tyka se to i nas... odted jim totiz STACI SPZ.
Upravil hicks dne 19.01.2013 12:39
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Neviděl bych to tak tragicky... Pokud udáš jasné jméno a adresu viníka, tak je na úřadech, aby si ho našli. Moje auto vždycky řídí Vasil Stokurev...
Navíc tam nějak zpomněli vyjmenovat možnost c) nebo-li prozradíš, že auto, nebo motocykl jsi neřídil Ty, ale že ho řídil soused z baráku. Předvolají si souseda a soused bude tvrdit, že auto neřídil on osobně, ale osobě blízká. A je to jako dřív :-)
A nebo existuje ještě možnost d) jezdit dle předpisů a pokud něco poděláš, tak si to zaplatit...
Navíc - u stacionárních radarů, které meří průměrnou rychlost v určitém úseku existuje finta, jak je očůrat :-)
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
nicholas1 napsal:
Neviděl bych to tak tragicky... Pokud udáš jasné jméno a adresu viníka, tak je na úřadech, aby si ho našli. Moje auto vždycky řídí Vasil Stokurev...
Navíc tam nějak zpomněli vyjmenovat možnost c) nebo-li prozradíš, že auto, nebo motocykl jsi neřídil Ty, ale že ho řídil soused z baráku. Předvolají si souseda a soused bude tvrdit, že auto neřídil on osobně, ale osobě blízká. A je to jako dřív :-)
cetl jsi ten clanek? ta OOPV je "udajne" pokud nedohledaji Vasila.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Jasně, četl jsem článek. Ale pokud udáš jasnou adresu Vasila, tak oni ho musejí vyzvat, případně předvolat k podání vysvětlení.
Posílat doporučenou poštu na Ukrajinu, nebo někam jinam? Myslím, že pro ně bude výhodnější zkasírovat jiného Vendelína, který se nebude vymlouvat....Ne?
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Včera jsem to poslouchal na Radiožurnálu.Byl tam nějaký právník.Uvedeš nějakou osobu včetně adresy,oni ji musí zjistit.Jestliže ta osoba bude tvrdit,že s vozem nejela,tak je to tvrzení proti tvrzení a je na policii,aby dodala rozhodující průkazný materiál.Druhá možnost je ta,že udáš adresu mimo ČR,nejlépe v Asii a taky budou mít tak trochu problém tu osobu zajistit.Já bych zaplatil pokutu a držel hubu,hlavně když nepřijdu o body.Kdyby šlo o řidičák,tak se budu kroutit.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Kasak napsal:
Včera jsem to poslouchal na Radiožurnálu.Byl tam nějaký právník.Uvedeš nějakou osobu včetně adresy,oni ji musí zjistit.Jestliže ta osoba bude tvrdit,že s vozem nejela,tak je to tvrzení proti tvrzení a je na policii,aby dodala rozhodující průkazný materiál.Druhá možnost je ta,že udáš adresu mimo ČR,nejlépe v Asii a taky budou mít tak trochu problém tu osobu zajistit.Já bych zaplatil pokutu a držel hubu,hlavně když nepřijdu o body.Kdyby šlo o řidičák,tak se budu kroutit.
Prostě tak jak jsem to psal - auto řídí Vasil Stokurev, Adresu mám přesnou a klidně jí nadiktuji. Ale osobně podobným věcem oředcházím a jezdím dle pravidel..:-)
Asi by jste si meli precist odstavec kterej vylouci jednoduse i Vasila treba milionkurev
Když úřadu napíše, že auto řídil někdo jiný, rozběhne se řízení proti onomu "oznámenému". Ovšem pozor, skončí-li z různých důvodů neúspěšně, vrátí se pokuta k majiteli auta. A ten už se jí nevyhne, navíc bude vyšší.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
LukyGs napsal:
Asi by jste si meli precist odstavec kterej vylouci jednoduse i Vasila treba milionkurev
Když úřadu napíše, že auto řídil někdo jiný, rozběhne se řízení proti onomu "oznámenému". Ovšem pozor, skončí-li z různých důvodů neúspěšně, vrátí se pokuta k majiteli auta. A ten už se jí nevyhne, navíc bude vyšší.
To je hlavně strašák,aby se lidi nebránili.Ve finále to asi dopadne jinak.
Když je hlad,je i husa dobrá.
U auta je to jasný,tam mi nevadí jezdit podle předpisů,u motorky to zvlášť u dálkovejch přesunů je horší.Proto se ptám stalo se někomu,že by vás chytili za rychlou jízdu? Mě teda ne a kolikrát jsem je míjel,kamery maji už i vzadu,nevim teda jestli jsou schopny snímat na vzdalující se vozidlo?
oranžová dvanáctka
přesně to si myslím počkejte chvilku co se bude dít za mne je nesmysl PROTI ÚSTAVNÍ aby trestal Tebe zato že oni neumí nejsou schopny najít wan tan huna s hanoje mého kamaráda který tu byl na návštěvě !
Přesně tak. Pokud udáš konkrétní osobu s konrétní adresou, musejí konat dle legislativy. Ten článek je jen bubák, nic jiného.
shadowGS napsal:
přesně to si myslím počkejte chvilku co se bude dít za mne je nesmysl PROTI ÚSTAVNÍ aby trestal Tebe zato že oni neumí nejsou schopny najít wan tan huna s hanoje mého kamaráda který tu byl na návštěvě !
Ale právě tou zodpovědností na provozovatele(vlastníka) se těch vašich výmluv zbavili.
Mě to nechává celkem chladným jestli ta osoba blízká bude platit v pozměněné verzi nebo v té původní. I na tomto ale jde vidět charakter Českého národa, tj.vydrbej s čím můžeš a s čím nemůžeš tak aspoň přemejšlej jak to udělat!
Přitom je to dost jednoduché, jezdi podle předpisů a když něco porušíš tak se k tomu postav čelem!!
Já osobu blízkou za 15 let použil jen jednou a to když měl brácha půjčené mé auto a špatně zaparkoval a mě pak přišlo předvolání k podání vysvětlení. Nebýt toho že za to byly body tak jsem to normálně za něj zaplatil a nechal to na sobě jako na vlastníkovi vozidla. Bohužel za to ty body byly a když mi paní na úřadu řekla ať jim to osvětlím tak i když jsem krom toho že jsem byl vlastník auta ale nikdy jsem s ním nejel tak mi ta osoba blízká pěkně zadrhávala v krku když jsem paní říkal že v době té a té to vozidlo měla osoba blízká ale že pokutu jim klidně zaplatím já. Paní když viděla jak mě to bere tak řekla že v pořádku a že je to uzavřené na osobu blízkou a když jsem jí chtěl z vděku dát 1000kč na to aby zaplatila onu pokutu tak mi řekla ať si to schovám a jestli jí to ještě jednou nabídnu tak že to bude brát jako úplatek.
Od té doby jsem osobu blízkou mohl použít ale hanba by mě fackovala!!!!
Jezdím svižně a každý rok dostanu nějaké body za rychlost ale jsem si vědom toho že jen JÁ jsem toho příčinou a tak zaplatím, skásnu body a pak si půl roku nadávám jakej jsem **** a jezdím pomaleji než předpisy chtějí..
LukyGS: Souhlas
Když nechci jezdit podle pravidel, tak musím nést následky.
Na jednu stranu se pohoršujeme nad korupcí, amnestií, kandidáty na prezidenta a všeobecným bordelem, na druhou stranu se chováme jak malé děti (já to nebyl, to on...) - odmítáme se chovat dle pravidel a nést zodpovědnost za své jednání. Pak se nemůžeme divit, když se prezident chová úplně stejně - chová se úplně stejně jako my.
BMW GS = stroj na radost
Víte já nejsem žádnej super správňák a předpisy taky občas porušim, ale je až neuvěřitelný, jak se v čechách každej zaobírá tim, jak se vyhnout odpovědnosti za svoje jednání. Jak se snaží většina lidí najít zpusob, jak se vymluvit, aby tu pokutu neplatili a body nedostali.
Nikoho jsem neslyšel říct: "ty jo, tak já budu jezdit podle daných pravidel a když už tedy ty pravidla porušim, tak za to budu oprávněně podle zákona potrestán"
Nikde jinde na světě jsem se s tim nesetkal. Né že by lidi byli všude tak poctiví, ale většinou chápou, že když poruší nějaký pravidla a někdo je při tom chytí, tak za to taky musí pykat.
Sám taky nejsem svatej, ale troufám si tvrdit že bych tyhle výmluvy nikdy u dopravního přestupku kterej jsem opravdu spáchal nepoužil. Ani osoby blízké ani kámoše z Hanoje (kterej mimochodem bude na vstup do české republiky muset mít vízum, takže pokud překročil hranice, stát by o tom měl vědět. teoreticky by si tě pak mohla předvolat cizinecká policie k podání vysvětlení a žádat informace o tvém kamarádu z hanoje, kterej je ilegálně na území české republiky )
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
buboGS napsal:
LukyGS: Souhlas
Když nechci jezdit podle pravidel, tak musím nést následky.
Na jednu stranu se pohoršujeme nad korupcí, amnestií, kandidáty na prezidenta a všeobecným bordelem, na druhou stranu se chováme jak malé děti (já to nebyl, to on...) - odmítáme se chovat dle pravidel a nést zodpovědnost za své jednání. Pak se nemůžeme divit, když se prezident chová úplně stejně - chová se úplně stejně jako my.
No a než jsem to dopsal, tak to pár lidí napsalo
------------------------------------------------
Lo there do I see my father. Lo there do I see my mother and my sisters and my brothers. Lo there do I see the line of my people, back to the beginning. Lo, they do call to me, they bid me take my place among them, in the Halls of Valhalla, where the brave may live...forever.
to jsem použil jen tak tu hanoj samozřejmě že se to dá dohledat jestli tady vůbec byl to je jasné. Já neříkám že je to správné a vychcavat stim ale na druhou stranu když vidíš kde a jak vybírají to nejsou policisti ale loupežníci platil jsem celkem asi osm pokut za rychlost a ani jedna nebyla v centru, u škol nebo aspoň v zastavěné oblasti. Všechno byli vymrdá.vky jako blazen jezdil jsem mezinárodku v životě jsem neviděl měřit tam kde by to byla jen buzerace nebo nahánění řidičů jako u nás. A že dostaneš pár pokut za rychlost ročně a hrdě se k tomu postavíš si výkladej na fóru nebo na miss ale když dostaneš pár pokut ročně tak do tři let dojezdíš potom Tě to bude stát minimálně 15000 udělat nový papíry a jesle pujdeš na psychotesty
shadowGS napsal:
to jsem použil jen tak tu hanoj samozřejmě že se to dá dohledat jestli tady vůbec byl to je jasné. Já neříkám že je to správné a vychcavat stim ale na druhou stranu když vidíš kde a jak vybírají to nejsou policisti ale loupežníci platil jsem celkem asi osm pokut za rychlost a ani jedna nebyla v centru, u škol nebo aspoň v zastavěné oblasti. Všechno byli vymrdá.vky jako blazen jezdil jsem mezinárodku v životě jsem neviděl měřit tam kde by to byla jen buzerace nebo nahánění řidičů jako u nás. A že dostaneš pár pokut za rychlost ročně a hrdě se k tomu postavíš si výkladej na fóru nebo na miss ale když dostaneš pár pokut ročně tak do tři let dojezdíš potom Tě to bude stát minimálně 15000 udělat nový papíry a jesle pujdeš na psychotesty
Asi to bereš trošku jako kovbojku ne? Hrdě se stavět...kdes na to byl? Já jen potupně přiznal že né vždy jezdím dle předpisů.....
Je jedno jak to cítíš ty, pravidla jsou jednou dané a tak se jim buď přizpůsob a nebo pak můžeš nadávat jen sám sobě. Na silnici mimo obec je 90ka a pokud jedeš rychleji tak si nestěžuj žes dostal flastr.
Jistě, jsou různá měření od polišů kde si normální člověk řekne že se snad zbláznili ale pokud jsi tu pokutui dostal tak jsi musel udělat přestupek a to neodiskutuješ.
Dostávám každej rok body za rychlost, naštěstí ale se po 12měsících kdy nedostaneš žádný body a nespácháš přestupek tak se ti automaticky vždy 4 body umažou. Mě to vychází vždy na leden ale bohužel letos jsem dostal flastra za rychlost dvakrát. Jednou při výjezdu z Olmíka na čtyřproudovce kousek před cedulí konec obce 3 body protože jsem jel místo 50kou tak 72km/hod,to bylo v lednu a bohužel pro mě i v listopadu při předjíždění cyklisty v obci jsem přetáh o 9km/hod, to bylo jen za dva body. Takže teď nesmím zase až do listopadu kdy byl ten druhej přestupek udělat blbost a nechat se unést k rychlejší jízdě jinak místo - 4 body bude zase + nějaké body.
Jinak jsem body dostával většinou na dálnici krom jednou kdy měřili měšťáci za zemědělkou v Přerově a tam to pouští už každej ale správně je tam 50ka.
Upravil LukyGs dne 19.01.2013 15:00
falcons napsal:
je až neuvěřitelný, jak se v Čechách každej zaobírá tim, jak se vyhnout odpovědnosti za svoje jednání. Jak se snaží většina lidí najít zpusob, jak se vymluvit...
Prosím Tě, a co je na tom tak neuvěřitelnýho?
Mně to naopak připadá v tomto státě zcela logický.
Copak sis ještě za ty roky nevšimnul, že nám toto všechno, nad čím se tady podivuješ, dnes a denně předvádí naše elita?
Poskytuje tím plebsu následování hodný vzor chování, jak se to má správně dělat.
Ryba vždycky smrdí od hlavy.
je až neuvěřitelný, jak se v Čechách každej zaobírá tim, jak se vyhnout odpovědnosti za svoje jednání. Jak se snaží většina lidí najít zpusob, jak se vymluvit...
Prosím Tě, a co je na tom tak neuvěřitelnýho?
Mně to naopak připadá v tomto státě zcela logický.
Copak sis ještě za ty roky nevšimnul, že nám toto všechno, nad čím se tady podivuješ, dnes a denně předvádí naše elita?
Poskytuje tím plebsu následování hodný vzor chování, jak se to má správně dělat.
Ryba vždycky smrdí od hlavy.
To máš ale trošku zavádějící. Když ti nahoře kradou tak Ty budeš taky, protože je to přece náš vzor a ryba smrdí od hlavy?
Na kterou část té ryby by jsi přirovnal sebe, na ocas? Cožpak to nevíš že ryba bez ocasu nepoplave?