Dovolím se přivetřít s dotazem na Schuberthku, ale starou C2. Je něco, proč ji nekoupit? Chtěla bych ji čistě jen pro její těsnost a tichost. Na Báwu najedu když moc, tak 2tis Km ročně (a to ještě přeháním), takže kupovat novou určitě nebudu. Na druhou stranu jsem si loni koupila novou výklopku od HJC a vadí mi, jak do ní táhne a jak je hlučná.
Interkom nepoužívám. Pinlock nepoužívám. Využívám sluneční clonu.
Koupila bych i jetou C3, bohužel tyhle přilby asi jezdí jen chlapi, protože sehnat na inzerci menší velikost je nemožné.
Díky za poznatky.
Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
Klasika napsal:
Dovolím se přivetřít s dotazem na Schuberthku, ale starou C2. Je něco, proč ji nekoupit? Chtěla bych ji čistě jen pro její těsnost a tichost. Na Báwu najedu když moc, tak 2tis Km ročně (a to ještě přeháním), takže kupovat novou určitě nebudu. Na druhou stranu jsem si loni koupila novou výklopku od HJC a vadí mi, jak do ní táhne a jak je hlučná.
Interkom nepoužívám. Pinlock nepoužívám. Využívám sluneční clonu.
Koupila bych i jetou C3, bohužel tyhle přilby asi jezdí jen chlapi, protože sehnat na inzerci menší velikost je nemožné.
Díky za poznatky.
Zkus ebay a vyčkávej, určitě se objeví jetá C3 pro tebe
Over than 250k km on BMW GS bikes
Na vyčkávání není čas, protože příští středu odjíždím na dovču do Slovinska a to je jedna z mála možností, kdy tu přilbu využiju, poté už zase nebude mít smysl přilbu řešit. A zrovna je v inzerci jedna C2 mé velikosti, kterou navíc můžu zajet zkusit. Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
Klasika napsal:
Na vyčkávání není čas, protože příští středu odjíždím na dovču do Slovinska a to je jedna z mála možností, kdy tu přilbu využiju, poté už zase nebude mít smysl přilbu řešit. A zrovna je v inzerci jedna C2 mé velikosti, kterou navíc můžu zajet zkusit.
Měl jsem ji a byl jsem spokojenej. Teď mám C3 a zase o tolik lepší mi nepřijde. Pokud je dobrá cena, tak nebudeš litovat
Ahoj,
koupil jsem C3 basic, ale bohuzel nemohu srovnat s klasickou C3. Jinak do ted jsem jezdil s HJC FS Max N. Po zakoupeni C3 basic celkem smisene pocity. Helma vrze jako nejaka z lacinejsich za 3.000,- CZK sotva ji clovek vezme do ruky. O vsude vychvalovane tichosti prilby mam taky jiste pochyby (vliv zajiste bude mit plexi a nastaveni), nicmene bych rekl, ze se snizeni hluku oproti HJC nekona. Je z ni super vyhled, fantasticka ventilace, slunecni clona je taky OK. Koupil bych si ji znovu? Uprimne ... nevim, ale asi ne, protoze v oblastech kvuli kterym jsem ji kupoval me prozatim neuspokojila
Mozna mam prehnane naroky, kdo vi?
Upravil lebi dne 21.08.2015 07:26
Jakou máte zkušenost s pevností a odolností bočních plastových mezikusů (podložek), které přes šroub drží spodní výklopnou část a plexi na korpusu helmy? Včera jsem při vyklopném spodku chtěl očistit nějakou špinku pod plexi a vyklopil plexi o jednu polohu. Šlo úplně v pohodě jako při zavřené přilbě. Jdu si ji nasadit na hlavu a vidím, že plexi je nějaké volné v kloubu. Myslel jsem, že jenom vyskočilo z aretace. A jaké bylo překvapení, když jsem zjistil, že se zlomil ten černý plast pod ním. Upadlo to kolem šroubu. Je divné, že to upadlo na obou stranách a přitom žádný odpor to nekladlo...
Zkusím reklamaci, mám ji od února. Nikdy nespadla. Foto dodám později.
pasim napsal:
Využiju toho vlákno, ať nezakládám další...
Jakou máte zkušenost s pevností a odolností bočních plastových mezikusů (podložek), které přes šroub drží spodní výklopnou část a plexi na korpusu helmy? Včera jsem při vyklopném spodku chtěl očistit nějakou špinku pod plexi a vyklopil plexi o jednu polohu. Šlo úplně v pohodě jako při zavřené přilbě. Jdu si ji nasadit na hlavu a vidím, že plexi je nějaké volné v kloubu. Myslel jsem, že jenom vyskočilo z aretace. A jaké bylo překvapení, když jsem zjistil, že se zlomil ten černý plast pod ním. Upadlo to kolem šroubu. Je divné, že to upadlo na obou stranách a přitom žádný odpor to nekladlo...
Zkusím reklamaci, mám ji od února. Nikdy nespadla. Foto dodám později.
Prošly mi rukama tři starší C3 a nikdy jsem s tím neměl problém. Dvě mám stále doma a používám je. Zatím spokojenost. Jen mi přijde proti C2 menší prostor uvnitř. Ale zase to není tak hnusnej kýbl navenek...
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
lebi napsal:
Ahoj,
koupil jsem C3 basic, ale bohuzel nemohu srovnat s klasickou C3. Jinak do ted jsem jezdil s HJC FS Max N. Po zakoupeni C3 basic celkem smisene pocity. Helma vrze jako nejaka z lacinejsich za 3.000,- CZK sotva ji clovek vezme do ruky. O vsude vychvalovane tichosti prilby mam taky jiste pochyby (vliv zajiste bude mit plexi a nastaveni), nicmene bych rekl, ze se snizeni hluku oproti HJC nekona. Je z ni super vyhled, fantasticka ventilace, slunecni clona je taky OK. Koupil bych si ji znovu? Uprimne ... nevim, ale asi ne, protoze v oblastech kvuli kterym jsem ji kupoval me prozatim neuspokojila
Mozna mam prehnane naroky, kdo vi?
Naprosto identicka skúsenosť, hned na začiatku ked som to kupil tak sa mi rozdrbala slnečna clona ktora už nejde zaklopiť úplne a tak neviem čo na tej prilbe toľko stoji? HJC obdobnej triedy mi tiež pride ako iný vyšši level proti soc. C3!
Upravil JRM66 dne 21.09.2015 23:37
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Díky za tip. Byl jsem v Genezi a údajně tento díl není běžně prodejný. Prodávají ho pouze s odbornou montáži. Možná se bojí, že by to někdo zapoměl utáhnout... :-) Pokud to nevyjde s reklamací a opravdu to neprodají samostatně, vezmu to u Louise.
Tak stejnou situaci s ulomenou aretací na C3 řeším právě teď na manželčině přilbě.Blbé je,že jsme zrovna u Furkapassu ve Švýcarsku.Zitra skočím do krámu v Brig koupit americkou pásku a zkusím provizorně zafixovat.
Přilbu jsem koupil v roce 2013 v Touratechu a zas tak moc často používana nebyla,taky žádné upadnutí.Na kolik asi vyjde oprava?Dá se uplatnit něco jako kulance?Na to,ze přilba stála ranec,jsem čekal větší odolnost.
Na druhou stranu má předchozí C3 i současná C3 Pro bez problémů.
Adventure Sport&Superbike&Pure Enduro.Make Life a Ride.
Svatta napsal:
Ahoj,mám možnost koupit helmu Schubert C3 basic,nevíte někdo zda je stejná jako klasická C3 díky za odpověď
jen pro zajímavost - rozdíl mezi C3 basic a C3Pro
basic má:
jiný tvar bez odtokové hrany
tzn. vyšší hlučnost o 2db
jinou skořepinu tzv. S.T.R.O.N.G. nikoli kompozit
pez pinloku
bez bradového deflektoru
slabší ventilace 7litru místo 9litrů C3pro
bez přípravy na komunikační systém
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.