Na podzim mi vletěl pod nádrž nějaký opeřenec a dost se tam rozmázl no, a když je ta zima tak chci demontovat nádrž a vyčistit to tam.
Předpokládám, že nádrž tam drží na čtyřech bočních šroubech plus musím oddělat hadičky a konektory s čerpadla. Je tam ještě něco na co si mám dát pozor nebo co ještě odpojit? Když nádrž nasadím spět a zapojím, bude vše fungovat nebo je potřeba odvzdušňovat systém případně napojit na diagnostiku? Dík.
p.s. jedná se o R1200GSA rok 2011.
Upravil sloon dne 06.12.2013 22:00
Je potřeba to jen pořádně odstrojit a pak už to drží jen na dvou šroubech. Jo jediný na co bacha tak si vyndej sací šnorchl. Vždycky na to zapomenu a pak se divim jaktože se jí nechce ven
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Musis sundat ty dva bocni plasty jak na jich jsou znaky pak povolit ty hlinikove boky vyndat chobot sani zanim je hadicka odvzdusneni pak ty dve na rychlospojky dva konektory cedpadla a mereni benzinu dva sroubky co drzi u predniho zobaku a nakonec hlavni srouby co xrzi nadrz a hura s ni dolu.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Musis sundat ty dva bocni plasty jak na jich jsou znaky pak povolit ty hlinikove boky vyndat chobot sani zanim je hadicka odvzdusneni pak ty dve na rychlospojky dva konektory cedpadla a mereni benzinu dva sroubky co drzi u predniho zobaku a nakonec hlavni srouby co xrzi nadrz a hura s ni dolu.
A po zpětné montáži normál nastartuju a vše bude funkční nebo je potřeba diagnostika?
Uplnd stejne a kdyz nezapnes klicek nebude tam zadna chyba ale i normalne vse cbunguje i stou chybou neboj sundej to dolu neboj se niceho.
Sundas nandas a porad pojede
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Rád bych se zeptal na jeden detail:
když jsem vyšrouboval to plastové vnitřní plnící hrdlo (GSA/2008), zjistil jsem, že odvzdušňovací otvor je vybavený ventilem se závažíčkem reagujícím na pohyb dopředu a dozadu (tedy zrychlování a brzdění)-uzavírá se. K čemu to slouží? (aby tudy nevytékal benzín při plné nádrži při zrychlování/brzdění?)
Díky, D.
Upravil Dawid dne 28.08.2014 21:57
The world will never be the same, once you’ve seen it from the seat of
BMW 1200 GS Adventure!