Vyměnil jsem ho v 50 preventivně, ale neznám nikoho jiného, kdo by to udělal
Když zapátráš, je tu o tom někde vlákno, o možných náhradách apod.
jardajerman@seznam.cz
hele, když ho vyměníš, ničemu neublížíš. A pokud dobře vím, tak není potřeba ničeho speciálního, pumpa si vše natlačí sama :-).
Je to drahá investice, ale má své opodstatnění. Já ho chtěl vyměnit v 50 000 ale nakonec jsem motorku prodal, a jestli byl měněný nebo ne novým majitelem nevím, musel bych se zeptat.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
že je K.O se dá prý poznat tak, že déle trvá než nastartuje motorka, protože pumpa musí natlačit benzín do tzv Comonu kde se nachystá směs pro vstřikovač. No a v tom filtru je tlakový ventil. Ten drží stále určitý tlak v soustavě a netrpí tím palivové čerpadlo.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
JardaFGS napsal:
Vyměnil jsem ho v 50 preventivně, ale neznám nikoho jiného, kdo by to udělal
Když zapátráš, je tu o tom někde vlákno, o možných náhradách apod.
Jo? A jake jsou náhrady?? To by me zajimalo.. kamarad menil po 20ti tisicich.. a problem s kolisanim otacek a dlouhým startovánim zmizel.. pry uplne jina motorka. Pravda je ze tankoval predtim hodne benzin v Rusku...
No četl jsem to kdysi, takže už si to přesně nepamatuju a možná sem se trochu nešťastně vyjádřil... kluci tam psali něco o předfiltrech a rozebírání těch původních... vážně už nevim a hledat to nebudu. Jak jsem psal, vyměnil jsem ho po 50 tis a žádnou změnu jsem nepozoroval, dokonce jsem ho bral od tebe
jardajerman@seznam.cz
Brko napsal:
Taky jsem to vyměnil v 60K a nepocítil jsem změnu. Spíš mi příde, že po každým mym servise to je horší a horší
Tak, nový filtr je doma a čekám až se oteplí a měním. Doufám že tato investice k něčemu bude. Už se mi taky zdálo , že startování je delší než v minulosti.
Nazdar,
ja sem též menil preventívne palivový filtr ked už sem mal moto rozebrané a dal sem pred ten orginál ešte univerzál. Moto ma najezdené 45 700km a ked sem rozrezal ten starý filtr tak to bylo dost zasrané.
Tak jsem ten filtr vyměnil. Byl to dost opruz , chce to malé ruce. Jinak si nachystat šroubovatelné objímky , původně tam byly nerozebitatelné. Také jsem to ze zvědavosti rozřezal , bordel tam vyloženě nebyl ale ten filtrační papír co tam je byl černý. Následné nastartování trvalo dost dlouho než se systém naplnil palivem. Uvidíme zda tu výměnu poznám za provozu. Filtr by ještě původní , je na něm datum výroby a mám najeto 45 tis /km.
Upravil Olin dne 02.04.2015 12:46
Zároveň jsem měnil i baterku , která již po krátké době ztrácela kapacitu. Motorka teď perfektně startuje a za jízdy se mi to zdá taky o něco lepší. Možná , že to je ale subjektívní pocit .
dal jsem tam náhražku a vyšlo mě to na 300 Kč...viz zde... http://www.motorkari.cz/motorka/?mid=64296&act=moto-denik-detail&ddid=54040
Upravil zdenekpenal dne 14.05.2015 16:06
zdenekpenal napsal:
dal jsem tam náhražku a vyšlo mě to na 300 Kč...viz zde... http://www.motorkari.cz/motorka/?mid=64296&act=moto-denik-detail&ddid=54040
Prosím, nemohu se na tento odkaz dostat. Zajímalo by mně to jak se dá tolik peněz ušetřit . Díky
Díky za radu. Jako náhražka je to řešení. Zabírá to však hodně místa , směsice hadic a ten přetlakový ventil z kovošrotu, tomu bych moc nevěřil. Před časem jsem obdobný měnil na Mercedesu. Ale jinak taky inspirace po dalších 40 tis. které už asi do smrti nenajedu.
Jen taková úvaha ohledně těch úprav ve smyslu "nějaký levný“ filtr na výměny a k tomu redukční ventil na furt.
Myslel bych také na to, že i ten ventil může mít po čase problémy, i on má zřejmě určitou životnost.
Filtr Fabia 1.4. Okamzite zmizelo mirne cukani mezi 3-3500ot,. Motor má o dost lepší zátah a volnoběh nekolísá. Filtr je jen o trochu delší, musí se zkrátit vývody jinak vše sedí. Cena 366Kč.
Gomez napsal:
Filtr Fabia 1.4. Okamzite zmizelo mirne cukani mezi 3-3500ot,. Motor má o dost lepší zátah a volnoběh nekolísá. Filtr je jen o trochu delší, musí se zkrátit vývody jinak vše sedí. Cena 366Kč.
Sedí i tlak zpětnýho ventilu? Ptám se kvůli čerpadlu. Nějak se mi tuhle informaci nepodařilo dohledat.
Upravil xarrow dne 03.07.2016 00:37