Nedávno jsem si na 1150 GS namontoval doma vyrobenou plotnu na kufr Kappa 52l. Dneska jsem zjistil, že asi po 1000 km je na levé straně nosič svisle naprasklý. Plotna váží asi 6kg + něco kufr. Jen se chi zeptat jestli už to někomu taky prasklo, z jakého je nosič materiálu a zda se dá svařit? Jinak to asi budu muset trochu vyztužit. Dík
MALI napsal:
Nedávno jsem si na 1150 GS namontoval doma vyrobenou plotnu na kufr Kappa 52l. Dneska jsem zjistil, že asi po 1000 km je na levé straně nosič svisle naprasklý. Plotna váží asi 6kg + něco kufr. Jen se chi zeptat jestli už to někomu taky prasklo, z jakého je nosič materiálu a zda se dá svařit? Jinak to asi budu muset trochu vyztužit. Dík
ja ti neporadim asi nic svetaborneho, ale ja mam pod tou plotnou jeste nejakou vystuhu. koupil jsem to i s moto, takze nevim blizsi info. pokud by ti to pomohlo, muzu se pokusit nejak to vyfotit. pouzivam kufr 52l maxia a dost nalozenej
No pokud by jsi to vyfotil a poslal na mail, byl bych moc rád. Myslel jsem, že bych to vyztužil plocháčem zespod toho nosiče jak je to dutý tak po celé délce. Fakt je, že ta plotna 1/2 sahá za ten nosič, takže nevim jestli to nevyztužit i pod tou 1/2 co pod ní nic neni. Nicméně plotna je ze 6 plechu, tak ta to snad vydrží. Ještě mě napadlo, jestli by tam třeba nešel a nebyl i delší ten nosič z Advetury.
zdar, prosim te vyfot to a hod to sem na forum... jinak jsem to videl u jedne motorky kterou jsem mel koupit slepeny a jeste zespod necim vystuzeny
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
MALI napsal:
To ses snad překlep s to váhou plotny ne? V BMW píšou 5 kg vrchní kufr, ty jsi o kilo víc jen s plotnou. Proč to nemáš třeba z duralu? Stačí 2mm silný a drží jak hovado. A nebo origo od kufru plastový? Jinak ty konce praskaj a hlavně z důvodu přetížení a taky klepání se kufru. To bych bejt tebou sedsakramentsky ten zadek odtučnil a udělal tak aby se neklepal. Vyfotím moje uchycení a dám to sem pro inspiraci.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Takhle s tim jezdim už 50 000 km a furt to je dobrý. Zezačátku ten kufr taky dost kmital. Po výrobě výztuhy od držáku bočních kufrů je to v cajku.
Cycli přiložený následující obrázek:
[68.89Kb]
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
v podstate je to velice podobne jako uvadi selver. vyrobce neznam. pod plotnou mam jeste kovovou vystuhu. jak jsem jiz uvadel, poridil jsem s moto...
ps: ta zahadna kulata vec na foto je antipich.
desperado přiložený následující obrázek:
No s tou váhou jsem se nepřepsal, ale asi jsem to trochu přehnal a o kufr opřená spolujezdkyně tomu asi taky nepomohla Děkuji za odpovědi-ty výztuhy jsou zajímavý-hned mám o čem přemýšlet. Každopádně změnim plotnu a snad to pak už vydrží.
Já mám přidělaný 46litrový kufr, který taky nakládám a zatím dobrý - mám to přidělaný na hliníkový 4mm plotně velký z vrchu (celý rozměr originál plotny ke kufru) a zespoda nosiče mám tu samou, akorát končí s originál nosičem - ty obě mám skrz původní nosič prošroubovaný).
R 1100 GS
Kdybys chtel sehnat "novy" nosic, tady by to mohlo vyjit levneji: http://cgi.ebay.de/Gepaeckbruecke-BMW-R-1100-GS-R-1150-GS-Gepaecktraeger_W0QQitemZ260298573138QQcmdZViewItem?hash=item260298573138&_trkparms=39%3A1%7C66%3A2%7C65%3A1%7C240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14
David - Brno, 1150 GS.
basto napsal:
svařit to nejde je to nějaká slitina alespon u 1100gs taky mi to prdlo ale novej nestojí tak moc pred 3 lety asi 2600kč na 1100gs
Nosič, podsedlovka či jak se tomu říká svařit lze, jen to dost bublá. Mě to prasklo když jsem motorku položil a ona se opřela o origo plastovej kufr. Nechal to svařit a přidat výztuhu. Jsem zvědav co to vydrží.
Ksadis přiložený následující obrázek: