Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Říjen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

Přihlášení moto ze Švýcarska
dusvla
Přidané 27.07.2013 19:41

Registrace: 12.07.13
Ahoj kluci,

prosím vás,potřebuju poradit. Koupil jsem Dakarku přitaženou ze Švýcar. Mám již povinné ručení, STK, plus jelikož taková verze byla první v ČR, tak přes Dekru mi zjišťovali ještě další data jako podklady pro velký techničák.... No, pak jsem šel na evidenci vozidel, aby mi vystavili papíry a tam jsem pohořel: Prý si musím zajistit originál (ne pouze kopii) JSD, což bych ještě pochopil, ale prý si musím zaplatit ještě překlad JSD ze švýcarštiny do češtiny - mají na to právo na úřadě? Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Další věc prý že ty doplněné data k technickým vlastnostem motorky, za které jsem platil Dekře, že si je musím nechat někde evidovat, či co... přišlo mi, že pán se mnou chce vyloženě vyje...t :-( Nevíte přesný postup a věci, které musím splnit, aby mi vydali papíry? Přišel jsem do této situace nevědomky a asi bych si to příště rozmyslel, už mně to přihlášení stálo hodně chechtáků .... :-(( předem moc díky za rady, teda hlavně s tím překladem... Lada

vevis
Přidané 27.07.2013 19:47

Moderátor
Registrace: 05.03.08
Jestli myslis 80 GS PD,tak prvni v CR urcite neni.Jednu ma treba Paji.Myslim,ze nejde o to,kolikata je dotazena do CR,ale spis o to,jestli ma v technicaku homologacni cislo.
Co obnasi ta Dekra by ti poradil Peacemaker.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!Frown

dusvla
Přidané 27.07.2013 19:58

Je to F 650 GS Dakar, právě je tam jen asi nějaká úprava, tak si homologaci vyžádali buhvi odkud, nicméně to mám a měl jsem za to, že ty doplněné informace je podklad pro tvorbu čistopisu OTP pro daný kus... :-/

killabees
Přidané 27.07.2013 19:59

Registrace: 03.06.13
Já mám Dakara taky ze Švýcarska, a papíry mě vyřizuje bazar. Ani Dekra se nemusela dělat, nějak to obešly, abych nemusel platit. V pondělí si jdu pro papíry. Evidenčku dělali po telefonu, nahlásil jsem rozměr pneu a typ motoru, a bylo to hotové. Smile Když jsem motorku kupoval, tak se mě ptali, jestli si zařídím papíry sám, nebo to mají udělat za mě, že to akorát bude déle trvat. Ještě že sem to tak udělal.
Upravil killabees dne 27.07.2013 20:00

Peacemaker
Přidané 27.07.2013 20:07

Registrace: 25.05.07
no tak to je divocina. ja se s urednim simlem uz taky nekolikrat potkal, ale vzdycky se to vyresilo.
co je JSD? to slysim prvne.
vypis z dekry je prave ten preklad vsech veci do cestiny, tak kua co by jeste chteli?

jinak co si pamatuju, uz je to prece jenom nejakej ten patek. musis udelat dovozovou technickou - tzn. najdou tvuj typ, vyjedou udaje, ktere se prave pisou do technicaku. kdyz neco nemaji, zazadas dekru, ta to doplni. pokud ne, musis zadat zastoupeni znacky v CR. pak mas vsechny udaje co jsou potreba. nejakou zvlastni registraci nechapu. ja mel teda jeste samozrejme z nemecka original technicak a odhlasku.

Dovi
Přidané 27.07.2013 20:08

Registrace: 15.10.09
dusvla napsal:
Ahoj kluci,

prosím vás,potřebuju poradit. Koupil jsem Dakarku přitaženou ze Švýcar.... No, pak jsem šel na evidenci vozidel, aby mi vystavili papíry a tam jsem pohořel: Prý si musím zajistit originál (ne pouze kopii) JSD, což bych ještě pochopil, ale prý si musím zaplatit ještě překlad JSD ze švýcarštiny do češtiny - mají na to právo na úřadě?

Český úředník občana zpravidla vždycky příjemně překvapí, nyní pro změnu švýcarštinou.

Asi má školu mjr. Terazkyho - v případě dovozu z USA by to byla američtina, z Rakouska asi rakouština a z Austrálie nejspíš australština...

jezek
Přidané 27.07.2013 20:19

Registrace: 05.11.08
JSD - jednotny správní doklad. Nahrazuje doklad o procleni. Proste jednoduse dodej celnici. Jinak ti radi s prihlasenim pomůžeme.... Wink

dusvla
Přidané 27.07.2013 20:31

mně to pravě přijde taky jako pěkna kok..tina podklady mam z dekry, STK taky OK, povinne ruceni taky mam ... original technicak mam taky, kupni smlouvu, odhlasku taky OK, prověření o tom, že to není čorka taky... važně musím dělat překlad JSD? Muže za mně zažádat o papíry někdo jiný? Třeba autobazarista?

doctorpepe
Přidané 27.07.2013 20:34

Registrace: 30.12.11
Na překlad celnice právo samozřejmě má, protože u nás je úřední jazyk čeština, né švýcarština :-)
A Dekra pouze dopní chybějící údaje pokud je má.

dusvla
Přidané 27.07.2013 20:39

Myslel jsem, že na JCD pouze zkontrolují pravost dokumentu a udané VIN. Ostatní je přeci zajímat nemůže...když to jednou celnice vystaví, vymáhání celného je pak uplně mimo ... to je už záležitost dovozce, kterému to bylo naúčtováno.

Dekra udaje doplnila,... mělo by jim to stačit...

asi tam zkusim poslat někoho protřelého. Ten asi bude zase muset mít moji plnou moc, což?

doctorpepe
Přidané 27.07.2013 21:06

Registrace: 30.12.11
Popravdě řečeno, nikdy sem nic překládat nepotřeboval, ale je možný, že tenhle papír ještě neviděl a není si jistej co to je, tak si ho radši nechá přeložit.

Plná moc potřeba je, když jde někdo za tebe.

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 80
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,733
Nejnovější člen: mikyjawak

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 3.62 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI