Nemám ve svém okolí nikoho kdo by s v BMW GS vyznal. Chápu, že fórum není tak úplně nejvhodnější místo pro podobné rady. (za klávesnicí je každej Silák a Vševěd) Ale na druhou stranu jsem na tomto webu našel spoustu informací které mi pomohly.
Pro mne by tato motorka byl obrovský krok kamsi do neznáma.
Na něčem kde se musí řadit jsem neseděl skoro 20let. Ale na to co aktuálně jezdím mi prostě stávající (skůtr -)))njn se zblázněte....) už holt nestačí.
Poměrně dlouhé přesuny (200+ km) v jednom s docela velkou zátěží. 90% asfalt 10% polňačky/louky +-
Právě proto jsem se po skoro dvou měsících pročítání kde čeho, rozhodování a postupném probírání se bez počtem Motorek nakonec prokousal k BMW 1150GS
Tento kousek je podle mého laického oka pro mne naprosto ideální. Poměrem cena/výbava.
Boční kufry - Rozhodně budu potřebovat. Nebudu muset svoje věci "...gumicukama..." všelijak vázat na jednu hroudu po celém skůtru...
Ochranný rám - je to VELKÁ motorka. Nedělám si iluze o tom, že to půjde ze začátku hladce. Radši orvu trubky než-li hlavy motoru. Tím myslím při manipulaci na místě,zastavování,parkování atd.
Vyhřívané hefty - jezdím celoročně. V zimě pochopitelně až když se cestáři nebo slunko postarají o koce sněhu na silnicích. Letos to byly dlouhé 3 týdny bez motorky... a tahle vychytávka je naprosto DOKONALÁ !!!
ABS - No já nevím... prostě tam je. Praxe mne naučila, že čemu se nedokážu rychle vyhnout nebo ujet prudkým přidáním plynu. To už prostě neubrzdím. Mluvím o skutečných krizovkách, kdy vám někdo nedá přednost nebo je na vozovce něco co tam nemá co dělat.
No tak kdo se prokousal až sem a bude ochotný napsat pár řádků k tématu.
Budu vděčný za váš čas.
S pozdravem
Wan-Chuan
KRLESS!!!
Upravil WanChuan dne 12.03.2014 19:12
Trochu mě překvapily ty svody... páč jsou jako nový..... jinak k tomu dává všechno takže jde asi z baraku....projeď se nebo někdo kdo tomu rozumí a ví kde co hledat .... za mě je pěkná....teda pěkně naleštěná... :-D
.... " GSA 1150 SE " ....
Svody asi někdo vyleštil, taky se na to chystám a soused to dělá pravidelně.
Motorka je taková normálně slušná ale to jsou jen fotky, v reálu bude vidět víc, jestli se Ti líbí, jed se na ni podívat ale určitě s někým, kdo ví o co jde. Třeba se tu najde někdo ochotný z okolí, popř. mrkni na www.boxermorava.cz, je tam dost kluků z jižní Moravy, třeba se někdo nechá ukecat, já to mám bohužel přes celou republiku.
kenry napsal:
Trochu mě překvapily ty svody... páč jsou jako nový..... jinak k tomu dává všechno takže jde asi z baraku....projeď se nebo někdo kdo tomu rozumí a ví kde co hledat .... za mě je pěkná....teda pěkně naleštěná... :-D
Na ty svody bych moc nekoukal,já mám najeto 100 000km a svody jak nové neorezlé (jen to chce drobet péče) .
Das ist BMW
Ivan napsal:
Vždyt je to ta samá co o pár příspěvků výš...
Je to divný,dával jsem tam tu Jardovu černou s disiertem. V inzerci už není,asi ji už prodal. Tak sorry za matoucí vklad.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Rád bych poděkoval všem co se mi snažili pomoct. Ať už radou nebo skutkem.
Bohužel také musím ehmmm "...poděkovat (?)..." neznámému, nenechavému spoluobčanovi. Který si chtěl přivlastnit co mu nepatří. Měl tu smůlu, že jsem zámečník a vstup si skutečně umím zabezpečit. Na druhou stranu jsem měl i já tu smůlu, že sice nic neodnesl, ale o to víc toho zničil...
V tuto chvíli musím své finance nasměřovat na likvidaci této události a z toho co zbude snad pořídím BMW.
Nebojte se vím o vás a jste pro mne cenným zdrojem informací.
Ještě se (přečteme)
kenry napsal:
Na ty svody bych moc nekoukal,já mám najeto 100 000km a svody jak nové neorezlé (jen to chce drobet péče) .
Tak povídej čím pak to leštíš... at toho víc nepodělám než zlepším... :-)
.... " GSA 1150 SE " ....
Přesně tak, někteří lidé o motorku pečují včetně svodů. Já to zkoušel Neverdullem nebo jak se to jmenovalo ale soused na to má leštící kotouč do vrtačky a snad nějakou pastu, svody jsou jako nové a není to nic podezřelého, naopak to může svědčit o péči majitele, pokud tedy nenalešil vrak kvůli prodeji:-).