07 tam klidne dej.Albanii jsem objel uplne v klidu a muzes si pod cizinou vyhledat moje fotky at vidis kudy jsme jezdily.Nejaky indexi a rozmery tady resej bud teoretici nebo ti co na mitaskach nikdy nejeli.A duse tam nemam a jeste jsem nedofukoval.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
pravda, na gs s Mitas zkušenost nemam, ale ted tam mam tkc a sem max. spokojenej. V zatáčkách je dam na padák a když sem byl po oba válce v bahně, taky sem sem se vyhrabal.Zdají se mi stabilní i na rozbahněný cestě. Bál sem se mokrýho asfaltu, ale po pár km sem se přestal bát a bylo to v pohodě.
Ted pojedu do barcelony, tak tam dam tourance, co mam v garáži, ale pak tam rychle vratim tkc a koncem srpna na východ
Ale nejlíp ti to řekne Pepe, ten vo tom špekuloval celej sraz, tak snad na něco přišel
bacha tkc dost rychle ubejvaj:
adventure73-pardal napsal:
jedu do albanie... co by jste obuli vy?
Vloni jsme byl v Albánii s Karoo T vpředu a E-09 (Dakar) vzadu. Naprosto žádný problém. Dostatečná trakce v terénu a tato kombinace vydržela skoro 10 tis km. Akorát je potřeba dát pozor na velký šutry, protože je vzadu rozměr jen 140.
Letos tam jedu na Michelin Anakee. V Rumunsku se velmi ovědčily a pokud se nejede ve velkým blátě nebo po mokrý trávě tak se to dá zvládnout. Vynikající jsou ale na asfaltu a zejména na mokru nic lepšího asi není.
Jinak do terénu mám zatím nejlepší zkušenosti s Michelin Desert (21' a Karoo (17' - nikoliv však "T".
já sem smoc spokojenej vzadu s mitas 09 ale ten předekmě sere´,je strašně mělkej i jak onovej a ta guma moc nefunguje,na silnici to jde,ale v terenu nic moc,chová se v terenu jak touranska,asle ten zadek to je paráda,najedu na ní kolem 10tkm a to jezdim převážně naloženej,ńa silnici a i na vodě drží jak přibitá akorád pozor na to aby to vždy byl dakar,sem tam jednou omylem dal nedakarovou a ta byla strašná,na mokrym asfaltu to bylo šílený klouzala uplně jak na sněhu,ale zase vubec neubejvala,najels em na ní 4tkm a pak ji sundal protože se to vážně na mokru nedalo vubec udržet a po těch 4tkm ubyla jen o 2mm takže ta by vydržela snad 20tkm ale jezdit se na ní nedalo,ta směs byla nějaká děsně tvrdá,tak te´d dávám pořád jen dakar 09 a spokojenost nejviší,a dávám je taky bezduše a sem tam to prostě dofouknu alespoň tammam pořád čerstvej vzduch na předek přemejšlim že dám na dovolenou na ukrajinu a do rumunska 07,stejně žádnej brutal offroad nejezdíme a na polní cestyto stačí
nedavno jsem se taky rozmyslel co obout a suuup tedka mam na e07 pres 9000 km. neubyvaj, na _suche_ silnici nemam nejmensi problem. mam je s dusema. v "terenu" jsou rozhodne lepsi nez moje byvaly slike-tourancky, na par mist jsem s nima vyjel, kdyz uz jsem s sebou flaknul, tak kvuli tomu ze houby umim a ne kvuli gumam. po ukrajine jsem sice prohlasoval, ze priste jdu do e09, ale tedka nevim. posledni dobou jsem dost pojezdil po silnici a tam jsou fakt dobry (bez problemu pojezdim se sportkama, samozrejme do urcite rychlosti). za ty penize a vydrz - proste bezkonkurencni. to co jezdim s nima projedu, na nejaky velky kraveni nejsem a na to asi koupim jinej stroj. na druhou stranu, poslednich 14 dni jezdim porad v desti a to je teda hruza. citim se na motorce hrozne nesvuj a jedu hodne opatrne. sice mi tedka gumy neklouzly, ale jednou mi to provedly u vidne mozna na jinym asfaltu a plochou drahu rad teda nejezdim. po rovine nemam problem, v nejvetsim bozim dopusteni neni problem praskat po dalnici. jenomze pak prijdou krasny zatacky a ty muzes zadkem strihat kulatinu.
rozhodni se podle toho kudma tam pojedes, s kym tam pojedes a jak tam budete jezdit. e07 jsou dobry gumy, ale maj svy chyby. ty ale prebiji dalsi vlastnosti. ja na hrochovi e07 necham, podle me jeste 10k km daj naprosto bez problemu a pak se uvidi - treba dojde na ty e09.
no já zadek každopádně nechám 09 stou sem strašně spokojenej a když je potom potřeba vyject z nějakýho měkýho povrchu tak tě tlačí ta zadní guma uplně parádně,ale ten předek mě štve a proto tam dám 07 protože ta si myslim vydrží o hodně víc,já sem na tý přední 09 najel 6tisíc km a byla na zahození což je slabota
Peacemaker-no jede tam se mnou a Čízákem tak ti nevim co za gumky.Viky neres to a dej zadek 09 a predek TKC nebo Karoo.Na silnici jsou lepsi nez 07 a v terenu neni o cem mluvit.Ale 09 kup Dakar jak pise Shimi.
Fanosu, to jako vazne? Hehehe tak povinne pred spanim si poustet to znamy video ze Zakarpandy (jak je tam Cizak) a nebude resit gumy, ale vymenu cele motorky. Ne tak jako tady asi neni co resit, nazout urcite spunty. Vy tam asi nejedete presouvat se po silnici.