"uložit jako" v Excelu nebo v OpenPffice nefunguje? Kdysi jsem to používal, ale už je to dávno... jestli to umí CZ diakritiku si nevybavím, ale tenkrát byla čeština problém všude - Latin2, Kamenický atd... Pravěk
BMW GS = stroj na radost
Excel 2003 umí uložit do dbf rovnou, vyšší verze už tuhle možnoszt z neznámých důvodů neumí a je potřeba si to otevřít v Accessu a exportnout do požadovaného formátu. Nebo použít nějaký soft třetích stran.
No jo, hackujeme Pohodu...
Některý věci fakt člověk překvapí, že to v takovém celkem rozšířeném účetním SW nejde. Třeba teď konkrétně potřebujeme nakopírovat cesty k obrázkům z jedné karty do třeba 120 dalších. Naprosto šílený - podle podpory se to musí dělat ručně nebo koupit SQL verzi
OpenOffice umí uložit xls do dbf a při ukládání se tě zeptá na znakovou sadu, kterou potřebuješ - teď jsem to zkoušel. Je (bylo) ale více verzí dbf a tady na výběr není...
Když tak mi pošli kus souboru jako vzorek a já ti to pošlu zpátky převedené, jestli to funguje korektně...
BMW GS = stroj na radost
TomasTT napsal:
Některý věci fakt člověk překvapí, že to v takovém celkem rozšířeném účetním SW nejde. Třeba teď konkrétně potřebujeme nakopírovat cesty k obrázkům z jedné karty do třeba 120 dalších. Naprosto šílený - podle podpory se to musí dělat ručně nebo koupit SQL verzi
v práci používáme ekonom a občas mi zůstává rozum stát
TomasTT napsal: