Zdar,mam 1150ADV a nejak si asi nemuzu zvyknout a boli me pri delsi jizde ruce,spis jako dlane a prsty a nevim cim to je,jestli mi nejdou packy spojky a brzdy trochu tiz nez jsem zvykly,nebo jestli to neni tim tvarem gripu?? Nikdy jsem s tim nemel problem,ale taky jsem nemel takhle tvarovany gripy....ted jsem byl tyden na cestach a ruce me teda boleli fest a neco s tim musim udelat,jen nevim cim to je.Diky za rady.
Neznám, možná by pomohlo lehce cvičit. GS je relax a spíš mě bolí prdel,jak nejsem zvyklej jezdit nad 300km na zátah
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
brtnik napsal:
Zdar,mam 1150ADV a nejak si asi nemuzu zvyknout a boli me pri delsi jizde ruce,spis jako dlane a prsty a nevim cim to je,jestli mi nejdou packy spojky a brzdy trochu tiz nez jsem zvykly,nebo jestli to neni tim tvarem gripu?? Nikdy jsem s tim nemel problem,ale taky jsem nemel takhle tvarovany gripy....ted jsem byl tyden na cestach a ruce me teda boleli fest a neco s tim musim udelat,jen nevim cim to je.Diky za rady.
a kolik meris? tohle dobre znam, ale z japonskych stroju, kdy jsem lezel na riditkach celou vahou horni casti tela. ( napr. VFR ) dost jsem si "vytrpel". Vzdycky to zacalo mravencenim a po tydnu
nemluvim, ale o predlokti, to zase neco jineho.
Merim 185 cm,ale s vyskou to nebude mit asi nic spolecnyho,predlokti a tak mne neboli....proste jakoby jen prsty a slachy nebo klouby a dlane,nikdy jsem s tim nemel problem
no mě ani tak nebolí jako se mi spíš odkrvujou a brní mě a pak je necítím,ale jenom pravá ruka, myslím, že to je tím, že mám velkou dlaň a abych mohl přodávat plyn, musím hodně rukojeť stisknou, zkusím sehnat rukojeť s větším pruměrem.
brtnik napsal:
Merim 185 cm,ale s vyskou to nebude mit asi nic spolecnyho,predlokti a tak mne neboli....proste jakoby jen prsty a slachy nebo klouby a dlane,nikdy jsem s tim nemel problem
To bude stáří a artróza. To znám taky jsem už za zenitem...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
brtnik napsal:
to jsem presne myslel, zkus zvednout riditka. Myslim si, ze pokud budes mit ruce polozene a nebudes dlouhodobe prenaset tlak vahy tela na ruce, bude to vyrazne lepsi. ja jsem to vyresil pouze vymenou stroje ( bez nadstavcu riditek )
Jojo to znám a řešil jsem to výměnou za jiná řidítka - měl jsem docela dost vytočené ruce / jako ven od těla / a asi jsem se nějak nedokrvoval nebo co a po výměně řidítek super a jinak opravdu pomáhá trochu zvednout řidítka a rukoum odlehčit a nemačkat tolik hefty.
boGaS napsal:
no mě ani tak nebolí jako se mi spíš odkrvujou a brní mě a pak je necítím,ale jenom pravá ruka, myslím, že to je tím, že mám velkou dlaň a abych mohl přodávat plyn, musím hodně rukojeť stisknou, zkusím sehnat rukojeť s větším pruměrem.
no to potěš koště, krom velkých bot shánět ještě větší průměr rukojetí dělá se vůbec něco takového? já mám totiž velké problémy sehnat rukavice
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
boGaS napsal:
Jo, to taky znám. Už jsem se chystal na to navléct takovej bazmekt z pěnovky, ale zase nevím, co to udělá s vyhříváním a tak jsem pořídil silnější rukavice a zvyklsi. Jo a tasky po rehabilitaci s krční páteří brnění vymizelo. Takže nejen hroch má své mouchy
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
boGaS napsal:
no to potěš koště, krom velkých bot shánět ještě větší průměr rukojetí dělá se vůbec něco takového? já mám totiž velké problémy sehnat rukavice
U 1150GSA (heft měl takový tvar šišky s několika drážkami) a sériovými řídítky mě to dělalo taky. Po třeba celodenním ježdění offroad to bylo večer peklo, bolely mě záda i ruce. Zvýšení řídítek pomůže ale ne zásadně. Chyba je spíš v úhlu natočení řídítek směrem k jezdci. Vynikne to při jízdě ve stupačkách, člověk má pak vytočené zápěstí a večer to dost bolí. Po delších výpravách to bylo dost nepříjemné až nesnesitelné. Změnil jsem nejdřív řídítka za rovnější a teď nakonec i hefty za silnější ale válcové. Ta změna heftů je nepodstatná, hlavní rozdíl vidím v úhlu řídítek a správné výšce.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
bystrické a Emilio: naštěstí su na narážky zvyklej, u nás mi říkali, že se mám v zimě zezut a obejít bosej les a občas hrábnout rukama do sněha, že bude hned pátrání po YETI*pissed*
Tomáš TT: máš pravdu Tome, já toho v offroadu nikdy nenajezdil velice moc, nikdy jsem nad tím nepřemýšlel, ale když si vzpomenu jak jsem si ohábal řidítka na ČZ aby byly rovnější né tak vytočené k tělu (pak jsem měl ruky jak kačena sklopené křídla) tak se to zlepšilo...
Upravil mencas dne 19.09.2008 11:42
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Hm,diky za rady.Ja zvyseni riditek koupil o 3,5 cm,vic myslim nejde bez zmen delky bovdenu...ale i to mi dost pomohlo na zada ve stoje a vubec na cely postoj.Zkusim tedy zmenit nejak uhel riditek a prinejhorsim se mrknu i po novych riditkach,ale to nebudu mit jistotu ze mi to pomuze a mam obavy,jestli pri zmene riditek pujde zachovat i vyhrivani
brtnik napsal:
Hm,diky za rady.Ja zvyseni riditek koupil o 3,5 cm,vic myslim nejde bez zmen delky bovdenu...ale i to mi dost pomohlo na zada ve stoje a vubec na cely postoj.Zkusim tedy zmenit nejak uhel riditek a prinejhorsim se mrknu i po novych riditkach,ale to nebudu mit jistotu ze mi to pomuze a mam obavy,jestli pri zmene riditek pujde zachovat i vyhrivani
Řídítka změnit jdou, jen je potřeba mít stejně řešení "čůra" na konci s výřezem na kabely a pokud bys to měnil za kónická, tak pochopitelně musíš vyměnit i nástavce na jiný průměr. Narazíš na spoustu drobných problémů ale všechno je to řešitelné (kupříkladu že sériový uchycení krytů rukojeti nepůjde použít...). Nebo jde koupit továrně dělaná sada, kde je tohle všechno vyřešené ale třeba ty kryty budeš muset stejně vyměnit nebo předělat (jako jsem to dělal před pár lety), protože v tom místě má konický řídítko mnohem větší průměr a objímky z 22mm verze jsou nanic. Ale ten rozdíl ve výsledku je drastickej. Nemluvě o tom, že sériový řídítka váží snad tunu.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...