Jak si někteří asi stačili všimnout v mém podpisu (nebo na naší firemní FB stránce), náš nový shop je spuštěný a najdete ho eventuálně na přímém odkazu: http://www.tourat...
Nám se líbí, je to integrované do prostředí webu a přímo napojené na náš obchodní systém, sklad atd. Bohužel díky tomu jsme museli udělat jeden kompromis, který vysvětlím.
E-Shop pochopitelně umí přiřadit k registrovaným zákazníkům slevy, takže není problém zaregistrovanému uživateli přidat třeba klubovou slevu a rovnou uvidí ceny snížené o příslušnou částku. V shopu používáme online pomoc, takže když si zákazník není něčím jistý, nemůže něco najít nebo potřebuje cokoliv vysvětlit, můžeme mu poradit v takém "pokecu" a to i mimo pracovní dobu, pokud jsme někde připojení. U každého výrobku je možné taky rovnou odeslat dotaz, kde není potřeba složitě popisovat o co se jedná, protože nám přijde mail rovnou s identifikací toho výrobku, na který se člověk ptá.
Stav skladu se promítá do shopu během synchronizací, které se dělají několikrát denně.
Tak a teď rovnou odpovím na dva dotazy, na které se ptala většina lidí, kteří shop v minulých týdnech testovali:
Proč není v novém shopu výběr podle typu motorky?
Protože nepočítáme s tím, že se v tomhle shopu budou prodávat doplňky na konkrétní motorky, tak jako tomu je na "hlavním" shopu Touratech AG. Ty shopy jsou a zůstanou dva - jeden (TTAG), který spravuje a kompletně provozuje německý výrobce Touratech AG (a na který je přesměrovaná naše subdoména shop.touratech.cz) a druhý, který provozujeme my na adrese: touratech.cz/eshop. V tom druhém jsou výrobky, které až na vyjímky nejsou závislé na typu motorky (oblečení, přilby, navigace, komunikace...) a jen na doplnění např. nabídky aktuálně prodávaných GPS, jsme přidali i do toho nového shopu kovové držáky Touratech nebo některé často prodávané konzole. Nabídku oblečení z jiných distribucí jsme doplnili kvůli kompletnosti o oblečení Companero z nabídky Touratech AG apod. Ale nechceme a nebudeme z nového shopu dělat novou verzi toho, co provozuje výrobce, už jen proto, že tam je víc než 5 tisíc výrobků a nemáme šanci to neustále udržovat synchronní. Možná pár často prodávaných věcí ještě přidáme ale zatím není důvod přidávat výběr podle typu motorky. Když to bude potřeba, tak to ale uděláme.
Tím jsem vysvětlil i fakt, že jsou a budou dva e-shopy a ještě je potřeba říct, že do toho, který provozuje TTAG, nemůžeme přidávat věci z vlastní distribuce nebo od českých dovozců a ty věci někde nabízet potřebujeme a museli jsme to řešit takhle. Obdobně to dělají i jiné země (USA, Švédsko..)
Takže: shop.touratech.cz = všechno z katalogu Touratech co dovážíme od TTAG
www.touratech.cz/eshop = všechno ostatní (+ něco od TTAG na doplnění)
Proč je struktura kategorií (zejména v sekci pánského oblečení) tak složitá a jsou tam samostatně jednotlivé kusy oblečení podle barev a velikostí a ne jeden produkt s výběrem velikosti a barvy?
Tohle je omezení, které jsem psal v úvodu - náš obchodní systém neumožňuje používat atributy. To znamená jednu skladovou kartu a k ní "atribut" velikosti nebo barvy apod. Prostě co kombinace, to skladová položka.
Pochopitelně jsme to mohli udělat (a udělali) s tím výběrem z menu - třeba takhle jsou udělané přilby. Ale má to háček, neukazuje se tam reálná skladová dostupnost. Možná se to během doby vyřeší ale čekali jsme na to docela dlouho a programátoři těch dvou firem to nejsou schopní vyřešit bez docela nákladných bran mezi těmi systémy a tak jsme se rozhodli, že v případě přileb to není tak kritické ale v případě oblečení chceme, aby byl stav skladu vidět. No a když máte třeba deset typů oblečení, tak by člověk skončil na stránce, kde bude od každého modelu třeba 20 velikostí (máme i prodloužené a zkrácené velikosti) a pár barevných verzí a budou z toho desítky stránek, kterými by se muselo listovat. Tak jsme zvolili metodu, že rozdělíme to oblečení podle určitých kritérií a "navedeme" zákazníky tak, aby si vybírali z menšího počtu typů na jedné stránce a nepletly se jim cordurové hadry s trilamináty dohromady apod. Proto ta složitější struktura. Jak říkám, třeba to časem vyřešíme ale teď nebyla jiná možnost. A naopak to může být i fajn, když si člověk pak vybírá jen podle funkčních vlastností v kategoriích.
Vždycky jde na jakékoliv "úrovni" té struktury zvolit nahoře značku nebo značky a rovnou si prohlížet výrobky těch firem, které zaškrtnete. Takže o tom omezení víme a moc jsme se rozhodovali a jednali s dodavateli SW, jestli by to nějak nešlo obejít ale je to už tolik databází a na tolika místech, že sjednocení a vytváření položek s atributy by bylo nesmyslně složité.
Jen pro zajímavost - jak jsme to dnes spustili, tak bylo v shopu 1149 položek.
Celý produktový obsah jsme psali sami (kromě výrobků co bereme od českých dovozců kde jsme použili jejich texty nebo jejich část) a pracovali jsme na tom prakticky celou zimu především po nocích - od vánoc pravidelně do 4 do rána. Texty už prochází korekturou ale vím, že tam je spousta překlepů a chybiček, postupně to doladíme.
Nový e-shop Touratech CZ (výrobky z přímého dovozu a CZ distribuce)
Přidané 24.02.2013 10:35
Souhlasim.. To je vsude.. Kazdej to chce zlepsit a vetsinou to jen podela.. Ale ma mraky vymluv proc si to obhajit.. Po par pokusech tam neco najit uz radsi budu jen volat..
Přidané 24.02.2013 10:44
Moderátor Příspěvků: 5903 Registrace: 05.03.08
jezek napsal:
Souhlasim.. To je vsude.. Kazdej to chce zlepsit a vetsinou to jen podela.. Ale ma mraky vymluv proc si to obhajit.. Po par pokusech tam neco najit uz radsi budu jen volat..
Asi jsi reagoval na muj prispevek,ktery jsem mezitim smazal.Bylo tam,ze stejne nejlepsi byl ten puvodni shop TT.Ten novy od TTAG je horsi.
Ale smazal jsem ho proto,ze jsem se do toho noveho od TTAG po dlouhe dobe podival(drive jsem to taky vzdal a uz jsem se v nem ani nesnazil hledat) a zjistil jsem,ze tam udelali kus prace.Veci ktere jsem drive najit nemohl,jsem tam uz nasel.Proste na tom zapracovali i kdyz ten stary byl stejne takovy prijemnejsi.
Ale kdyz jsem zjistil zlepseni,tak jsem proste kriticky prispevek smazal.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Přidané 24.02.2013 11:07
Starý shop TTAG jsme měli všichni rádi - ale taky asi proto, že byl v té podobě spoustu let a byli jsme na to ovládání zvyklí. Pro lidi, kteří si to pustili poprvé, byl zastaralý a nemoderní a nešlo s tím nic dělat. Nevím jestli přišli o programátora nebo co se tam stalo ale nebylo možné ani přidat položku do menu apod.
Ježek: doufám že v našem novém shopu věci najdeš. Myslím, že navigace je tam snadná.
Vevis: pracují na tom, dokonce reagují na připomínky a snad letos uvidíme i tu věc, která nám chybí proti starému shopu snad 100x denně - když najdeš nějaký výrobek, tak kliknout na kategorii nahoře, aby to otevřelo všechno v té samé kategorie.
Myslím tím něco jako tohle na našem shopu:
Bohužel ty lidi, kteří nový shop dělali, nenapadlo, jak moc je to důležitý v případě projektu s tisíci položkami a nemají vůbec výrobky řazené do nějakých skupin - jen dávají příznaky ve kterých položkách menu se ta věc má zobrazovat. To je špatně, když najdu kód jedné zásuvky, tak bych chtěl rozkliknout tu "kategorii" abych viděl všechny další a našel tu správnou i když nevím její kód apod. Tak to snad letos bude. To asi chybí ze všeho nejvíc.
Upravil TomasTT dne 24.02.2013 11:09
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 26.02.2013 01:44
Třeba pneumatiky bych určitě nehledal ve složce: DALŠÍ TECHNICKÉ VÝROBKY NA MOTO. Na tuto záložku jsem kliknul jen ze zvědavosti co by si pod takovou kra*inou mohlo skrejvat, A vubec celkový hledání je tam na prd... Bude to chtít doladit.
F 650 GS (00)
Přidané 26.02.2013 02:50
Marek: to je takovej "odkladac" na rozpracovany kategorie nez se zaradi do seznamu.
Co ti nejde najit? Nahore je fulltext, pod tim seznam znacek a kategorie dopodrobna. Klidne napis sz. Dik
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Přidané 26.02.2013 09:34
TomasTT napsal:
Vevis: pracují na tom, dokonce reagují na připomínky a snad letos uvidíme i tu věc, která nám chybí proti starému shopu snad 100x denně - když najdeš nějaký výrobek, tak kliknout na kategorii nahoře, aby to otevřelo všechno v té samé kategorie.
Myslím tím něco jako tohle na našem shopu:
Přidané 26.02.2013 10:03
Stepan: dík. Ale radši už nic nepiš veřejně, budeš zcela jistě obviněný z toho, že spolupracuješ s nepřítelem lidstva který zamořuje naší zemi (citace)
Přidané 27.02.2013 11:23
TomasTT napsal:
Stepan: dík. Ale radši už nic nepiš veřejně, budeš zcela jistě obviněný z toho, že spolupracuješ s nepřítelem lidstva který zamořuje naší zemi (citace)
Přidané 28.02.2013 00:11
...
hele neni to spatny...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přidané 28.02.2013 15:00
Teď je trošku blázinec s výstavou ale snažíme se každý den doplňovat výrobky - přidali jsme pár dalších pneu a nové oblečení Stadler...
V krátkém časovém horizontu přidáme další sedla Sargent a také sady sedel (programátor musí nejdřív dodělat správu volitelných atributů s vlivem na cenu), takže tam půjde naklikat cokoliv jako na webu Sargent.
Zvažujeme jestli zaplatit za modul, který by uměl při importu zboží najít varianty oblečení (velikosti) a sestavit z nich jeden výrobek s možností volby velikosti z menu ale tak, že by to zobrazovalo stav skladu. Tím by se zjednodušila struktura kategorií. *******************************
Přidané 01.03.2013 22:26
MarekHK napsal:
Třeba pneumatiky bych určitě nehledal ve složce: DALŠÍ TECHNICKÉ VÝROBKY NA MOTO. Na tuto záložku jsem kliknul jen ze zvědavosti co by si pod takovou kra*inou mohlo skrejvat, A vubec celkový hledání je tam na prd... Bude to chtít doladit.
Dneska jsem to předělal, ty rozpracované věci už nejsou vidět a všechno jsou samostatné kategorie.
Přidané 20.11.2014 10:09
Moderátor Příspěvků: 8674 Registrace: 18.12.08
Zajímalo by mě,jak je to s objednávkama u vás?
Na neoficiální dotazy neodpovídáte,tak jsem udělal oficiální objednávku,dokonce mi přišla automatická odpověď,že to berete na vědomí,takže se to asi nikde "neztratilo" ani já jsem neudělal zase "něco" špatně a přes to,je to už měsíc a nic?
Chápu to teda dobře tak,že první část "obchodu" je závislá na tom,abych udělal oficiální objednávku a ta druhá část je zase na mě,abych si neoficiálně volal každej druhej den,jestli už je zboží skladem nebo to prostě ještě není vyřízeno a já musím čekat na vzduchovej filtr měsíc,jak na banány za totáče?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Přidané 20.11.2014 10:46
Mr GS: na jaké neoficiální dotazy? Odpovídám na všechno, co mi kdo kde pošle - SZ, FB zprávy, Zopim, formuláře z webu ..
Od tebe mám letos jediný mail ze 4. dubna ohledně pneumatik. Jinak nic. Zjistím na prodejně, jestli někdo nedostal mail, na který neodpověděl ale ke mě se to nedostalo.
Jinak píšeš ohledně našeho e-shopu (viz téma diskuze) nebo e-shopu Touratech? Tam to je trošku jinak - ten shop běží v Německu, všechny objednávky a zprávy nám někdo ručně přeposílá a sem tam se stane, že někde něco nedorazí. Potvrzení o přijetí objednávky vystavuje shop automaticky ale když to je z toho shop.touratech.cz, tak nám ty objednávky přeposílají, my je přepisujeme do naší týdenní objednávky a objednáváme to každé pondělí. Až zboží dorazí, tak obvoláváme lidi, že jim to přišlo.
U toho shopu, který provozujeme sami (touratech.cz/eshop) ty objednávky dostáváme okamžitě, stejně jako dotazy a zprávy z online/offline chatu, který tam běží.
Zajdu na prodejnu a zjistím situaci a dám ti vědět do SZ
Přidané 20.11.2014 10:48
Mr GS: aha, tak zjištěno - kolegyně ti bude volat. Objednávka přišla, zboží leží na tvoje jméno v rezervacích ale z nějakého důvodu kolega (který tady už nepracuje, takže nezjistím detaily) tuhle objednávku označil jako vyřízenou.
Přidané 20.11.2014 10:48
Moderátor Příspěvků: 8674 Registrace: 18.12.08
milan enduroskola napsal:
jaké je číslo té objednávky? na mr.gs tu nic neeviduji
To je fakt divný,že to není na Mr.GS
Hádám,že v občance taky nemáš příjmení enduroškola.
Je to č.498
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA