vonku je snežné počasie, kríže ma bolia, tak som využil víkend na výrobu trička pekne po starom,
čiže návrh, kreslenie , vyrezanie šablóny a potom striekanie,
akurát farba v spreji už nieje čo bývala , nejako mi to nechcelo chytať, ale nakoniec som spokojný , oživil som si techniku po viac ako 30 rokoch
JEFIM přiložený následující obrázek:
Dobrá práce. Já mám vyzkoušený postup nikoliv stříkáním, ale normálně malováním štětcem. Třeba i s použitím šablony. Jsou to speciální barvy, které se dají koupit např. ve Zlaté lodi v Praze. Značky barev např. Neopaque nebo Lumiére. Tyto barvy se nanášejí na látku, která se předtím vypere ve vlažné vodě, nechá se uschnout a pak se namaluje motiv. Je dobré to podložit něčím neprosákavým (igelit, linoleum apod.). Barvy se ředí vodou (k míchání je možné použít například plastový obal - plato od vajec, z toho se udělá více „misek“). Hlavní je, že po zažehlení (po uschnutí – na „bavlna“) se taková malba jen tak nevypere, ani nepopraská. Dokud se to nevyžehlí, dá se to přeprat, takže – opravit. Pak to drží fakt bytelně.
Bohumil napsal:
Ja som postrjekal tricko fcera sudruzke...ale totok vizera ozaj lepsejsje.
Bohumile, ty voe , děti se ptají, proč jsem tak vyprsk a řehtám se u počítače... Co já jim mám teď říct?
...songs from the wood make you feel much better...