Je tu nekdo, kdo pouziva integralku?
Doted jsem mel Schuberth S1Pro. Pripada mi naprosto genialni, je to vlastne nevyklapeci C3, jedinej rozdil jsem zpozoroval v zapinani, tahle ma O-krouzek.
Mam ji uz par let a premyslim nad inovaci, ale nevim ani z ceho vybirat, nejak uz nemam prehled.
Ted je misto ni S2, zkousel jsem ji, ale nejak extra me nenadchla. Nemate nejaky zkusenosti s jinou znackou?
U Schubertha mi vyhovuje presne to, co vyhledavam - slunecni clona, perfektni odvetrani, polstrovani ktery se nevymacka, perfektni ventilace.
oživím trochu tohle téma ..
jelikož po vyzkoušení několika enduro helem jsem usoudil, že na ta moje asfaltová dobrodružství bude víceméně vhodná helma integrální, jal jsem se znovu zaměřit na výběr integrálek ... byl bych vděčný za Vaše tipy a hlavně zkušenosti ...
moje požadavky jsou nízká váha, sluneční clona, zapínání DDkroužek, instalace itercomu ... cenovka do cca 10 000,-
dík moc
(ch)stepan
Chstepan > Geralt tusim, tu nabizel Sharka za pekny penize. Helma nebyla uplne nova... Zkus mrknout do inzerce...
Upravil Kubrt dne 06.03.2015 07:54
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
dík... ale Sharky mám už dva a chtěl bych něco "lepšího" ... navíc moje hlavička narostla do XL rozměru (61-62)
zkoušel jsem Schubertku S2 ... celkem slušná helma , ale moje mínusy jsou -přezka na zapínání, váha taky celkem velká
Upravil chstepan dne 06.03.2015 07:59
(ch)stepan
chstepan napsal:
oživím trochu tohle téma ..
jelikož po vyzkoušení několika enduro helem jsem usoudil, že na ta moje asfaltová dobrodružství bude víceméně vhodná helma integrální, jal jsem se znovu zaměřit na výběr integrálek ... byl bych vděčný za Vaše tipy a hlavně zkušenosti ...
moje požadavky jsou nízká váha, sluneční clona, zapínání DDkroužek, instalace itercomu ... cenovka do cca 10 000,-
dík moc
To co pises splnila S1 Pro.
S2 ti nesplni jen ty krouzky, zapinani na jednoduchou prezku.
Ted mam S2 a jsem nadsenej. Mista pro intercom je vic nez bylo v S1 Pro. Supr skopek.
Ve středu jsem domů přivezl tuto HJC a jsem max spokojený! Shrnutí parametrů: kompozitka, sluneční clona, pinlock, DD kroužky, váha 1400g. Perfektně mi sedí, dobře větrá, poměr kvalita/ cena vynikající! Je to moje už třetí HJC a nedám na ně dopustit.
Mimochodem je to vítěz testu časopisu Motorrad v kategorii přilby se sluneční clonou
Upravil Sete dne 06.03.2015 09:50
-----------------------------------------------------------------------------
Dříve jsem byl trochu namyšlený, ale teď už nemám chybu!
mal som rok S1 Pro - zo zaciatku geniálna po 2-3 mesiacoch mi zacalo podfukovat pod plexi pri bocnom vetre dal som ju prec a teraz cakam na
dá sa z nej v prípade potreby spraviť aj integrála a referencie užívateľov sú zatial veľmi dobré, má slnečnú clonu, výborné odvetranie a je to kompozit
live fast, die young be wild, have fun
.. proč bych to nevážil komplet s interkomem , když jezdím vždy s interkomem ?
.. mě tak nějak nezajímá že nějaká helma váží bez štítku a bez plexi ve vel. XS třeba 1100g ... mě zajímá váha konkrétní helmy v konfiguraci, kterou mám na hlavě ...
s naloženou motorkou nejezdím pořád ... a když ji naložím, tak je mi jasné že je těžší ...
ps. bez interkomu má ta x-lite adventure XL - 1700g ...
(ch)stepan
podla mna je to viac o pocitoch ako o číslach.. už len tvar futra dokáže zásadne pocitovo zmeniť pocit z hmotnosti...
podla mna vaha prilby je jedna vec, vaha intercomu je druha vec... ak k pocitu stastia potrebujes intercom tak ho na tej hlave musis niest... resp alebo aj nemusis ked si kupis starcom a v tom pripade pojde na prilbu iba headset
live fast, die young be wild, have fun