Na začátek května se s batůžek utrhnem na malej výlet do Tater.(4 dny) plán je následující: První den Mladá Boleslav-Liptovský Trnovec, druhý den výlet do vysokých Tater, kde se chceme podívat na Štrbské Pleso atd. a zase zpátky do Trnovec. A třetí den Liptovský Trnovec - Pálava. A další den domů. Jde mě o ty cesty po Slovensku..poradíte po jaké silnici jet a co po cestě nevynechat?Docela by jsem se projel i přez Nízké Tatry ale chce to nějakou hezkou cestu..a toho času taky úplně moc není..
per aspera ad astra
Zdar, nevím sice kterým přechodem chceš vjet na Slovensko, ale můžu doporučit silnici č. 14 z Turčianských Teplic přes Harmanec a poté směr Donovaly silnice č. 59, další hezká silnice je č. 66 kolem Nízkých Tater, č. 72 tato je přes Nízké Tatry, samozřejmě tatranská magistrála silnice č. 537 a pokud budeš v Trnovci zajeď si určitě do Zuberce silnice č. 584 až Podbiel, ale tu můžeš cestou zpět nebo tam. Jinak Tatry jsou vždy super a pozor na policií, pokuty jsou hodně vysoké a nesmlouvají.
R1200GS 08
Přesně toto jsem si dala loni..původně to měly být 4 dny, nakonec jsem to zducla do tří... ale líbilo se mi to moc... cíl také Štrbské pleso... a silnici č.14 kousek za Bánskou Bystricí přes Harmanec můžu vřele doporučit, narazila jsem na ní náhodou a opravdu lahůdka...
Já si to dala nějak takto : http://www.advent...mapa2-jpg1
Upravil Danielle dne 14.02.2015 12:29
Byl jsem tam loni, také v květnu na prodloužený víkend. Náhodou vyšlo krásné počasí, lépe ani nemohlo být. Jen škoda že jsme se nedostali na Gerlachovský štít, protože lístky jsou během chvíle vyprodané a kapacita lanovky je dost malá.
Byl jsem překvapen kolik peněz se tam sype. Nové a rychlé lanovky, nová parkoviště (zdarma), kvalitní dálnice. Jen v místech kde dálnice ještě nestojí, což je slušná část cesty, stojí silnice a hlavně provoz za pytel. Jen bacha na místní policii, nejezdí jen ve dvou typech civilních aut jako u nás a potkal jsem tam policajty také na motorkách.
berka přiložený následující obrázek:
[130.88Kb]
Upravil berka dne 14.02.2015 12:57
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
berka napsal:
Byl jsem tam loni, také v květnu na prodloužený víkend. Náhodou vyšlo krásné počasí, lépe ani nemohlo být. Jen škoda že jsme se nedostali na Gerlachovský štít, protože lístky jsou během chvíle vyprodané a kapacita lanovky je dost malá.
Byl jsem překvapen kolik peněz se tam sype. Nové a rychlé lanovky, nová parkoviště (zdarma), kvalitní dálnice. Jen v místech kde dálnice ještě nestojí, což je slušná část cesty, stojí silnice a hlavně provoz za pytel. Jen bacha na místní policii, nejezdí jen ve dvou typech civilních aut jako u nás a potkal jsem tam policajty také na motorkách.
ta cesta na SK z mapky total katastrofa, hlavny tah, nuda
copo@centrum.sk
berka napsal:
Myslel jsi určitě Lomnický štít. Na Gerlachovský štít se dá dostat jedině po svých a s průvodcem.
Když si myslíš že už nemožeš,tak ještě sedmkrát možeš.
kubas napsal:
Podobná trasa! kdy jsi tam byla?Já doufám že začátkem května už nebude moc zima..
nu já tam byla na konci srpna... úsek po přejezdu hranic, co jsem jela, tedy nic moc.. ale jak Vysoké tak Nízké Tatry pak pěkné silničky... v rámci prodlouženého víkendu naprostá spokojenost ... tak ať tam máte taky sucho, slunečno a zeleno
berka napsal:
Byl jsem tam loni, také v květnu na prodloužený víkend. Náhodou vyšlo krásné počasí, lépe ani nemohlo být. Jen škoda že jsme se nedostali na Gerlachovský štít...
Myslel jsi určitě Lomnický štít. Na Gerlachovský štít se dá dostat jedině po svých a s průvodcem.
jj, pardon myslel jsem Lomnický štít
Pro někoho je ta cesta nudná, ale pokud mi zajímá jen cílová oblast výletu tak není čas ztrácet čas. Bydleli jsme v Trenčíně a výlet do Tater byl jen na 1 den, doslova na otočku.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
Vem to horem, za čadcou na oravu, přes Oravskou lesnou, nebo kousek níže přez Terchovou a rozhodně a rozhodně to střihni v Tvrdošíně na Zakopané. Stojí to za to, stejně jako Belianské tatry. Havran atd... No taky kousek zajed na Pieniny, je to kousek a stojí to za to.
Jo abych nezapoměl, pod tatrama je po pravé straně před Popradem muzeum veteránů, průvodce nám byla letitá paní a luxusní zážitek...ale je to let.
Upravil Waltr dne 14.02.2015 15:52