Mám problém s tekoucím olejem kolem kontrolního okna oleje ,zkoušel jsem vytáhnout a vyměnit. Je tam pojistný kroužek který jsem vytáhl a dál to nejde, někdo může poradit ?? Předem díky.
jarin23 napsal:
Díky za odpověď ,opravdu se má rozbít ?? Já myslel že se mění jenom gufero , okno se zpětně lepí nebo jenom nasadí ?? Gufero je součást skla?
Ano, musíš ho rozbít. Kontrolní okénko oleje je komplet se sklem. Koupíš v BMW. Na odkazu je to díl č.2: http://www.realoe...Id=11_3569
Rozbít, "vypáčit" staré "okno", osadit (naklepnout) nové "okno" (přípravkem - mám ho vysoustružený ze silonu).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Ano valecek ja mam s miniaturnim osazenim aby okenko bylo vystredeno. Ale jde to dost blbe musis drzet rovinu a tlzaroven to tam naklepnout . A melo by se to delat za sucha.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Taky mě to měnili, vytržení rozbitého sklíčka nepůsobí právě uklidňujícím dojmem pro majitele . Čekal jsem nějaké osazení nebo něco v tom duchu ale je to uvnitř rovné a přesto to drží. První kilometry jsem si ale koukal na botu jestli není od oleje .
Jsem taky vyděšen z toho ,že se to má rozbít, to neznám , ale BMW asi má své metody opravy .Jj budu to samí ..... , než získám důvěru , že to drží a nesákne ,příští týden vyměním a dám vědět , děkuji kolegové za pomoc ...
S tim pacenim ale opatrne,hlavne ne vpravo dole.Uz jsem kdysi menil bloky motoru,kdyz si to zakaznik delal sam a ulomil kus toho nalitku.Idealne podlozit a pacit pres neco at se rozlozi tlak na blok.Kolikrat je ten otvor kolem toho gumoveho prumeru i zoxidovany a drzi to tam jak zidovska vira,pak je lepsi ostrym majzlikem rozseknout ten krouzek a oba konce jakoby klepnout trochu dovnitr,tim se to uvolni a jde to krasne ven.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
Dělal jsem to originál přípravkem, kde se odfrezuje guma a vytáhne za plech kroužek zbytek.jde to perfektně a je to za 5 minut. V sadě je i naražeč, sle je krátký s nejde to kvůli výfuku narazit, tak jsem nechal vysoustružit délku cca 150 mm a paráda. 1150 GS
KUKY se vrací