... tak by mě zajímalo jak rychle valíte po dálnici, když je před váma cca 1000 km přesun ? když jedu cca 140 km/h tak motor točí 5-5,5t a tak nějak subjektivně mám pocit, že to pro něj nejsou ideální otáčky na dlouhou štreku ..
(ch)stepan
Docela zajmavý téma, mám podobný pocit, že cca 4,5 - 5 tis otáček není ono, takže já jezdím 120 kmh, což je těsně pod tím, rychlost nad 150 mě dost unavuje a vyčerpává, takže ve výsledku ujedu míň, než při 120 kmh
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
zatim jsem vzdycky jezdil v parte s coprakami atd. takze jsme po dalnici jezdili tak do 120 kmlh a to bylo tak na pohodu. kdyz jsem jel sam, tak jsem zkusil jet cca 140-150 kmlh, ale po chvili jsem se stejne pristihl, ze jsem to nechal spadnout na tech 120 ...
kdyz jedete tech cca 160 kmlh, nemate pocit, ze ten motor toci tak trochu pres caru ..
jo, kratkodobe to je v poho, ale drzet to tak treba cely den ?
a to nemluvim o tom naporovem vetru ....
Upravil chstepan dne 07.10.2013 19:18
(ch)stepan
Když jsem se potřeboval přesunout v roce 2011 z Pelješacu domů, cca 1350, chtěl jsem to zvládnout za jeden den. Když jsem najel v HR na dálnici, nasadil jsem 180 a celou dálnici jsem to tam tak nějak držel, spotřeba se vyšplhala na 8,5/100 km. V Rakousku už jsem byl hodnej a jel do 150. Jinak na dálnicích jezdím do Těch 150.
Tohle je fotka, když jsem zpomalil kvůli fotce tachometru, spotřeba je vidět.RAJČE
Upravil Stewe dne 07.10.2013 19:18
GSA 1250 Rallye 2024
Stewe napsal:
Když jsem se potřeboval přesunout v roce 2011 z Pelješacu domů, cca 1350, chtěl jsem to zvládnout za jeden den. Když jsem najel v HR na dálnici, nasadil jsem 180 a celou dálnkci jsem to tam tak nějak držel, spotřeba se vyšplhala na 8,5/100 km. V Rakousku už jsem byl hodnej a jel do 150. Jinak na dálnicích jezdím do Těch 150.
Tohle je fotka, když jsem zpomalil kvůli fotce tachometru, spotřeba je vidět.RAJČE
ja se ted vracel z černý hory, srbsko madarsko porad 170 , pěkny bylo když mě v asi 150 předjižděli v madarsku policajti s RS Octavkou, jenom se usmal palec nahoru a nechali me bejt :-), 10 kilaku na to mě došell benzin, blbne mi palivoměr, tak to jezdim podle navigace kde se daj nastavit ujetý kilometry a upozornění, bohužel jsem si to před tim nechtěně vynuloval aniž bych tankoval , naštěstí sem měl s sebou 2 litrovej kanystřík a modlil sem se aby někde byla benzinka ....
Stewe napsal:
Když jsem se potřeboval přesunout v roce 2011 z Pelješacu domů, cca 1350, chtěl jsem to zvládnout za jeden den. Když jsem najel v HR na dálnici, nasadil jsem 180 a celou dálnici jsem to tam tak nějak držel, spotřeba se vyšplhala na 8,5/100 km. V Rakousku už jsem byl hodnej a jel do 150. Jinak na dálnicích jezdím do Těch 150.
když jsem koncem září jel do Skotska, tak jsem na německý dálnici vyzkoušel, kolik mi to dá plně nabalený a dalo mi to 190 kmh, víc ani ň - tak nechápu jak jde nasadit 180 ..... a nebo to mám rozbitý
Stewe napsal:
když jsem koncem září jel do Skotska, tak jsem na německý dálnici vyzkoušel, kolik mi to dá plně nabalený a dalo mi to 190 kmh, víc ani ň - tak nechápu jak jde nasadit 180 ..... a nebo to mám rozbitý
Z kuframa udělám v pohodě 205 tak to máš asi rozbitý
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Stewe napsal:
Z kuframa udělám v pohodě 205 tak to máš asi rozbitý
Jezdím dost naloženej a já sám bez hadrů mám 105 kg, tak jestli to nebude tím )
Tom_P přiložený následující obrázek:
[188.41Kb]
Upravil Tom_P dne 07.10.2013 19:38
Dálniční přesuny jezdím podle okolností - když nespěchám, tak okolo 140km/h. Když spěchám, tak klidně co dovolí situace - třeba i těch 200km/h. Kolikrát, když jedu nějaký přesun, tak mě spíš unaví pomalejší monotónní tempo. Když tato situace přijde, tak to pak třeba několik kilometrů držím na 180 - 190km/h, a pak si zase zvolním třeba na 140km/h.
Ale ono tak kolikrát jedu i na nějaký pěkný "státovce 1.třídy" Jinak se snažím dálnicím vyhnout jak to jen jde.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tonda napsal:
Dálniční přesuny jezdím podle okolností - když nespěchám, tak okolo 140km/h. Když spěchám, tak klidně co dovolí situace - třeba i těch 200km/h. Kolikrát, když jedu nějaký přesun, tak mě spíš unaví pomalejší monotónní tempo. Když tato situace přijde, tak to pak třeba několik kilometrů držím na 180 - 190km/h, a pak si zase zvolním třeba na 140km/h.
Ale ono tak kolikrát jedu i na nějaký pěkný "státovce 1.třídy" Jinak se snažím dálnicím vyhnout jak to jen jde.
.... nevadi to motoru ... drzet tech 160-170 treba 5 hodin v kuse ?
(ch)stepan
chstepan - nikdy jsem tak dlouho po dálnici takovým tempem nejel. Jak jsem psal - tempo střídám. Třeba 20-30 km (podle situace v provozu) jedu rychleji, a pak třeba zvolním na 140 - 150km/h. A maximálně za dvě hodiny si stejně na 10-15 minut zastavím, jelikož nejsem masochista, potřebuju se napít, najíst, vyčůrat, porovnat kosti atd.
Upravil Tonda dne 07.10.2013 19:55
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tom_P napsal:Jezdím dost naloženej a já sám bez hadrů mám 105 kg, tak jestli to nebude tím
Zapomněl jsem napsat, že to bylo ve dvou a v plné polní.
Ty 200+km/h (tachometrový) to taky naložený jede.
Někdy si říkám, že bych si měl k bawci koupit sporta, abych ho tak moc nehonil a nebrousil v zatáčkách.
Upravil Stewe dne 07.10.2013 20:03
GSA 1250 Rallye 2024