Ahoj ,
Prosím o radu, jak postupovat v případě chybného zobrazení zařazené rychlosti.
Na fóru 1200 gs píšou o potenciometru na levé straně převodovky, ten jsem ale nenašel. Jak je to na 1150?
Kde to najdu popř. jak to vypadá?
Díky Petr
Upravil blizour dne 25.05.2015 11:46
Ne, to je spojkový válec. Ukazatel je níže (a víc ke středu) - je zajištěný takovým rozpěrným kroužkem (a vede k němu kabel).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tzn. asi tuto.
No přístup nic moc, narval jsem tam tel. abych to mohl nafotit, jiak předpokládám pro výměnu bude nutné sundat spodní díl výfuku, co?
Pokud je to tedy ono, co radíte? Při jízdě to hlásí nesmyslné kvalty.
Ještě dotaz, od toho potenciometru to jde rovnou do zobrazovací jednotky, nebo je mezi tím ještě nějaká řídící jednotka?
Ještě jsem našel schéma, dle kterého by to mělo jít na přímo. Tzn. chyba displaye nebo toho potenciometru.
Máte s tím někdo nějaké zkušenosti??
Díky
blizour přiložený následující obrázek:
Opatrně (konektor z převodovky) vyndej a vysuš máš tan asi víc vlhko než obvykle
Ale pozor ať ti s toho nepovyskakujou ty segmentíky na pružinkách co vlastně snímají zař. rychlost.Pak to pročisti,prostříkni kontoxem zase vysuš a slož.
A uvidíš .
Upravil lucags dne 25.05.2015 18:00
lucags napsal:
Opatrně (konektor z převodovky) vyndej a vysuš máš tan asi víc vlhko než obvykle
Ale pozor ať ti s toho nepovyskakujou ty segmentíky na pružinkách co vlastně snímají zař. rychlost.Pak to pročisti,prostříkni kontoxem zase vysuš a slož.
A uvidíš .
Ok, díky moc,pokusím se ještě dobít baterku (mohlo by to prý dělat i podpětí = vytřískaná baterka)
Pak předpokládám, že se tam dostanu ze spoda po sundání katalyzátoru, nebo se tam dá dostat jednodušeji?
Musím před tou demontáží něco vypouštět?
Díky P.
Upravil blizour dne 25.05.2015 19:21
Vypouštět ani katalyzátor sundávat nemusíš.
(bude stačit když si zlomíš aspoň natřikrát ruku a pak už to jde samo) :-)
Ne to kecám-mělo by to při troše trpělivosti jít bez rozebrání půlky motorky ale
to už záleží na tobě.
Upravil lucags dne 25.05.2015 19:40