Zdravím,
letos jsem byl s tou mojí kočkou na výletě v ALbánii. Cestou se mi několikrát stalo, že pozdě reagovaly brzdy. Zejména při ostřejší jízdě se stane, že šmahem zmáčknu brzdu a ono chvilku nic a pak to náhle prudce zabrzdí. Nebo musím zmáčknout podruhé.
Měnil jsem kapalinu a pěkně jsem to všechno odvzdušnil. Celý proces jsem pro jistotu dělal 2x, ale bez nějakého systému. Třeba že nejdřív se musí toto a pak tamto atd. Brzdy jsou dual s posilovači.
Nedokážu teď přesně říct, jestli to dělala i předtím. Ale je to dosto nebezpečné.
Dokázal by mi někdo pls poradit, jak se má přesně postupovat pěkně krok za krokem?
Jak se má postupovat píšou v servisním manuálu k EVO brzdám. Potažmo tady se to rozebíralo nesčetněkrát (ale někdy se tu psal obrácený postup, takže bych spíš věřil tomu manuálu). Dá se to najít jako servisní manuál EVO RT (je to pro RT, R atd. ale brzdy jsou stejný)
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Podle popisu mi přijde, že špatně reaguje spínač na páčce - zároveň rozsvěcuje brzdové světlo a aktivuje posilovač.
Bez posilovače to pak brzdí, jako když nebrzdí, což napovídá, že posilovač naskočí pozdě, až zareaguje spínač.
Zkus testnout, posilovač musí začít vrčet, sotva se lehce dotkneš páčky (stlačení o pár milimetrů).
Bez posilovače to pak brzdí, jako když nebrzdí, což napovídá, že posilovač naskočí pozdě, až zareaguje spínač.
Zkus testnout, posilovač musí začít vrčet, sotva se lehce dotkneš páčky (stlačení o pár milimetrů).
Dobroš, zkusím nejprve ten spínač. Přepokládám, že je jen jeden, který zároveň rozsvicuje zadní světlo. A nemohl by to být třeba také narušený drát od toho spínače?
Jeden je na páčce na řidítkách - druhý na pedálu u stupačky.
Při zmáčknutí páčky na řidítkách "vrčí" posilovač víc - aktivuje oba dva okruhy brzd (přední i zadní), pedál aktivuje pouze zadní.
Jestli si dobře pamatuji, tak spínače jsou u verze s posilovačem rozpínací, tj. v případě přerušení kabelu by brzdy zůstaly viset v nouzovém režimu a blikala by rychle kontrolka.