V noci z úterý na středu 07/08.05.2013 se podařilo zlodějům vloupat do mé garáže na Praze 5 a ukrást 2 motorky a příslušenství:
BMW HP2 Enduro, r.v. 2006
Originální modrošedá kombinace laku a plastů viz ilustrační foto příloha
VIN: WB10369066ZL02066
R.Z: 4A9801
Najeto cca 2500 km
Specifická svařovanou zadní částí podsedlovky a přídavnou plastovou nádrží v podběhu pod sedlem, černá offroad kola excel 18 a 21“, zadní tlumič Ohlins místo vzduchového
Jedná se o velice specifický ojedinělý motocykl rozeznatelný na první pohled kterých je v ČR jen pár, pokud byste měli jakékoliv info nebo jen stopu budu vděčen za každé info, nálezce může počítat se solidní odměnou 50-80.000 Kč, byla to moje srdcová záležitost
Dále
Husaberg 300 TE v barvách týmu Dr.K. viz foto v příloze
Polepy Dr.K. racing team, Adam Kubarski č. 615, pokud by byly již strhlé tak zůstanou jen originální polepy Husaberg na levé a pravé ledvince zbytek originálních polepů již na moto není
r.v. 2012 najeto cca 60 MTH
karbonový chránič výfuku, chránič motoru, prasklá a zohybaná levá i pravá ledvinka nádrže, nýtované uchycení, větrák chladiče, modré přední a černé zadní kolo, specifický hard enduro drapák na zadním kole, model se žlutým rámem
VIN: VBKHTA200CM313154
Rovněž nálezci tohoto moto která mne nebo policii dovede k pachatelům nabízím nálezné v desítkách tis. Kč.
Zloději mohou nabízet rovněž zcela novou helmu Fox v reflexních specifických oranžových barvách viz foto v příloze
Budu vám velmi zavázán za poskytnutí informací dále mezi motorkáře které neznám nebo na ně nemám kontakt
Děkuji předem za pomoc,
Adam Kubarski
GSM +420 724 508 855
mailto: adam.kubarski@gunnex.com
jiný výfuk, padáky, kryty hlav, nájezd, boční stojan, ... to by na to asi nedali. spíš bych hledal náhradní díly...
za tuto bych je pověsil za koule do průvanu
Kdysi mi štípli motorku a tehdy se po 2 měsících našla rozsekaná v lese. Hošani si na ní asi pěkně rozbili ciferník. Bylo mi tehdy strašně, protože jsem si jí opravdu vyšperkoval vlastnoručně dělanýma úpravama. Nakonec vztek přešel a pak mi jí dokonce k mému údivu policajti přivezli.
Tady to sice smrdí profesionální prací organizovaných lumpů, ale třeba to dobře dopadne.
Ja myslim ze to bylo mysleno tak, ze je dobre ze se treba majiteli nic nestalo - ono vyrusit zlodeje muze mit i nehezke nasledky (mam znameho co vyrusil zlodeje a ten jej na oplatku pekne zridil...).
Ja osobne jsem se minul se zlodejem kdyz nam vykradl barak a taky jsem si jen rekl ze nastesti Rozbitou hubu ja nerad... A veci maji vetsinou pojistku (tedy doufam ze ty motorky mel klucina pojistene proti kradezi...)
radovant napsal:
Ja myslim ze to bylo mysleno tak, ze je dobre ze se treba majiteli nic nestalo - ono vyrusit zlodeje muze mit i nehezke nasledky (mam znameho co vyrusil zlodeje a ten jej na oplatku pekne zridil...).
Ja osobne jsem se minul se zlodejem kdyz nam vykradl barak a taky jsem si jen rekl ze nastesti Rozbitou hubu ja nerad... A veci maji vetsinou pojistku (tedy doufam ze ty motorky mel klucina pojistene proti kradezi...)
ja myslim, ze Paja to myslel tak, ze kdyby mu zlomili srdce nebo ho trefili kamionem na prechodu, nebo dostal leukemii... tak to je horsi.
jo to asi jo... stejne bych tem sráczům zivot pekne osolil.
Upravil hicks dne 10.05.2013 12:10
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Nevěřím tomu, že by to někdo prodával na jakémkoliv českém webu tak, jak to bylo ukradené. Buď to rozeberou na díly nebo se to prodá v jiné zemi (Rusko, Lotyšsko...) kde je o BMW zájem. To tříkilo je trošku něco jiného, tam bych věřil, že už má u někde v ČR nového majitele, který s ní bude vesele jezdit po závodech.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Motorka jako HP2 bude,podle mě,jistě kradená na zakázku...tu už má doma "nový majitel" To nikdo na inzerci prodávat nebude...to by byl úplnej magor
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Motorka jako HP2 bude,podle mě,jistě kradená na zakázku...tu už má doma "nový majitel" To nikdo na inzerci prodávat nebude...to by byl úplnej magor
Taky mi to přijde pravděpodobný, a nebo fakt na díly. Jako celek se na inzerci těžko objeví. A když už, tak určitě ne teď.
Co jsem slyšel, tak Adam prý měl garáž mimo dům - blízko ulice a neměl tam alarm. Myslím že už jedna motorka tohoto typu by snesla minimálně nezávislý alarm na domovním alarmu, natož dvě. A natož úplně bez alarmu. A spíš ještě GPS tracker schovaný v motorce, minimálně u toho BMW, které je cenné a exkluzivní. Když mám motorku za 400 tisíc, tak snad investice pár tisíc do trackeru a SIMky s nějakým levným tarifem zvládnu taky. Pochopitelně zloději mohli mít odstíněný kamion a rušičky atd - ale 90% zlodějů tyhle věci nemají, odtáhnou to někam do stodoly a nechají to pár dnů nebo týdnů být, jestli v tom je tracker a přijedou tam policajti, tak nic moc neriskují. No a když se nic nestane, tak s tím teprve něco dělají. Alespoň takhle mi to někdo říkal, že se to dělá. Lokátor (tracker) se dá koupit tak od 2 tisíc a myslím, že i u staré motorky typu 1150 je dobré ho mít. Natož u novějších. Vlastně by mohl být i bez datového tarifu - jen na SMS nebo prozvonění. Nejlevnější řešení.
U ostrého endura asi ne, už jen kvůli baterce. Ale nemít ani tracker ani zabezpečovačku je fakt pro zloděje otevřená cesta.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Co jsem slyšel, tak Adam prý měl garáž mimo dům - blízko ulice a neměl tam alarm. Myslím že už jedna motorka tohoto typu by snesla minimálně nezávislý alarm na domovním alarmu, natož dvě. A natož úplně bez ala...
U ostrého endura asi ne, už jen kvůli baterce. Ale nemít ani tracker ani zabezpečovačku je fakt pro zloděje otevřená cesta.
Tome, můžu tě ujistit, že rušičky GPS používají i mikrozloději do kterejch bys to neřekl... stačí mít jí v kapse, pač mají vlastní baterku a motorku si klíďo odvezou. stejně to dělají s autama. přijdou píchnou do zásuvky jinej autozapalovač a už to nikdo nenajde...
blbý je, že tě GPS lokátor vyjde na 3000 a rušička na 300
hicks napsal:
ja myslim, ze Paja to myslel tak, ze kdyby mu zlomili srdce nebo ho trefili kamionem na prechodu, nebo dostal leukemii... tak to je horsi.
jo to asi jo... stejne bych tem sráczům zivot pekne osolil.
Jo jo,má pravdu Hicks ...když nejde o život jde o hovno....teda skoro
Pája
Myslím že 100% nejde ochránit nic ale garáž bez alarmu si o to fakt říká.
Pokud jde o lokátory, tak záleží na tom, jak je udělaná ta služba a jestli to je vůbec postavené na GSM nebo ne. Sherlock tvrdí že jejich rádiový systém nejde odrušit a že mají 98% úspěšnost při hledání. Trackery založené na satelitním spojení s Inmarsatem nepotřebují vůbec GSM apod. Předpokládám, že všechno jde rušit ale některé asi dost složitě. A zrovna v garáži existuje řada snadnějších řešení, které zloděje překvapí - stačí nezávislá zabezpečovačka a když je to garáž která je třeba dál od domu, tak investovat do zabetonovaného oka do podlahy garáže a motorku i v garáži jistit řetězem. Když v té garáži bude víc senzorů, nejen jedno čidlo a bude to spojený s barákem kabelem a ne bezdrátově (nebo klidně jedno čidlo bezdrátově a další kabelem), tak se to riziko zase snižuje.
Pochopitelně že sofistikovaný zloděj ukradne asi cokoliv odkudkoliv ale otázka je, jestli ta motorka za takový riziko stojí a nevyplatí se mu vykrást sousední garáž, kde má někdo zimní kola a pneumatiky na auto, které obratem prodá bez starostí... Čím víc překážek, tím víc to zloděje odrazuje. A určitě nikdo nechce v noci řezat masivní abus z centimetrového oka v betonové podlaze a odstraňovat čidlo na vratech, pohybový čidlo a třeba ještě další čidlo v garáži a případně zabezpečovačku přímo v motorce.
Čím víc bude chudejch,tím víc se bude krást.Vše nejde zabezpečit,nebo to stojí raketu.Pamatuju časy,kdy se na západě baráky a auta nezamykaly.
Jde to od 10 k 5ti.čím víc vlastníš tím víc utrácíš za ostrahu a pojistky až se Ti
to nakonec ani nevyplatí a skončíš se stihomamem.