazdar , porádí mi někdo jaký je rozdíl mezi bmw gs 1200 a bmw gs 1200 adventure. Díky za odpověď .
To si snad děláš prde.l ne? Do vlákna o brzdách se optáš na rozdíl dvou motorek..
Ale jinak o 13l větší nádrž větší zdvihy tlumiču jiná na přání převodovka a tak dále.. Jo a zapoměl jsem na stupačky
Upravil servisak dne 17.07.2012 19:47
xavier -dík jsem zde poprvé .
servisák - uklidni se .
Já jsem naprosto klidnej bo mě to už nedokáže nějak vytočit... A Nebud držkatej nebo na tebe pošlu Hickse a to tepv uvidíš to točo ..
No dobrá tedy omluva přijata ale jen proto že jsi se rozhodl koupit BMW. Ale založ si jiný vlákno a uvidíš tam těch názoru a rad
honzapopelka napsal:
Tak pokud nešla koal do smyku netřeba ABS pokud ho tam vubec máš