Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Říjen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 1 z 2:   1    2  

Děje se vám to taky?
Macek01
Přidané 23.08.2013 22:25

Registrace: 22.08.13
Ahoj všem, jsem tu nový, protože jsem vlastníkem BMW 1200 GS Adventure teprve 14 dní a po všech předešlích motorkách pomalu všech kategorí musím říct, že po ujetí prvních cca 2500 km jsem neskutečně spokojenej. Tahle motorka je prostě bomba a hlavně má duši (psát všechny kladný pocity by bylo na dlouho a negativní nemam). Mám jednu otázku, nevim jestli se vám to děje taky, ale potkávam dost kolegů motorkářů a poměrně dost jich ani neodpoví na mávnutíSad.Přitom když jsem jezdil na svojí předešlí motorce (stavba VS 1400) tak všichni mávali jak na prvního máje. Jinak díky za tohle fórum, který mi při senamování se s novou mášou moc pomohlo.
Upravil Macek01 dne 23.08.2013 22:52

VojtechPolicky
Děje se vám to taky?
Přidané 23.08.2013 22:29

Registrace: 12.04.12
Víš, ono to je asi tím, že dneska na motorce jezdí pomalu každý bambulín. Neví o čme to ježdění je. Jenom jezdí aby nevím co. A tak ani neví že pozdravit je normální né li morální povinnost. Řešili jsme to tu. já se snažím zdravit každého, ale někdy, někdy si říkám proč to vlastně dělám, když ani neodpoví.

Jinak vítej :-)
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...

Teda až na motorky !thumbs up

Jarys
Děje se vám to taky?
Přidané 23.08.2013 22:32

Registrace: 10.12.10
něco málo o tom zdravení je tady http://www.bmwgs....ost_336210
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě dalekoSmile

http://jarys73.rajce.idnes.cz/
lukiorava
Děje se vám to taky?
Přidané 23.08.2013 22:33

Registrace: 04.06.13
Stáva sa to dosť často asi každému ja mám pocit že nás bavorakov berú ako snobou a zbohatlikov. Keby ale vedeli koľko znas je zadlzenych až po usi tak by to asi braly inak. Ale nie je nič lepsie ako stretnúť partu bavorakov.

Macek01
Děje se vám to taky?
Přidané 23.08.2013 22:37

Asi máš pravdu, ale nevim co je na staršim bavorakovi snobáckýho, mě to uplně zarazilo, ještě před třemi týdny sem se moh na svym Intruderu cestou do Českýho Krumlova umávat a teď snad jen každej třetí a já zdravim i skůtraře, protože se mi zdá, že je to dycky děsně potěší Grin
Upravil Macek01 dne 23.08.2013 22:38

schrek
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 00:29

Registrace: 24.08.10
no me se to stava jen ojedinele ze me nezdravi
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček Smile

http://
kim
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 08:08

Registrace: 12.10.08
Je to tak. Když jsem jezdil na MZ, Hondě,tak ti co jezdili na BMW zvedli ruku k odpovědi na pozdrav vyjímečně (to nemluvím o pozdravu jako první),uživatelé ostatních motorek zdraví v průměru normálně a čopráci ti si to vyloženě užívajíGrin ,začal jsem jezdit na dakaru a ejhle už to bylo lepší co jezdím na 800ce tak zdraví všichni baworáci jak diví když vidí dvojsvětlo a je jistota že je to bmw. Vyplývá mi z toho určitý snobizmus ,,přece já bohatý ,,baworákysta" nebudu zdravit socku na japonci nebo na čopříku" Takže není se čemu divit že ti ostatní když vidí okufrovanou BMW tak raděj nezdraví protože tuší že ten ,,napapanej" pantáta jim stejně neodpoví.
Já osobně nemám problém pozdravit kakohokoli (pokud to nevadí přiřízení)

Dovi
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 08:17

Registrace: 15.10.09
VojtechPolicky napsal:
dneska na motorce jezdí pomalu každý bambulín. Neví o čme to ježdění je. Jenom jezdí aby nevím co. A tak ani neví že pozdravit je normální né li morální povinnost.

1.
Jo, dneska si každej "bambulín" dovolí koupit motorku, která je přece vyhražena jen pro nás vyvolené nebambulíny. Strašná drzost, co si ti lidi dneska dovolujou.

2.
Koupí si motorku a "jenom" jezdí aby nevím co?

No nejspíš aby se projeli nebo někam dojeli, ne aby mohli nebo dokonce museli zdravit nebambulíny.

3.
Zdravit není žádná povinnost, ale pouze slušnost, samozřejmě pokud to není pro nikoho obtěžující.
Povinnost je ale na slušný pozdrav odpovědět.

_______

Já třeba na motorce rád a i jako první a klidně i jako starší pozdravím osamělého cykloturistu nebo manžele či rodinu s malými dětmi při míjení face to face, na opuštěném místě, nebo při cestě pěšky se usměju na člověka, kterého potkám a pozdravíme se.

Ale nezdravím davy lidí ve městě, nezdravím spousty projíždějících aut a postupně se učím (snažím se odvykat - ale jde to těžko, zvyk je železná košile) NEZDRAVIT JAKO PRVNÍ už ani ty dnešní spousty motorek - je toho často tolik, že je to už spíš obtěžující a proto neupřímné (z povinnosti).

Biker755
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 08:18

Registrace: 26.08.10
A nebo je to tím,že motocykl už není nic extra, je to běžný dopravní prostředek.Například Německo,Itálie,Francie atd.Tam by se museli uzdravit,tak prostě nezdraví.Prostě motocykl vnímáme jako naprosto běžnou věc.Raději bych uvítal jiný přístup automobilistů vůči motorkářům.Například v zemích výše uvedených je na prosto běžné,že pokud to jde,najedu ke krajnici a pouštím motocykl.Bohužel u Nás je to tak,pokud nemohu jet já,tak nikdo.Ale zpět k tématu,zdravím a pokud někdo na pozdrav neodpoví,tak za to nikoho neodsuzuji.Někdo jezdí rád solo,někdo raději ve skupině.Prostě každému,jak je libo.
Dum spiro,spero.

paulik78
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 08:31

Registrace: 22.08.07
Biker755clap
Já nezdravím. Pozdravím BMW - kolega, fanda značky. Když je hezký den, kdy jezdí všichni, tak bych se uzdravil. A já se jedu projet, není to společenská událost. Je to přesně proto, co píše Biker755. Motorek je prostě už hodně.
Když jedu na Grossglockner, musel bych celou cestu nahoru a dolu řídit jednou rukou, abych mohl zdravit. Jak to řešíte vy, co striktně zdravíte...? Každý tam určitě jednou byl...
Rozhodně ale vždy odpovím na pozdrav jawce, čezetě, mz-tě, veteránům a všem, kdo v dnešní elektronické době provozují stále tyhle stroje.

Takže, pokud někoho nepozdravím, není to nic osobního. Vím o vás.

Ivan
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 08:40

Registrace: 10.02.07
Je to tak, i já už nezdravím každého, to bych se fakt uzdravil, třeba teď na dovolené jsem se zařekl, že budu zdravit jen BMW a pak jsem to zúžil jen na GS... Když jsem před 35 lety jezdil windsurfing, prkna jsme si dělali a když jsme se na rybníku náhodou potkali s jiným prknem, hned z toho bylo kamarádství. Pak se na rybníku potkávalo čím dál víc lidí, už se za jízdy jen pozdravilo a dnes už skoro ani to ne. Tady je to stejné, i když mám pocit, že mě zdraví stále hodně lidí. Já si už někdy vybírám - BMW, zajímavé motorky, veterány a určitě pozdravím skalní fandy, co třeba jedou na dovolenou na obáglované Jawce nebo Stadionu.

MichalD
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 08:41

Registrace: 11.07.13
Borci, a to ještě spousta z Vás nebydlí v Brně kde je teď MOTO GP!!!! To abych si přilepil nějakou umělou ruku Shock 3000 motorek kolem místa bydliště...... Grin

všude dobře, s kávou nejlíp

Macek01
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 10:35

Máte pravdu, že občas je zdraveního až moc, ale pozitivní je, že jsem včera potkal dva týpky na GS a pozdravili jsme se i s ?směvem, potom jsem je potkal na odpočívadle a hned se se mnou dali do řeči. Takže asi už budu spíš jako první dál zdravit nebambulíny, mávajicí dětska a hlavně příznivce značky. Ta závist tam asi bude, po přečtení pár diskusí pod články o GS se to potvrzuje, ale to neni o penězích, ale o tom, že my bodnem prstem do mapy a jedem :-) a bambulíni hledaj podle toho, jestli je tam dobrá cesta, aby je nebolela p...l Grin.

pavelgs
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 11:00

Registrace: 03.10.07
Já to napíšu z pohledu člověka,který od značky BMW odešel před cca 3 lety (předtím 2x BMW:K100 a GS1150) .
V době,kdy jsem si koupil první BMW se kolem téhle značky pohybovali v drtivé převaze lidé,kteří byli dlouhodobě velcí fandové značky.Značka neprodukovala designově nijak oslnivé modely a tak se jim vyhýbala skupina lidí,které dnes nazývám "pozéry".Bohužel,zlom nastal s příchodem koukatelného modelu GS1200 a speciálně GSA1200.V tu dobu se na nich začali objevovat lidi,kterým bych ne že nepodal ruku,ale dost bych se ošíval,kdybych s nimi musel vydržet v jedné místnosti.Neříkám,že je to 100% pravidlo,ale je to dost vysoké číslo.Dost vysoké na to,aby se za pravidlo dalo považovat.
Že mi někdo s BMW neodmávnul,když jsem jezdil na KTM LC8 bych ještě pochopil Grin,ale teď, když dočasně sedlám Africa Twin,projevila se ta nabubřelost majitelů BMW v plné parádě.Ne že bych tím utrpěl nějaký šrám na duši a potrpěl si na to mávání,ale jen zakroutím hlavou a říkám si,kde jsou ty časy pohodových lidí,které jsem dřív potkával.....helpless

Omlovám se všem normálním lidem,kteří nemají tuhle značku za prodloužení svého bůhvíčeho,ale tak se to opravdu jeví lidem "zvenku" .
Shodou okolností se tohle téma nedávno probíralo po jedné off vyjížďce s lidma sedlající různé značky a tohodle fenoménu si všimli taky,takže na tom asi opravdu něco bude....Wink
Hlavně žádný flame prosím.Shock Jde jen o pohled zvenčí....

PS:Sem už chodím jen z nostalgie,nebo spíš ze zvyku.....
Upravil pavelgs dne 24.08.2013 11:01

Spitfire
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 11:07

Registrace: 05.06.12
Když jsem jezdíval na MZetě tak pro mě byl svátek, když mě pozdravila 'velká' motorka. Takže všechny menší historičtější motorky zdravím rád. Ale například včera jsem neměl moc náladu na zdravení, tak jsem zdravil jen ty co pozdravili první. Jinak se snažím zdravit tak nějak všechny krom skutrystů v žabkách.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90

Simax
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 11:31

Registrace: 15.08.12
To je asi běžný jev. Pravda je, že když jsem jezdil na 1200 GS, připadlo mi, že mě zdraví všichni (asi to byla jediná motorka úměrná mé velikosti Grin ).

Teď když (doufám, že pouze přechodně) BMW nemám a jezdím mj. na staré hrůze - TDM 850, stane se mi občas, že mě právě někdo na velkém GS na pozdrav neodpoví ... je to těžko, je fakt, že když vyjedu o víkendu z města na hlavní tah a v průběhu 2 minut potkám 10 motorek, docela mě to zdravení začíná štvát, ale zdravím, beru, že to k tomu prostě patří ... podobně jako když jedu svojí Alfou Romeo, alfisti se také zdraví thumbs up

Macek01
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 12:12

Díky všem za komentáře, je vidět, že je to prostě o lidech. No když to tak čtu, tak budu zdravit dál rád každýho, bez ohledu na to co má. Jde o to, že jsem jako mnoho z vás začínal na pinckovi, 350tce atd. Pro mě je každá motorka dobrá a pokuď jsou na ní svý majitelé hrdí, tak tím líp. Já si bez motorky život představit neumim a vyhraňování se vůči značkám nesnášim. Dyť i mladej kluk, kterej má něco s Číny je kluk, kterej má prostě radost, že něco má a hanit mu to nebudu. Tak hodně štěsti všem a ro doma i na cestách ;-)
Upravil Macek01 dne 24.08.2013 12:15

Biker755
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 12:20

Registrace: 26.08.10
pavelgs napsal:
Já to napíšu z pohledu člověka,který od značky BMW odešel před cca 3 lety (předtím 2x BMW:K100 a GS1150) .
V době,kdy jsem si koupil první BMW se kolem téhle značky pohybovali v drtivé převaze lidé,kteří byli dlouhodobě velcí fandové značky.Značka neprodukovala designově nijak oslnivé modely a tak se jim vyhýbala skupina lidí,které dnes nazývám "pozéry".Bohužel,zlom nastal s příchodem koukatelného modelu GS1200 a speciálně GSA1200.V tu dobu se na nich začali objevovat lidi,kterým bych ne že nepodal ruku,ale dost bych se ošíval,kdybych s nimi musel vydržet v jedné místnosti.Neříkám,že je to 100% pravidlo,ale je to dost vysoké číslo.Dost vysoké na to,aby se za pravidlo dalo považovat.
Že mi někdo s BMW neodmávnul,když jsem jezdil na KTM LC8 bych ještě pochopil Grin,ale teď, když dočasně sedlám Africa Twin,projevila se ta nabubřelost majitelů BMW v plné parádě.Ne že bych tím utrpěl nějaký šrám na duši a potrpěl si na to mávání,ale jen zakroutím hlavou a říkám si,kde jsou ty časy pohodových lidí,které jsem dřív potkával.....helpless

Omlovám se všem normálním lidem,kteří nemají tuhle značku za prodloužení svého bůhvíčeho,ale tak se to opravdu jeví lidem "zvenku" .
Shodou okolností se tohle téma nedávno probíralo po jedné off vyjížďce s lidma sedlající různé značky a tohodle fenoménu si všimli taky,takže na tom asi opravdu něco bude....Wink
Hlavně žádný flame prosím.Shock Jde jen o pohled zvenčí....

PS:Sem už chodím jen z nostalgie,nebo spíš ze zvyku.....

Ono je to dvousečná zbraň,někteří se mezi Námi najdou,jak dát na odiv jak jsem bohatý,ale tak hrozné to zase není.Tak devadesát devět procent z Nás majitelů BMW jsou pohodáři.Naopak ,někdy se mi stane,že jsem na zahrádce v restauraci,přijede partička motorkářů na jiných značkách a dělají jako že tam nikdo není,ani nepozdraví.Když se zvednu a zeptám se ,zdali mohu přisednout a nemají nic proti,tak najednou je vše v pohodě a hovoříme.Ale vsadím se,že kdybych je neoslovil první já,tak si budou myslet,že jsem nadutec na BMW.Takže chce to rozum do hrsti a chovat naprosto normálně a neposuzovat podle toho na čem jezdím.Důležité je jak se k sobě chováme.Používejte vlastní rozum a nenechte se ovlivňovat lidmi,kterým závist nedovoluje dívat se na věci objektivně a s nadhledem.
Dum spiro,spero.

pavelgs
Děje se vám to taky?
Přidané 24.08.2013 13:29

Registrace: 03.10.07
Biker755 napsal:

Ono je to dvousečná zbraň,někteří se mezi Námi najdou,jak dát na odiv jak jsem bohatý,ale tak hrozné to zase není.Tak devadesát devět procent z Nás majitelů BMW jsou pohodáři.Naopak ,někdy se mi stane,že jsem na zahrádce v restauraci,přijede partička motorkářů na jiných značkách a dělají jako že tam nikdo není,ani nepozdraví.Když se zvednu a zeptám se ,zdali mohu přisednout a nemají nic proti,tak najednou je vše v pohodě a hovoříme.Ale vsadím se,že kdybych je neoslovil první já,tak si budou myslet,že jsem nadutec na BMW.Takže chce to rozum do hrsti a chovat naprosto normálně a neposuzovat podle toho na čem jezdím.Důležité je jak se k sobě chováme.Používejte vlastní rozum a nenechte se ovlivňovat lidmi,kterým závist nedovoluje dívat se na věci objektivně a s nadhledem.

O závisti to až tak není.Mnohdy není ani co závidět..Grin (vtip),ale reakce lidí jdou ruku v ruce se zkušenostma,protože když dlouhodobě potkáváš kvanta nabobů na BMW,tak časem kohokoliv na téhle značce,nebo typu prostě přestaneš brát jako součást nějaké "kultury",ale jen jako existence,které chtě nechtě potkávám.
Aby nedošlo k mýlce.Mám přátele i na BMW a problém s nimi nemám,ale ty znám už z dob dávno minulých a jsou to opravdu BMW srdcaři,což i já,který tuhle značku už nemusí,dovedu ocenit.

MotoPaja
Děje se vám to taky?
Přidané 26.08.2013 14:53

Registrace: 29.07.08
Já myslím, že to je dost o té naší hezké české malomyslnosti. Jakmile má někdo BMW nebo Mercedes tak je to divný, je to nějakej **** nebo **** co si něco hojí. Pravda je, že když člověk jede na Lipno většina BMW ho nepozdraví. Protože to jsou rakušáci nebo němci a prostě nezdraví. Zdraví občas někdo a ještě obvykle jen taky BMW.
Ale u nás už tím, že člověk má BMW je prostě jasný, že to není v pořádku. Když si někdo koupí VFR1200 je to pěkná motorka. Když si za stejný peníze koupí R1200 RT je to zbohatlík co si něco léčí. Potažmo když si koupí R1200 GS je to pozér, protože s tím stejně jezdí jen machrovat po silnici (nevím co je špatnýho na tom když někdo jezdí s GS po silnici nebo s LT po šotolině). Typickou ukázkou je můj kamarád. Co mám BMW tak jsem zásadně "z*urvenej milionář" o BMW se zásadně vyjadřuje, že to je zemedělskej stroj a traktor. Proč? To nevím, ale tipuju, že hlavní důvod je ten, že on to (na to) nemá. A dost podobný je to u aut. Když někomu praskne pružina na Felicii tak se vymění, když by mě praskla na BMW tak věřím, že to budu poslouchat tak 5 let jakej to je drahej a nespolehlivej krám Smile
Jinak k tomu zdravení - BMW zdravím srdečně, odpovídám všem (kromě lidí co jedou na dálkový), ale když mě někdo pozdraví zvednutím jednoho prstu těsně než se mineme, tak to jen než já zpracuju, že mě zdravil jsem od něj 100m Smile
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?

Strana 1 z 2:   1    2  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 71
Členové on-line: 1
Pivos

Registrováno: 8,733
Nejnovější člen: mikyjawak

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.31 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI