už jsem se ptal kde koho,nikdo neví,proč se mi to děje
zastavím u pumpy,natankuji,dám si rychlé kafe,sednu na moto a rozjedu se,motor jakoby se krátce dusil,trvá to cca 3-4 vteřiny a pak se chytne a jede normálně,dělá to jen na teplém motoru po krátké zastávce,kdybych nechal motor běžet,nic by se nedělo,jak ho zdechnu,udělá to znova.
dělá mi to od jara,najel jsem stím cca 4000 km,je to pořád stejný,nechal jsem seřídit motor,závada pořád stejná.
tak se vás chci optat,jestli jste se stím někdo nesetkal
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Nebo čerpadlo? :-)
Kouknul bych na jeho kabel a konektory, jestli tam není bordel. Třeba je špatný kontakt, který se teplem ještě více uvolní...
Já měl problémy s teplým startem a zjistil jsem, že konektor k cívce startéru je zabordelený a volnější. Vyčištěno, zpevněno a vše ok. (na dvanáctce)
Když je vůle, cesta se najde
Možná jen nepoberou nedostatečně zahřáté svíčky krátkodobě obohacenou směs. Pozoruji tuto vlastnost na ukazateli okamžité hodnoty Lambda. Po každém přidání plynu na asi 2-3 sekundy se prudce obohatí směs, u karburátorů to obstarávala akcelerační pumpička, u stříkačky je to dané palivovou mapou. Dokud není motor úplně prohřátý, myslím dokud není ukazatel teploty přesně v polovině, směs je trvale bohatší. Šel bych tedy v první řadě po svíčkách, nebo jestli ti po 10minutách jízdy neukazuje teploměr polovinu, tak po čidlu teploty oleje, nebo termostatu.
Upravil Melizoy dne 30.07.2014 13:00
Wer später bremst, fährt länger schnell.
mas asi plynove lanku z gumicky, trva to kym sa natiahne
Moze to byt aj cerpadlo, proste zacnej ficat, strati sa tlak paliva a hned sa vyrovna.
Jednoznacne by som kontaktoval nejakeho servisaka tu z fora, maju urcite diele na vyskusanie doma.
Pripadne ak niekoho poznas ochotneho co by s tebou vymenil nadrz na skusku, to by bolo fajn. Hned by si vylucil poruchu cerpadla, filtra. Prehodenie nadrze medzi dvoma moto je otazka 10-15 minut. To zvladnete aj pri kafe na pumpe.
Kamos kupil moto, podobny problem mal, tak sme prehodili nadrze a zrazu som mal ten problem ja. Tak bolo jasne, kde je problem. Filter, cerpadlo - jedno z toho.
Co to bolo uz sa nezistovalo, dal tam polske cerpadlo omega, tusim 25 eur stalo a novy filter. Ja mam to iste cerpadlo, podla katalogu ho naslo v nejakej audine. Skladom v elite bolo, tak sa to hned vymenilo a jazdi sa.
Tonda napsal:
Zdenku, však jsem ti vyzkoušení nějakých věcí nabízel - zatím jsi se neozval a ani nezastavil.
neboj,já toho využijukdyž bude potřeba.
svíce jsem měnil,kontakty jsem kontroloval,prostříkal,čerpadlo mám doma druhé,palivový filtr jsem dával nový minulý rok když jsem měnil nádrž,tož co dál?
Tonda napsal:
Zdenku, však jsem ti vyzkoušení nějakých věcí nabízel - zatím jsi se neozval a ani nezastavil.
neboj,já toho využijukdyž bude potřeba.
svíce jsem měnil,kontakty jsem kontroloval,prostříkal,čerpadlo mám doma druhé,palivový filtr jsem dával nový minulý rok když jsem měnil nádrž,tož co dál?
...Filtr je ucpaný bordelem z nové nádrže
Na TPS jsi náhodou nehrabal?
Wer später bremst, fährt länger schnell.
tento přiběh má pokračování,vyměnil jsem snímač,najel jsem stím asi 300 km,závada se objevovala tentokrát nepravidelně,někdy motorka po krátké pauze jela normálně,ztoho jakoby mě někdo držel za prdel,rozjel jsem se 1-2-3 a najednou na 500 metrech to nechtělo táhnout,kvedlal jsem s plynem až se chytla a pak zas jela normálně.
Tož jsem se naštval,koupil univerzální lamdu a namontoval ju do motorky.Druhý den jsem měl jet na nějakou akci,měl jsem zpoždění,tak jsem to dost prasil,na dálnici mi to v plné rychlosti chcíplo úplně,na sekundu,možná dvě,kontrolek jsem si nevšiml,hned se to chytlo a zas to jelo,ve městě sem si všiml,že mi to zdechlo-vyplo na tak krátkou dobu,že se motor ještě sám stihl rozjet.
Motor sám nepravidelně na krátkou dobu vypíná co dál si mám koupit,aby to zas jelo jak má,poraďte
bystricke napsal:
tento přiběh má pokračování,vyměnil jsem snímač,najel jsem stím asi 300 km,závada se objevovala tentokrát nepravidelně,někdy motorka po krátké pauze jela normálně,ztoho jakoby mě někdo držel za prdel,rozjel jsem se 1-2-3 a najednou na 500 metrech to nechtělo táhnout,kvedlal jsem s plynem až se chytla a pak zas jela normálně.
Tož jsem se naštval,koupil univerzální lamdu a namontoval ju do motorky.Druhý den jsem měl jet na nějakou akci,měl jsem zpoždění,tak jsem to dost prasil,na dálnici mi to v plné rychlosti chcíplo úplně,na sekundu,možná dvě,kontrolek jsem si nevšiml,hned se to chytlo a zas to jelo,ve městě sem si všiml,že mi to zdechlo-vyplo na tak krátkou dobu,že se motor ještě sám stihl rozjet.
Motor sám nepravidelně na krátkou dobu vypíná co dál si mám koupit,aby to zas jelo jak má,poraďte
Čus, mě se to chovalo podobně, jakoby vypínalo zapalování. Nakonec to byl zlámaný svazek kabelů od spínací skřínky.
bystricke napsal:
Čus, mě se to chovalo podobně, jakoby vypínalo zapalování. Nakonec to byl zlámaný svazek kabelů od spínací skřínky.
U bystřickýho to bylo nakonec palivovým čerpadlem.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Pozeram Bysto že si si zažil podobne love story ako ja z palivovym filtrom ktorý bol roztrhnuty a tym padom mi to robilo šarapatu trochu vačšieho rangu ako tebe! Každopadne som rad že to maš konečne za sebou!
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.