Je to napsáno pro Den veteránů, ale myslím, že k dnešku se to taky dobře hodí. Nevládnete-li ENG, říká se tam něco ve smyslu, že dvě minuty vás nic nestojí, abyste jim věnovali vzpomínku... Já patřím k lidem, kteří tuhle dobu berou vážně a mám obrovský respekt ke všem, kteří nás toho zbavili. Všem, co se vrátili i těm, co už ne. Tak si na ně někdy vzpomeňte... YouTube Video
The world will never be the same, once you’ve seen it from the seat of
BMW 1200 GS Adventure!
bohuzel mnoho z toho, za co nasi predco bojovali, hlavne na Zapade, odchazi rychle pryc.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
A úplně nejhorší na tom všem je, že tihle lidi, nevědouc, bojovali pro blahobyt lidí, kteří jen tahali za nitky systému ekonomiky. O to víc si vážím všech, kteří se vrátili či padli.
BMW R1200GS (2004)
jj pěkný. Taky se o tuhle dobu velice zajímám. K těm, kteří bojovali za svobodu, vzhlížím s respektem a uznáním. Sám nevím, jestli bych se takhle dokázal obětovat.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
kaca napsal:
Jo, tyhle věci by měly být povinný, hlavně v tý naší jidášský kotlince....
ja povinna vojna?
17 cm
letos poprvé jsem se byl podívat v plzni na oslavu vítěztví,když jsem ty veterány viděl,slza se mi tlačila do oka,za mě hluboká poklona
bystricke přiložený následující obrázek:
kaca napsal:
Jo, tyhle věci by měly být povinný, hlavně v tý naší jidášský kotlince....
ja povinna vojna?
no když vidím zástupy dnešních šampónů, tak vlastně proč ne...
protoze to je nesmyslna sikana, co ti akorat nakopne skolu, vztah a karieru.
Akorat tim podle mne vetsinu lidi nastves a nebudou chtit uz mit s armadou COKOLIV spolecneho.
Co se treba libi mne je svycarsky model... ozbrojena populace co ma alespon +- poneti o gerilove valce je -- bych si tipl -- neprijemna pro kdejakou armadu.
Viz nigerie, afghanistan...
17 cm
No popravde asi bych nemel dobry pocit mit doma ve skryni pusku. Jsem pacifista, tak bych ji stejne nepouzil. Nejhorsi je ze valka je nesmysl, ale aby nebylo potreba zbrani tak by museli mit vsichni stejny nazor jako ja. To bohuzel nejde, takze chte-nechte musime mit vojaky a zbrane aby nas branili v pripade ze nejaka posahana hlava si rekne, ze v tamhlete nebo tehle krajine by to chtelo nastolit poradek podle jejich gusta. Bohuzel jak je cim dale tim vic videt, i krajina ktera se tvari jako inteligentni v konecnem dusledku rada ukazuje svoji moc a to nejen pokud mluvime o obrane.
Mimochodem, dedecek jako mlady pomahal partizanum, nosil jidlo a tak. Ma za to muj respekt, protoze bez cele tehle "backoffice" prace by jsme ted uctivali nejake silence... Vzdy kdyz vypravel historky jak se v horach krcili za skalou kdyz kolem slapali vojaci, tak mi bylo spatne a spis si myslim ze bych to ja sam nedokazal.
V koutku duse doufam, ze tihle veretani jsou ti posledni a ze zadne valky uz nebude nikdy potreba - tedy zadni novi veretani nebudou. Jsem prehnany optimista, vim...
honzapopelka napsal:
A úplně nejhorší na tom všem je, že tihle lidi, nevědouc, bojovali pro blahobyt lidí, kteří jen tahali za nitky systému ekonomiky. O to víc si vážím všech, kteří se vrátili či padli.
Naprostý souhlas...
Jen epizoda. Možná někdo zná Čičmany na slovensku. Od Bývalé její děda utekl z vlaku který směřoval do koncentráku. U kukuřičného pole železničáři otevřeli jeden vagon dvěma lidem se podařilo utéct. Šel dva měsíce pěšky domú a vypadal tak že ho vlastní matka nepoznala. Do konce války ho rodina ukrývala.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Muj strejda byl v 15ti u partyzánů v okolí Detvy a slyšel jsem od nej par historek z bojů .Měl (a má) můj hluboký obdiv a stejně tak všichni kteří v tu dobu bojovali .
slamak70 napsal:
Muj strejda byl v 15ti u partyzánů v okolí Detvy a slyšel jsem od nej par historek z bojů .Měl (a má) můj hluboký obdiv a stejně tak všichni kteří v tu dobu bojovali .
muj prastrejda absolvoval vsech 25 misi na ponorce. Kotvili v LaRochelle a radili i v okoli Murmanska.
17 cm
Hezké=, ale neumím apačsky, takže jsem nerozuměl ničemu, jenom obrázkům a z těch jsem toho moc "nevyčetl".
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
PeDR napsal:
... až do doby, než kuchař spálil cibulku a vyvětral!
Jinak, hrdinům všechna čest. Asi by se rvali i kdyby věděli, jak to tu dopadne.
asi bych Te mel informovat, ze na konvoje do Murmansku utocily ponorky bavorske
Upravil hicks dne 09.05.2013 10:06
17 cm