Tak nám s kamarádem přibyla v garáži tahle britská klasika - Norton Dominator 500, z roku 1953. Motorka v krásném stavu po renovaci, jen jezdit...
Ivan přiložený následující obrázek:
Jako mladý ucho jsem toužil po Nortonu ES2 nebo Matchles G 80. Nakonec jsem skončil u Jawa 500-2. Loni si kamarád z Poděbrad pořídil ES2 po prvním majiteli v nádherném origo stavu se spoustou origo dílů ještě v krabicích. Tiše mu ji závidím. Jsou to legendy.
Když je hlad,je i husa dobrá.
To je Zdendo před jinou garáží. A jiný Norton než ten co u něj stojí...
Motor chytá na šlápnutí a jde krásně sametově, lépe než nový. Jediným neoriginálním prvkem je ukrytá spínačka na klíček a pojistka, jinak je vše původní... Já jsem na tyhle věci koukal u kamaráda (skoro denně), na lecčems jsem se svezl a výlet na Triumphu Bonneville 750, když jsem si připadal jako Steve McQueen, mne přesvědčil, že takové svezení je nejen krásné, ale je to pro mne i čest, že můžu na něčem takovém jezdit (i když GS je nenahraditelné). Ale byly to "jen" půjčené motorky, tak jsme se domluvili a po delším hledání máme tohohle Dominátora.
Norton ES2 byl můj první čtyřtakt.Protože v té době mě připadal hrozně hnusný tak jsem ho dost překopal.A ty přerušované čáry co uměl dělat na asfaltu na jedničku..
Ivane moc pěkný stroj. Nedávno jsem se mohl svézt na Norton Commando 750 Fastback. Rok 1972. Hodně mě to chytlo, perfektní svezení na klasice. Ještě na něm budu jezdit.
A řadička na pravé straně byla pro mě "mazec" zkušenost
Upravil Pivos dne 27.01.2015 16:02
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
Ivan napsal:
Tak nám s kamarádem přibyla v garáži tahle britská klasika - Norton Dominator 500, z roku 1953. Motorka v krásném stavu po renovaci, jen jezdit...
Nadherny opravdu,tyto pullitrove Dominatory jeste bez featherbedu jsou typicti anglicti elegani.Tak hlavne at dobre slouzi,dobiji a nenechava louzicky
Ja mam 750 Commando Roadstera z roku 1970. Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj