Přátelé, jde mi jen o majitele enduro přileb s plexi...
V jakých značkách a modelech jezdíte? A poprosím i o kratičkou recenzi. Mám sice vybráno, ale proč nekouknout po jiné, třeba levnější... Upřímně, cca 10 000,- se mi za škopek moc dávat nechce.
Díky všem.
Upravil Kubrt dne 13.02.2015 16:03
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Arai Tour X3 naprostá spokojenost jak v létě(odvětrání v pohodě), tak i v tomhle marastu(když zavřu veškerý větrání, tak do ní netáhne), váha celkem v poho, určitě jsou lehčí. Pro mě jako člověka s dioptriema je super pohodlná, nikde mě netlačí packy brýlí. Nová X4 by měla být ještě vychytanější
Arai Tour X4.Když by jsi ji sehnal za rozumnej peníz tak se toho neboj.A proč ji koupit? Protože už moc lepších přileb není. (Já osobně oceňuji i tu ruční výrobu v Japonsku.)
per aspera ad astra
Ta Araika je fajnova. Koukal jsem na ni taky. Bohuzel je mimo muj rozpocet, ktery je obtezkan hypotekou a budouci opravou motorky Strop je tech 10 000,-
Upravil Kubrt dne 13.02.2015 15:45
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Myslím, že když mluví o enduro helmě, tak nemyslí enduro-touring nebo adventure (s plexi) ale fakt enduro.
V tom případě je nesmysl doporučovat Arai Tour - a už vůbec ne, když rovnou píše, že za to nechce dát ani 10 tis.
Já měl léta Vemar VR (tuším to byla VR5) a z těch laminátových mi přišla jako jedna z nejpohodlnějších. Asi tři roky mám teď Lazer celokarbon řada MX7/8 a celkem spokojenost, jen to už není kategorie za pár tisíc. ECE 22.05, fakt pěkné zpracování a coolmaxové polstrování. Jediná chyba jsou bílé měkké plasty - lepší by byly černé, ta bílá je celkem rychle zažloutlá.
Kdybych si kupoval otevřenou enduro teď, tak by to byla Klim F4, bezkonkurenční větrání a výhled.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tome, myslim s plexi. Helmu typu Nishua, Arai Tour, Icon...
Jeste dotaz Tome na Tebe. Mam v merku helmu v bile barve a Ty pises, ze ta bila zloutne?
Kubrt: tak přejmenuj to vlákno aby to bylo jasný. To není enduro přilba ale enduro s plexi (= adventure přilba).
Nepsal jsem že žloutne bilá helma ale bílé plastové prvky. Helma pochopitelně taky změní barvu, to udělá každá (i moje Schuberth po roce ježdění změnila trošku odstín - což se ukázalo když jsem jí chtěl polepit bílými samolepkami a zjistil jsem, že to nepůjde, protože bílá už nebyla bílá). Ale na těch plastech to je vidět doslova šíleně.
Upravil TomasTT dne 13.02.2015 16:01
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jo takhle s tou bilou, protoze tu co mam v merku je bud bila, nebo barva hadí kuze. Material carbon. O.K. prejmenovavam.
Upravil Kubrt dne 13.02.2015 16:04
no vidíš.. a ja myslel že tak nějak lidově, protože proto asi není žádná jasná metodika, je enduro přilba, krosová přilba s plexi.. a přilba krosová je bez plexi .... adventure přilba je moc hezky pojem.. v ni se asi jezdi jen na Advenčrech.. to by asi kuci na normalním GS neměli používat..
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
a ted k věci... sice jsi nenapsal svuj limit, ale v te nižší cenové skupině přileb do 5 000,- je určitě stálicí Airoh S4 - to byla moje první Enduro přilba, mam ji už 8let, kolikrat už spadla nelze spočitat, ale když jedu do bahna tak ji beru.. dobrá byla Uvex, ale to už je pasé. ICON je stylová pecka, ale je to spíš na silnici, ma méně místa před ústy, z těch levnejch by se ještě uplně nebál LS2 - jejich krosová přece vyhrává Dakar..
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
Taky budu kupovat enduro helmu a toto téma mě zajíma. Mám v mérku shoei hornet, airoh S5, nebo tu novou BELL adventure, kdyby měl někdo nějakou zkušenost, tak sem s tím. Každá rada dobrá.
Mám AGV AX-8 Dual Evo a spokojenost. Váha 1.300g, perfektně mi sedí, kvalitní interiér, vejdou se do ní cross brýle. Jen má při nižších teplotách tendenci k mlžení.
[quote]Kubrt napsal:
Přátelé, jde mi jen o majitele enduro přileb s plexi...
V jakých značkách a modelech jezdíte? A poprosím i o kratičkou recenzi. Mám sice vybráno, ale proč nekouknout po jiné, třeba levnější... Upřímně, cca 10 000,- se mi za škopek moc dávat nechce.
Díky všem.[/quote
Ahoj mam Nishua carbon. prodava ji Louis.de a je to pokracovani Uvex carbon. Pinlock a bradovy deflektor v zakladu, prostor na Enduro bryle ,pohodlna a dobre odvetrana. Vaha 1100g. Cena krasnych 8 600,- Kc.
K názvu vlákna už se nebudu vracet. Pro mě zažitej pojem enduro helma je helma, která není krosová (MX) , ale to je jedno
Jak tu píšete, ta Nishua (ex Uvex) se mi líbí jak sviňa, problém, že nepoletim do reichu si ji zkoušet...(není problém vyzkoušet u někoho kdo jí má)
Mám v merku Icon Variant ( cena cca 9400,-).
Je taky možný, že nakonec vykrvácim do motorky a holt, budu další rok jezdit v moji MX Uvexce, která je suprová, ale už se na ní podepisuje zub času...
to Mařa : Móňa to má jakou? Nebo to máš Ty, tu bílou?