Tak toto by aj mňa zaujímalo,
Raz som na pumpe stretol toho uja čo býval v teleráne na markíze a (dopravný guru s fúzikom) a vyjadril sa v tom zmysle že by to bolo dosť časovo a psychicky náročné nakolko to nieje rovnaké ako keď zapisuješ ťažné na auto a muselo by sa to robiť cez osibitné schvalovanie a asi by sa to už nedalo používať bez sajdy ale ako je to v skutočnosti netuším.
potrebuješ servis? zavolaj mi, napíš, pošli holuba :-) diagnostika aut a moto bmw
Zeptej se na to tohoto člena http://www.bmwgs....ookup=2274. Připojit to není problém jak po technické stránce tak papírové. Je to o něco složitější než když jsem připojoval 562 k Jawě protože musíš sehnat povolení výrobce motocyklu ale ani to není problém.
Tím se ale připravíte o ten adrealin když vám spolujezdec v "pevné" sajdě zapomene vyrovnávat jak jste byli domluvení a skončíte v lepším případě v protisměru
Ahoj,na připojení sajdy potřebuješ papír od firmy ,která Ti to připojí a to je Sidecarmont ve Vysokém Mýtě a nebo Carservis v Praze.Pak potřebuješ typovej průkaz od sajdy-od výrobce sajdy a pak ještě musíš mít papír od výhradního zastoupení značky tvého motocyklu což bude v Tvém případě asi Bmw :-) No a s tímhle vším příjdeš na inspektorát a měl by Ti to technik bez problémů zapsat.Vím,že Honda a Bmw nedělali problémy s vydáním povolení k připojení.Připojoval jsem před 5 ti roky sajdu od Velorexu k Hondě CB 750 a zapsali mi to v Plzni za 50kč a mohl jsem jezdit i bez ní,pak to absoloval kamarád v Praze a tam i když se jednalo o stejnou sajdu i stejný motocykl,tak to stálo 3500kč a už to nesměl odpojit. Jinak tady na foru má Peetrsoon docela dost vymakanou sajdu od kluku z Carservisu.Ale počítej s tím ,že to stojí dost peněz.Levnější varianta je Sidecarmont z Mýta,ale je to taky jinak zpracovaný,neříkám hůř,ale jinak.Tak na to mrkni a uvidíš.
Většinou ,každej by sajdu chtěl,ale když zjistí kolik to vyjde,tak od toho dá ruce pryč.Ale je to super,a je to uplně něco jinýho.Já už CéBéčko prodal,ale bylo mi smutno po sajdě tak jsem si na letošní Elefanty pořídil aspoň Jawičku se sajdou.
Pokud jsi manualně zručnej tak jde koupit stará sajda třeba od Sergeje z Benešova a na tu lze vystavit typovej průkaz podle archivu Velorexportu.Napíšeš jim a oni ti za 600kč vystaví typovej průkaz podle štítku na sajdě. No a pak si ji zrenovuješ podle sebe a odvezeš ji pánům do jedné ze zmíněných firem a oni Ti ji připojí a dají Tí papír,že to připojili,pak zavoláš do Bmw,že chceš povolení k připojení sajdy a když Ti ho daj tak vyrazíš na inspektorát.Docela jednoduchý
dakujem za odpovede. Postup ako taky mam celkom prestudovany kedze sa s tym babrem uz nejaku dobu, problem je v tom ze mi BMW odpisalo ze mi jednoducho povolenie nevydaju. Tym nemyslim Slovenske BMW, odpisal mi to priamo Mnichov. Jednoducho v strucom preklad nieco v zmysle "Moznostou pripojenia sidecaru k BMW sa od roku 1969 nezaoberame a preto vam taketo potvrdenie nedame". Akykolvek moj dalsi dotaz a argument bol zamietnuty, co ma teda dost neprijemne prekvapilo.
Tak teraz vlastne zvazujem co dalej s tym.
Jozo
sliver
prosim vas je tu niekto kto k 1150tke pripajal sidecar? Mali ste problem s potvrdenim od vyrobcu aby sa to dalo zlegalizovat?
Dik, Jozo
Hele, já připojil k 1100 gs sajdu. Absolutnš bez problémů. Alespoň u nás . Souhlas z BMW bez problémů. Vyjde i článek v ČMN, jak legálně připojit sajdu. Písni mi do PM.
prosim vas je tu niekto kto k 1150tke pripajal sidecar? Mali ste problem s potvrdenim od vyrobcu aby sa to dalo zlegalizovat?
Dik, Jozo
Hele, já připojil k 1100 gs sajdu. Absolutnš bez problémů. Alespoň u nás . Souhlas z BMW bez problémů. Vyjde i článek v ČMN, jak legálně připojit sajdu. Písni mi do PM.
No za staršich časov ešte hned po rozpade čsr to bolo vcelku dosť jednoduche, došiel som do Velorexu Vamberk-žamberk už neviem ktoré presne to bolo? Borcii mi ju z instruktažou namontovali na Jawa640 v cene 2800kč (odmietnuta zakazka pre Vietnam). No jazda domov cca 400km bol hotovy adrenalinovy zažitok, nič som nikdy papierovo neriešil a odpajal som ju kedy som chcel. Pri jednom velkom frajerovani po pár tyždnoch som sa aj vykotuľal pred velkym obecenstvom!
Upravil JRM66 dne 21.01.2015 22:56
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
No ono co se týče Jawy tak je to jednoduché pořád stejně. Já ji připojil sám v garáži a zajel na evidenčku a na úřad kde ji zapsali. Bylo to asi 3 roky zpět.
A ty jsi tady u nas v Cechach a budes to prihlasovat v CZ a nebo na Slovensku? Tady u nas to jde jak jsem Ti psal a potvrdil Ti to i Stenly,ktery to absoloval pred cca mesicem. Nechapu proc jsi psal do Bmw v D,kdyz to bohate staci od vyhradniho zastoupeni znacky v CZ. V Nemecku to pripoji a protahnou pres TUV a evidentne jim to na uradech staci. U nas chtel papir od zastoupeni a to ceske ho vydava. Jak je to u Vas na Slovensku netusim. Ale prinejhorsim to lze resit prodejem sem,prihlasenim a prodejem zpet. Jakoby.
No ved prave ze na SK. U nas je to trochu dost komplikovanejsie. Momentalne som dopadol tak, ze bud zmenim motocykel alebo skusim statnu skusobnu ze aky by bol postup a cena cez nich.
sliver