Ahoj chci se zeptat jakým způsobem se opravuje fid panel,teplota motoru ukazuje jen na max dva dílky,ukazatel kvaltu ukazuje sporadicky nesmysly.Dál cvrlikají klapky dělá to tady někdo případně na kolik výjde oprava.Dík
Ten panel asi pujde opravovat blbě a na klapkách záleží jak vypadají hřídelky klapek.. pokud si vyměníš jen pouzdra pořešíš to sam bez práce do 200Kč pokud budeš někomu platit práci bde to samo víc
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Tak pokdu je to na 1150 tak to napojit na diagnostiku a porovnat realný hodnoty . A nebo si pujčit jinej a odskoušet jinej
Hurdy napsal:
Nevím a může to být čidlama že ten fid ukazuje blbosti,podle předchozího majitele prý jsou to čidla.
Samosebou, že to klidně může být vadným čidlem teploty oleje a čidlem zařazeného kvaltu - sice náhoda, že zrovna ukazují špatně obě čidla, ale nebylo by to poprvé. Už jsem se s tím párkrát setkal jak u R1150, tak u R1100. Ideálně na diagnostiku - jestliže na motoru neudržíš ruku (prostě bude zahřátý na provozní teplotu) a na diagnostice v "měření reálných veličin" bude v údaji o teplotě motoru např. 55°C, tak FID ukazuje správně a viníkem je čidlo. A čidlo na převodovce prostě občas odchází - to není až tak neobvyklá závada.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
U 1150 je společné čidlo u FID a pro ECU? nestudoval jsem to, ale u aut, které mají stejný systém vstřiková je čidlo teploty pro měření zvlášť od čidla ECU.
Ja jsem nějak zapoměl ještě to snímání rychlosti, to bude stačit jen rozdělat a vyčistit bude to zaoxidované. Dělal jsem to Kubrtovi a maká to dodnes