Na pravy strane motorky,nekde priblizne ve svisle urovni pedalu zadni brzdy jsou nad sebou 2 zatky na imbus,spodni vypustis ,vrchni nalijes na ADV je ta spodni trochu bliz k stupacce nez na foto,jinak se tam leje 1 litr SAE 90 hypoidni.
Upravil xavier dne 03.06.2008 12:09
...Lampas, jestli opravdu toto myslíš vážně, tak ti doporučuji, abys na to ani nešahal a dal si ho někde vyměnit, protože jestli nevidíš zátky na převodovce, tak o tom opravdu nemůžeš vědět nic...:-)), mohlo by se totiž stát, že si omylem místo oleje vypustíš pneumatiku...
No tak to je bájo !!! Už to vydim !! Ale já nevěděl,ze tohle je převodovka !! Já myslel,že je na druhý straně !! Takm jdu na to !! Držte všici palce !!!
...nic si z toho nedělej, žádný učený z nebe nespadl, jen nezapomeň na utahovací moment, tj. 30 NM oba špunty, olej Castrol MTX 70W-140, nebo alternativy....
bmwivo napsal:
...Lampas, jestli opravdu toto myslíš vážně, tak ti doporučuji, abys na to ani nešahal a dal si ho někde vyměnit, protože jestli nevidíš zátky na převodovce, tak o tom opravdu nemůžeš vědět nic...:-)), mohlo by se totiž stát, že si omylem místo oleje vypustíš pneumatiku...
Dobrá odpověď.
Připomíná mi to nedávnou otázku kde se vypouští olej z motoru...
bmwivo napsal:
Dobrá odpověď.
Připomíná mi to nedávnou otázku kde se vypouští olej z motoru...
no to nebylo sportovní
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Zdar !! Tak jsem to zmáknul !! Převodovka jako nová !! Vypustíl jsem olej,nechal to vykapat,potom jsem to znova zašpuntoval a nalil tam litr jarový vody a jel to project,ať se to pořádně vypláchne a není tam žádnej sajrajt !! Pak jsem to zase vypustil ( to jste měli vydět tu vodu !!!),jak když vytřeš kasárna !! No a potom jsem tam nalil ten fajnej oil,co jsem koupil v Lídlu !! Jen to teď chrochtá !! No ,kamarádi,a teď už jenom budu jezdit a jezdit ! Dík za radu !! Petr
No hlavně jestli ten jar byl správnej, já používám s jablečnou vůní, ale úplně nejlepší je auto šampon, ten vezme všechno Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Tak jsme dlouho hledal ten oblibeny Castrol MTX 75W-140 az jsem nasel na internetu jeden sikovnej obchudek.Ale jake bylo dnesni prekvapeni, kdyz olej prisel,ale nebyl to MTX API GL5, ale MTX SAE80 tudiz API GL4.Ty me zase mastvali.Tak oni maji neco na strankach a ani to nejsou schopni dodat!!!!! To je servis. Takze se bdue muset vrati
API GL 5 je hypoidní a ten potřebuješ. GL 4 nebude hypoid asi. Já dávám Castrol EPX 90 API GL5. Leju ho do všech včetně svý a vše bezproblémů.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Kdybych vedel ze mi poslou hovadaci GL4 tak do toho nejdu. Ten 75W-140 je tady v kamenych obchodech tesko k sehnani.Ale co rikas ty EPX 90 API GL5, ten jsem tusim videl
Jo, dávám ho bez problémů a jezdí a drží furt vše. cena asi 200 kč litr. Dávám ho do převodovky i do diferáku a měním oboje po 20 000 km.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Chlapi mám technický dotaz, budu zjara měnit náplně a třeba ta 75W-140 se mi hodně líbí, ale je šíleně drahej a vzhledem k tomu, že do miláčka má patřit 0,8 a 0,25 do kardanu tak nevím nevím. Jak to řešíte? Kupujete jen litrovku nebo 2 a o tu druhou se pak podělíte se sousedama?
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
MotoPaja napsal:
Chlapi mám technický dotaz, budu zjara měnit náplně a třeba ta 75W-140 se mi hodně líbí, ale je šíleně drahej a vzhledem k tomu, že do miláčka má patřit 0,8 a 0,25 do kardanu tak nevím nevím. Jak to řešíte? Kupujete jen litrovku nebo 2 a o tu druhou se pak podělíte se sousedama?
mne tady vyšla pekně litrovka na oboje dvoje, zřejmě dáno nejakýmy zbytky na stěnách
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS