Ahoj lidi, potřeboval bych pomoc.
Při sundání nádrže jsem zřejmě poškodil jednu plastovou rychlospojku. Obratem jsem objednal 2ks kovových rychlospojek viz.: http://www.bmwmot...e-6mm-p220 - je to asi to na co narážel Hrabe_X při ukončování prodeje jeho spojek ...ale vypadají k světu, tak uvidím..
No nicméně si nejsem jist, jak to montovat při cca 10 l v nádrži, abych nemusel nějak vypouštět benzín ..?
Určitě máte zkušenosti ...nějakou svorkou ?, ohnutí hadičky..?.. nevím...
... pak ještě ty spony co jsou tam ... stejné jako tyhle.. http://www.bmwmot...1-153-p626... tak to nevím už vůbec jak to dostat dolů a pak namontovat ... nějak nejsem na práce všeho druhu ..bohužel...
Díky za každou odpověď.
Život je krásnej, ale člověk musí bejt pořád trochu nalitej. 11GS rv.97
Zkus tu hadičku ohnout a zajistit plastovou páskou..třeba to nepotece. Ale vypustit ji by snad taky nebyl tak velikej problém...No a na ty kovové pásky mají bejt spešl kleště.
per aspera ad astra
Na to zajištění vyzkoušej tu plastovou jednorázovou zadrhavaci pásku.No a Tu kovovou můžeš vyzkoušet něčím smacknout ale aby to bylo pořádně..je to benzín..
per aspera ad astra
Emper napsal:
to kubas: .. díky .. zřejmě ji ohnu a nějak zajistím, ale ty spony..to by mě docela naštvalo, kdyby byly potřebné spec. kleště ....
neví někdo ?díky
Podobny spony jsou origos tusim i na cerpadle, takze jsem je rozcvaknul po laboraci sroubovakem a opetovne scvaknul nocmalne malyma klestema "stipackama" na hrebiky.http://www.naradi...00210.html Jsou asi na to nejaky specialky ale bez problemu to zvladnes s beznym domacim naradim. Kde bylo misto, jsem nahrazoval za sroubovacky, tak snad nekecam. Nekde jsem nazazil i s takovym zobackem na zaskoceni, u nich to bylo jednoduzsi.
A myslim, ze kdyz si to dobre nachystas, tak pernamentne ani nic skrtit nemusis.Vytahnout starou spojku, ohnout hadicku, nasunout novou sponu,nova spojka a uz to nepotece a muzes v klidu delat dal. Ale jistota je jistota.
Upravil milanosor dne 19.11.2014 15:00
I pád na hubu je pohyb kupředu
Jasně, na spony mám "armovací kleště" dokonce mi jejich použití doporučili samotní prodejci a výrobci hadic.
Upravil mara dne 19.11.2014 14:58
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Díky - ono u té spony jsou to vlastně dva kroužky v sobě.. takže se musí na hadičku nasadit oba - pak umístit ten vnitřní .. nějak zmáčknout a přetáhnout přes něj ten venkovní... no to bude porod...
Armovací kleště .. no paráda
Průšvih je, že když se mi to nepovede, tak jsem asi skončil, protože to nenatočím .. jedině to spojit natvrdo
Upravil Emper dne 19.11.2014 15:03
Emper napsal:
Díky - ono u té spony jsou to vlastně dva kroužky v sobě.. takže se musí na hadičku nasadit oba - pak umístit ten vnitřní .. nějak zmáčknout a přetáhnout přes něj ten venkovní... no to bude porod...
Ses si jistej? Ja myslim ze je to v jednom kuse pripraveny jen na nasunuti a zmacknuti.
Upravil milanosor dne 19.11.2014 15:03
I pád na hubu je pohyb kupředu
Emper napsal:
Ses si jistej? Ja myslim ze je to v jednom kuse pripraveny jen na nasunuti a zmacknuti.
Zkusím to nafotit
Čau, když jsem měnil palivové rychlospojky, tak jsem měl postup:
1. plochým šroubovákem opatrně povolit originál sponu
2. hadičku, která vede k nádrži stlačit normálními kleštěmi (čelisti kleští omotat elektrikářskou lepící páskou, obyčejnou izolepou, atd.) To abych neprocvakl hadici.
3. pokud ty kleště nebudeš chtít držet po celou dobu výměny, tak zajisti rukojeti drátem, stahovací plastovou páskou, atd.
4. vysuň z hadice starou rychlospojku+originální sponu
5. navlíkni na hadici šroubovací hadicovou sponu+do hadice mosaznou rychlospojku
6. uvolni kleště a utáhni šroubovací hadicovou sponu
Ty šroubovací hadicové spony koupíš normálně v železářství za pár korun. Stačí si změřit venkovní průměr hadice.
Ještě jsem zapomněl napsat že ta část rychlospojky, která se po rozpojení uzavře tak tu hlavně nezapomnět dát na hadici směrem k nádrži. Pokud by člověk při výměně pospíchal a popletl to, tak po dokončení práce a rozpojení spojky proběhne ekologická katastrofa
Zdravíčko panstvo, ty scvakovací originální sponky jsem dal do ešopu záměrně jelikož mi přijdou elegantní , rychlá montáž-štípací kleště má většina lidí doma ,nerez provedení a nečouhají žádné konce pásek ani hlavičky šroubů. Nově i pravouhlá oboustraně zavíratelná rychlospojka na 1150 advíka
Upravil famoza dne 25.11.2014 21:17
Prodej náhradních dílů na baworáky bmwmotoparts.cz , servis BMW , výroba doplňků a příslušenství , dovozce doplňků Altrider
Majn gott takovy dlouhy cteni kvuli jedne sponce...odcvaknut u nadrze, vyhodit aji s hadicou kera uz ma stejne 15 roku a dat komplet novy na sroubovaci sponky...tot muj nazor.
Kupredu spatki ni krok...