Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Říjen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře

Klim Badlands vs Companero
Airspeed
Přidané 14.08.2013 10:34

Registrace: 22.07.13
Rozhoduji se mezi temito komplety a byl bych rad za kazdou zkusenost uzivatelu. Nepiste prosim- hele kup si radeji to a to. Jde mi skutecne jen o tyto dva typy. DikyWink

Alda
Přidané 14.08.2013 10:45

Registrace: 20.10.07
Neverim, ze existuje nekdo, kdo si tyhle dve veci osobne vyzkousel a muze hodnotit.
Dozvis se max. to, co si muzes precist na netu.
Takze je to sazka do loterie, ja bych ale vsadil na Companero.

progranit
Přidané 14.08.2013 10:49

Registrace: 22.12.12
Mám KLIM Badlands a jsem MAXIMÁLNĚ spokojen.clap

Ventilace je dokonalá, i ve velkých vedrech hned při rozjezdu profoukne...

Skutečně nepromokne, jel jsem 4 dny ve velkých deštích a vše OK.
Jen kolem krku to není v silném dešti vymyšlené-potřeba šátku nebo límce.

Koupil bych znovu a neměnil bychthumbs up

Plně my vyhovuje, že v případě deště,jen zapneš zipy a jedeš dál, žádné oblékání nepromoku nebo druhé vrstvy(Companěro).
A když přestane pršet jen rozepneš (rozepneš za jízdy, zapnout na to se musí zastavit)
Vyzkoušeno v teplotách od -5 do 38°C

Airspeed
Přidané 14.08.2013 11:57

Jj jak pises,citim to podobne. Odpadnuti dalsi vrstvy je hodne silny argument yes

progranit
Přidané 14.08.2013 12:21

V podstatě jediný rozhodující...thumbs up
Je to o tom zda chceš nebo nechceš oblékat druhou vrstvu při nepřízni počasí ať už je myšlena zima nebo voda.
Kvalitou je to asi podobné, i když KLIM má pro prvního majitele doživotní záruku a Companěro, pokud se nemýlímhelpless, "jen" 10let

stepan
Přidané 14.08.2013 12:30

Registrace: 05.06.07
progranit napsal:
Ventilace je dokonalá, i ve velkých vedrech hned při rozjezdu profoukne...

Vyzkoušeno v teplotách od -5 do 38°C

Tak proč máš tady dres a né KLIM ? Nebo to nejsi ty ?

lh5.googleusercontent.com/-KWX9hcmQNOk/Ugj6jbjhiNI/AAAAAAAAXrc/JN_bUMfO2MQ/w637-h849-no/IMG_6052.JPG

http://kouzelnyzivot.cz
progranit
Přidané 14.08.2013 12:37

Jsem to já a mám KLIM kalhoty.
Když je hezky používám dresthumbs up
Ale nepromokavou bundu od KLIM (KLIM Stow Away ne Badlands) mam v topcase kdyby začalo pršet....
Komplet v Badlands jezdím když nevím jak bude....

Suky
Přidané 14.08.2013 13:00

Registrace: 08.05.12
Moje zkušenost říká trochu něco jiného - je to o tom mít možnost sundat přebytečnou vrstvu.
Jak je tam napevno GoreTex sebelepší větrací otvory to jen zlepší, ale nevyřeší. Nedejbože když musíš jet pomalu nebo zastavit.

Bratr měl v Maroku Klim (i když jen Dakar) a měli jste ho slyšet, jak proklínal ty, co to vychválili jako použitelné ve vedrech.

Samozřejmě, je to hlavně o tom, kde (v jakých teplotách) chceš jezdit... img14.rajce.idnes.cz/d1402/8/8041/8041350_c59b4c6cdd8c41534e065fa9307372f1/images/_9.jpg

TomasTT
Přidané 14.08.2013 13:06

Registrace: 15.03.07
Mám Klim Badlands a nahradil jsem tím předchozí Rukku AirRoad. Jsou to nesrovnatelné výrobky - úplně jiné zaměření. Ale vnitřek Companero je prakticky stejný jako ten Airoad. Hlavní výhoda Companera je možnost jezdit jen v té vnitřní části, rozhodně to je ve velkých vedrech komfortnější protože to fakt luftuje. Klim má skvělé větrání ale celoplošná totální prodyšnost AFT vždycky vyhraje, to je jasné.
Ale jak je střídavé počasí, tak trilaminát s bohatou ventilací nemá chybu.
Mohl jsem si koupit cokoliv co děláme a vybral jsem si Badlands protože:

- nemám rád převlíkání nebo oblíkání. Pak přemýšlím že jsem si měl vzít ty vložky, protože už poprchává a jestli nezastavit a naopak jestli nesundat ty věci do deště apod. S trilaminátem bez vložek a převleků je to jasný. Naučil jsem se za jízdy i zavírat otevřené ventilace téměř všude (kromě zad, tam to fakt nejde. Pod rukávy to nechávám obvykle otevřené v té horní části a zavírám to zespodu asi do poloviny. Kdyby byl mega liják, tak zastavím a zatáhnu to komplet, za jízdy to neumím.

- D3O (+ hrudní D. Corning) jsou pohodlnější než Knox v Companeru a tohle oblečení nemám na enduro ježdění, takže nepotřebuju offroad hardshell chrániče. Navíc jsou třeba na kolenách posuvné do stran a protože mám problém s jedním kolenem, kde mě pekelně bolí když na něj v určitém bodě něco delší dobu tlačí, tak je to skvělá věc, protože si ten chránič o kousek pootočím do strany. U jiných výrobců jsem tuhle možnost neviděl.

- vnější materiál je na víc než 50% bundy z kevlarem vyztuženého trilaminátu Armacor. To je rozhodně pevnější a odolnější trilaminát než ten "obyčejný" hladký. Taky je dražší.

- naprosto mi vyhovuje ten volný střih zejména kalhot. Mám podobný kalhoty i na enduro (FOX) a na lyžování a vyhovuje mi to víc, než ty klasický střihy

Nevýhody:
- límeček (co psal Progranit). Je těžký mít cokoliv jiného když člověk předtím několik let jezdil s Rukkou, která má dokonalé neoprenové límečky za které fakt nikdy nefouká. U Badlands se dá vzadu stáhnout ale to nejde za jízdy nebo já to nedovedu

- kapsy na kalhotách jsou podle mě blbý. Radši bych cargo kapsy (na trilaminátech jsem je nikdy ale neviděl). Několikrát jsem strčil něco do díry na větrání místo do kalhot. Naštěstí ty věci spadnou do nohavice kde to je zašitý a neztratí se.

- zvykl jsem si na neklouzavý materiál na zadku na kalhotách co má Rukka (nebo u companera ty protiskluzové pásky). Mohli by je tam dávat taky. Chybí mi.

- kšandy u rukky ani nevím že tam jsou, u companera i u klimu mě tlačí v těch místech, kde jsou druky. suchý zipy u rukky jsou lepší systém

Jinak jsem z Badlands nadšený a nemám důvod měnit. Hlavně mě to zlepšilo ty pocity když člověk jede někde a vidí že jede do deště, tak naprosto odpadá to rozhodování jestli převlíkat nebo ne. Prostě jen kontrola jestli mám zavřené zipy a to je všechno. Pro mě zásadní věc.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
TomasTT
Přidané 14.08.2013 13:12

Registrace: 15.03.07
Suky napsal:
Moje zkušenost říká trochu něco jiného - je to o tom mít možnost sundat přebytečnou vrstvu.
Jak je tam napevno GoreTex sebelepší větrací otvory to jen zlepší, ale nevyřeší. Nedejbože když musíš jet pomalu nebo zastavit.

Bratr měl v Maroku Klim (i když jen Dakar) a měli jste ho slyšet, jak proklínal ty, co to vychválili jako použitelné ve vedrech.

Dokud nevyzkoušíš oblečení, které má fakt obrovské díry na větrání přímo na tělo, tak to nepochopíš. Měl jsem tři trilaminátové komplety od roku 2000 - BMW StreetGuard, Rukka R-Star a teď ten Klim. U Badlands nemám potřebu nic sundávat a jel jsem s tím skoro 3 týdny v Maroku kde teploty byly permanentně nad +30C a v poušti nad +40C.
Konkrétně u těch kalhot Dakar, co bys asi chtěl ještě sundávat? Tam není žádný Goretex. je to jen látka a pod ní nic. Oproti běžným enduro kalhotám tam je velký boční větrák, neviděl jsem u žádných jiných (kromě modelu Baja) nic lepšího. Baja jsou pochopitelně vzdušnější ale taky nejsou tak pevné při pádu. Předpokládám, že by bratr nadával i kdyby jel v džínách - prostě když stojíš a je 40 ve stínu, tak je fuk co máš na sobě a bude ti horko. Bude ti vedro i když budeš mít na sobě jen dres.

P. S. Opravdu pokud nemáš hadry z AFT cordury nebo nějaké síťované látky, tak i jen obyčejná Cordura ti bude v horku připadat jako neprodyšná a taky že je. Ale tím, že si člověk vezme černou barvu, to moc nevylepší. Ty kalhoty Dakar se dělají a prodávají v úplně světle šedé a třeba do Maroka bych o tom vůbec nepřemýšlel. Měl jsem tam černé kalhoty a bundu ze 100% AFT cordury a bylo to použitelný jen když člověk jede. Jakmile zastavíš, tak ta černá se rozpaluje opravdu příšerně.
Myslím, že mu těžko někdo někde doporučoval do horka černou barvu - bez ohledu na to, kde to kupoval. I ty kalhoty Baja, které mají obrovské síťované plochy budou v černé verzi v horku nesnesitelné.
Upravil TomasTT dne 14.08.2013 13:17
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
omar71
Přidané 20.08.2013 21:21

Registrace: 07.10.11
Presne tohle sem resil dost dlouho, chtel sem k superprodysny RUKA neco kde nebudu muset v nepredvidatelnym pocasi zastavovat oblikat prevlikat atd. Nakonec i na zaklade tohodle vlakna, navsteve v TT. a predvedeni a vykladu od Tomase sem se rohhodl pro Klim. Jeste posledni otaznik jestli mi presne sedne vybrana velikost bundy ktera ma dorazit. Pokud ano jdu do toho.

Airspeed
Přidané 20.08.2013 21:28

Kalhoty už mám doma a absolvoval jsem v nich Polsko a nemůžu si je vynachvalit. Bunda dorazí tento týden. A jak pises predvadecka v Tomasove podání neměla chybu. Takto si představuji zákaznicky servisclap
Upravil Airspeed dne 20.08.2013 21:37

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Doplňky pro motorkáře :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 39
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,713
Nejnovější člen: patrin

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.17 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI