ahoj chlapi, co čert nechtěl, něco se mi podělalo na hrušce. Ráno vstanu a pod zadním kolem kaluž oleje. Prosím vás radu. Zřejmě prdlo gufero. Servis tady člověk nenajde. 10km do nějaké garáže, kde zvládnou výměnu snad dojedu. Můžete mi prosím napsat typ gufera a oleje do hrušky (i alternativu), popř. jestli tam je něco potřeba dalšího? Jsou tam při výměně nějaké špeky?
Děkuji za užitečné rady, Jirka
Gufero je 80x100x9 olej SAF-XO ten asi neseženeš a nebo castrol syntrax limited slip 75w 140 je ho tam 0,18l a sundej kolo a podívej jestli třeba nefoukl okroužek pod čidlem.
Při sundávání unašeče kola vydnat plastovou krytku na prave straně kardanu a pak unašeč ohřát na 100st a stahnout dolu.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ahoj Jirko. Sundej ještě brzdovej třmen a vezmi za kolo, jestli na něm není abnormální vůle. U tvé motorky je gufero až za ložiskem, takže jestliže pustilo gufero, bude pravděpodobně v háji i ložisko (a když ještě nebude, tak bude KO za chvíli, jelikož olej, který přešel přes zapouzdření ložiska, dost "rozpustil" tukovou náplň uvnitř ložiska). Ložisko má kdyžtak rozměr 65x100x18 tj. typ 6013 2RS.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
já držím i pěsti ...vím co to je, nám se to na jedné motorce stalo na cestě do Maroka, ještě ,, moderní Francii ,, i to bylo nepříjemné, protože žabožrout hledal mraky důvodů, proč to udělat až za 4-5 dní
všude dobře.....doma GSA
Jehličkové ložisko co tam je je ATYP ale to vydrží domů určitě, jestli je vysypané tak je to to hlavní a to podle mě frajeři někde zchrastí..
Over than 250k km on BMW GS bikes
3X napsal:
ahoj chlapi, co čert nechtěl, něco se mi podělalo na hrušce. Ráno vstanu a pod zadním kolem kaluž oleje. Prosím vás radu. Zřejmě prdlo gufero. Servis tady člověk nenajde. 10km do nějaké garáže, kde zvládnou výměnu snad dojedu. Můžete mi prosím napsat typ gufera a oleje do hrušky (i alternativu), popř. jestli tam je něco potřeba dalšího? Jsou tam při výměně nějaké špeky?
Děkuji za užitečné rady, Jirka
je to 2009 GSA
jiřiku tak jsem to zkouknul a když to takto mě jednou teklo bylo jen naštěstí prasklé gufero,ale nemlich to teklo uplně stejně..tak snad to nebude nic víc...
http://czunici.ra...
Juro neměnil jsi před odjezdem? Nepřelil jen někdo?
Net máš tak asi nemá cenu posílat co najdu tady já a k věci bylo vše řečeno.
V nouzzi tam nalij jakýkoli PP ideál Hypoid.
děkuji všem za současnou pomoc, hlavně Tondovi a Jenckovi i servisákovi, se kterými jsem v kontaktu. Situace se vyvrbila tak, že než jsem dojel do města, cca 5 km už mi šmajdalo kolo a bylo jasné, že to bude i ložisko. Zajeli jsme za známým Kasimem a požádal jsem jej o pomoc. Zajeli jsme za dvěmi mechaniky, kteří doporučili třetího. Tam to chtěli hned demontovat a rozebrat, což jsem nechtěl, dokud nebudeme mít ND. Gufera mi Kasim sehnal za 2 hodiny, olej taky, ale ložisko byl problém. Jediná možnost podle prodejců ND byla Casablanka 430km daleko. Potom si Kasim vzpomněl, že má kamaráda policajta v Meknesu 249km a že i tam je germany originál shop. Po několika telefonátech a odsouhlasení rozměru a typu ložisko koupil a autobusem jej poslal za námi do Mideltu. K večeru jsem rozebrali hrušku, (Tondo děkuji) a teď čekám na autobus a budeme do noci skládat. Snad se to podaří, polovinu máme hotovou, Ještě jednou všem díky.
Tak to jste frajeři.Dobře jste zapracovali.Teď už jen,aby vše sedlo a dalo se pokračovat v jízdě.Přeju hodně štěstí a hlavně dobrý a šťastný dojezd až domů.
aby toho nebylo málo, tak když jsme odpoledne chtěli jet na jídlo, začala stávkovat další motorka. Mechanik se na ni hned vrhl a začal demontovat svíčky. Hodili jsme to na diagnostiku a problém byl s regulátorem čerpadla. Banální závada, naštěstí jsem měl sebou nový náhradní, tak za 10 min nebylo co řešit.
Jinak je tady nyní 38C, TomášT mi psal, že mají v horách 39 a Kasim říkal, že v Merzouze je dnes 50C. Na tuto dobu extrém a před 2 týdny to tu bylo pod sněhem
Jirko, to je rychlost skoro jako na Dakaru. Tonda dal určitě super návod, tak to zvládnete.
Tak snad tam nejezdí autobusy na čas jako u nás vlaky.
Jen by mě zajímalo, zda by byl někdo ochotný i v civilizovanější evropské zemi, něco koupit a poslat autobusem. Prostě klobouk dolů před těmito Maročany Splněný sen moje 1100GS